Discussion Fire Emblem: Three Houses General Hacking

Discussion in 'Switch - ROM Hacking, Saves, Translations & Tools' started by Ultimos54, Jul 23, 2019.

  1. simsimsim

    simsimsim GBAtemp Regular

    Member
    2
    May 16, 2018
    Canada
    well depends on how much renown you have and how much you spend. If you're only on your second playthrough and don't have much renown to unlock some good skills first, it will probably be quite hard in the beginning with enemies way above your level. I'm doing maddening on my 4th playthough so it's considerably easier with me being able to unlock lots of stuffs right away, but it can still be challenging.
     
  2. sherman12319829371

    sherman12319829371 Newbie

    Newcomer
    1
    Nov 6, 2018
    Canada
    Yes, I am in part 1.

    Edit:
    Now I find that sothis's flags and stats reset after each battle. So her "is available" and "has joined" flags are unchecked after each battle, as well as her level, inventory, abilities, and combat art. However, it is strange that her class flags doesn't seem to have changed.

    Also I tested out all other characters. They all work fine. No disappearing/resetting after battles. So far the only problems are Jeralt and Sothis. Jeralt is invisible in battle, and will crash the game if you attack an enemy with him.
     
    Last edited by sherman12319829371, Aug 18, 2019
  3. LtTinyraccoon

    LtTinyraccoon Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 26, 2019
    United States
    Not Available
    I applaud your progress!
     
    Ningyoplug likes this.
  4. phaie

    phaie Member

    Newcomer
    1
    Aug 3, 2018
    Brazil
    Hey guys, Has the text of entire game dumped? Or can someone tell me how to extract .dat and .vap from FE3H?
     
  5. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 30, 2019
    Malaysia
    Im also in part 1. No problem for me so far with Sothis, currently at chapter 7. Jeralt is invisible when mounted & crash if battle using him. However, if you unmount jeralt, it will be ok, no crash whatsoever in battle. Anyway, anyone has working death knight file that works with its death knight class?? The death knight not in his own class is quite pity actually XD.
     
    Last edited by kazuki_chan8, Aug 18, 2019
  6. Ranford

    Ranford Member

    Newcomer
    1
    Mar 30, 2017
    Russia
    NCA-NSP-XCI_TO_LayeredFS + dump keys.ini(dat,txt) from your switch.
     
  7. Alex13468775

    Alex13468775 Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 7, 2019
    Canada
    Thanks so much for your help. So this should be a unique problem for me. I would look into it further.
    Did you use Takeshi666's latest version of the characters? Or is it previous version? Also, are you in ng+? Did you edit anything of the character? Thanks in advance!
     
    Last edited by Alex13468775, Aug 18, 2019
    Zaybokk likes this.
  8. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 30, 2019
    Malaysia
    Yes, i used his file. Both ver. cannot get the death knight class. Yes, im playing on NG+ with Sothis but my friend also using Sothis in his playthrough & no problem so far. For Sothis, i only edit the get all abilities & max out the current skills. Thats it.
     
    Zaybokk likes this.
  9. Alex13468775

    Alex13468775 Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 7, 2019
    Canada
    That's interesting. I have tried isolating the problem but no luck for me. Is there any chance you can share your save file/character data for me to test it? Thanks a lot.
    As for death knight, I think the his files cannot get the death knight class. I will dig further into it as well.
     
    Zaybokk likes this.
  10. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 30, 2019
    Malaysia
    I will share mine, when i get home later.
     
    Last edited by kazuki_chan8, Aug 18, 2019
    Zaybokk likes this.
  11. Alex13468775

    Alex13468775 Newbie

    Newcomer
    1
    Aug 7, 2019
    Canada
    Thank you very much!
    Edit:
    With your help, I managed to figure out the problem. It seems that my game is corrupted, and then it corrupted my save files as well.

    Edit2:
    Actually, my sothis is disappearing again. I would have to look into this later.

    Edit3:
    Porblem is Sothis Shield. Sothis will disappear after every battle even if you don't use sothis shield (if you already obtained it). If you have a save that has sothis shield, then you probably can't use his files to play as sothis consistently. If anyone encounter this problem, now you know.
     
    Last edited by Alex13468775, Aug 19, 2019
    Zaybokk likes this.
  12. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 30, 2019
    Malaysia
    It seems you are on the 1st playthrough? So i give mine around chapter 6 i think. I played around with all abilities include the enemy ones too to my rosters XD. Maybe you can try if it work for you. Use slot03, Sothis & other enemies XD already inside it.
     

