1. Blackmonster

    Blackmonster GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 7, 2016
    Messages:
    319
    Country:
    Netherlands
    any1 can update this code for v1.2.0?

    V1.1.0

    [Highlight - Crit Booster Y+Dpad Right]
    80004008
    400C0000 00000000 00000050
    610B01C0 00000000 00000063
    400C0000 00000000 00000052
    610B01C0 00000000 00000063
    20000000

    ty
     
  2. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    854
    Country:
    United States
    Did you try the highlight spell with rank code for the rank then rehack your spells in?
     
  3. Coolmotif30

    Coolmotif30 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I have not seen this code nor how it works. I'll look for it and try it out if I can figure it out. Thanks for the info!

    *update*

    ok so I'm guessing it's these codes

    • Highlight - Spell List without Rank Y+Dpad UP
    • Highlight - Spell List with Rank Y+Dpad UP
    not sure how to use them yet though. I'll read through and see if I can find out how they work
     
    Last edited by Coolmotif30, Mar 18, 2020
  4. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    854
    Country:
    United States
    If you have discord, I can walk you thru the code...
     
  5. Coolmotif30

    Coolmotif30 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 22, 2020
    Messages:
    20
    Country:
    United States
    I do! I'm coolmotif30 on there as well
     
  6. nnjapanese

    nnjapanese Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 19, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Aruba
    If I try to change the Player Name by using the Save Editor 1.2.0 Beta in Japanese, it cannot be change correctly.
     
  7. focusinframe

    focusinframe Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 21, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Will the save editor ever be updated to support DLC classes and abilities?
    Currently, the class mastery shows up, which can be edited. However, actually classes and and abilities seems to be uneditable.
    I have unlocked Trickster on someone manually and when I tried to get rid of it and it's ability, it seems like I can find a way to do so.
    If there is currently no way to edit this in the save editor, are there any other methods or even codes to change this?[​IMG]
     
  8. rehtiht

    rehtiht Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 23, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Japan
    It's because they're not pointing at the right addresses.
    If my memos are accurate(I haven't played this game for a while), the addresses for the first character on the roster (Byleth) are:
    • Abilities: 70Fh (Duelist's Blow:4, Uncanny Blow:8)
    • Class Flags: 733h (Trickster:1, War Monk:2, Dark Flier:4, Valkyrie:8)
    ...and +24Ch for every next character afterwards.
    You can edit the savefile manually with a hex editor.
     
  9. Jamedom

    Jamedom Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    Cambodia
    I got this error when I try to load save :sad:
     

    Attached Files:

    • a.png
      a.png
      File size:
      7.4 KB
      Views:
      36
  10. Gamerjin

    Gamerjin GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    May 25, 2016
    Messages:
    854
    Country:
    United States
    Ok, what version is your file emblem on? And what version of the save editor do you have? And we'll go from there....
     
  11. Jamedom

    Jamedom Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 24, 2017
    Messages:
    3
    Country:
    Cambodia
    Thank for reply, I use yuzu and update the game to 1.2.0 . For save editor, I downloaded from here with the name "FireEmblemThreeHouse_SaveEditor_v1.2.0_Beta1". please help thank you
     

    Attached Files:

    • a.png
      a.png
      File size:
      57 KB
      Views:
      30
  12. DestinyFeather

    DestinyFeather GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    311
    Country