    Attached Files:

    Last edited by kazuki_chan8, Aug 18, 2019
    Zaybokk likes this.
  13. soarqin

    soarqin Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 24, 2015
    Switzerland
    I have found a way to get all stats +1 w/o MOV only.
    Actually it just always +1 for stats with growth rate>0(as we know MOV growth is 0 for all characters).
    For growth(after calculated with job fix) > 100, it will get always +2 (but I have not seen any growth rate greater than 100 with job fix in FETH)

    Code:
    [+1 to all Stats with growth>0 on Levelup]
    04000000 0038C1E0 2A1403E0
    04000000 0038C3E0 2A1403E0
    04000000 0038CE00 7100011F 
    04000000 0038CF90 7100011F
    // Note: Perhaps last two lines are not needed
     
    kazuki_chan8 and Zaybokk like this.
  14. Zaybokk

    Zaybokk GBAtemp Fan

    Member
    3
    Jan 28, 2014
    United Kingdom
    FÓDLAN
    not sure what u mean and i already made some that doesn't do MOV-(Mv)-Stat , but is minus other Stat(s) along with it. , like Def , Res.. and Charm as well...
    **not sure if this what u talking about?..**
    What does this Code do exactly?..
    and also , did you make this one?..
     
    Last edited by Zaybokk, Aug 18, 2019 - Reason: Credit(s) where it due...
  15. soarqin

    soarqin Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 24, 2015
    Switzerland
    your code [+1 All Stats on Levelup-wCHARM / No Mov-(12z)] is not working actually, as reported earlier by somebody, and is confirmed in my test.
    i think in your test you have characters with maximum MOV allowed so that MOV's are not growing anymore.
    if you know little AArch64 ASM and try translating the hex codes around MAIN+0x0038CD0C/MAIN+0x0038C134 into AArch64 ASM, you will know why it is not working.
    and yes, the above cheat I posted is made by myself, by disassembly using IDA.
     
    Zaybokk likes this.
  16. Zaybokk

    Zaybokk GBAtemp Fan

    Member
    3
    Jan 28, 2014
    United Kingdom
    FÓDLAN
    actually it does work sort-of* - they was test codes, not stable to begin with , i did tell them that** before releasing them..
    .. as i said before .. just not 100% of time and or at random times or not..
    only works around like 50% of time and or at Random times..
    but yes it isn't stable.. also that isn't my code...
    i just *REWORKED* it from Original one.. and also -i put to everyone about the code(s) -
    - that it was *Test* Code(s).. just let them try for them selves for fun..
    so yeah , any help with these Code(s) will be much appreciated .. since you Know Assembly-Code* and all. :)
    i don't know assembly Code- i don't think i do..-(which probably means i don't)...
     
    Last edited by Zaybokk, Aug 18, 2019 - Reason: Credit(s) where it due...
  17. simsimsim

    simsimsim GBAtemp Regular

    Member
    2
    May 16, 2018
    Canada
    @BlackwingAngelx hey man can you tell me how you managed to get all 3 lords to appear in mandatory/story battles? I'm almost at the time-skip but I never managed to get El and Dimitri to fight on a story map. They can appear in optional battles alright because you can freely select/unselect them but they are always shown as mandatory deployment in story fight, as you said, a visual glitch, but are never actually there. :/
     
    Fyrus and Zaybokk like this.
  18. lol0909

    lol0909 Member

    Newcomer
    1
    Jun 19, 2018
    Brazil
    how do i add other lords without it breaking my game?and how do i add other characters like DK and Jeralt?
    Also can i add retaines like hubert or dedue to my team without it breaking my game?
     
    Last edited by lol0909, Aug 18, 2019
    Zaybokk likes this.
  19. simsimsim

    simsimsim GBAtemp Regular

    Member
    2
    May 16, 2018
    Canada
    you won't break the game if you add the lords with the editor by simply checking their "is available" and "has joined" flags. But there are few small problems here and there such as you cannot use their "shared unique class" of "lords" (but only this one, all other classes seem to be fine). Also in mandatory story battles, you may not always be able to use the lords who are not from your house, but they work 100% in optional/paralogue battles.
    As to how to use NPCs such as Jeralt and the DK, refer to post # 1644 on page 83. Takeshi has generously provided the character files for these NPCs that you can use by importing them with the save editor onto empty slots.
     
    Last edited by simsimsim, Aug 19, 2019
    Zaybokk likes this.
  20. kazuki_chan8

    kazuki_chan8 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 30, 2019
    Malaysia
    Nice, good work. So, it always working fine now this +1 code? Have someone confirm this?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Yes agree on this. Hope someone figure it out.
     
    Zaybokk and simsimsim like this.
Loading...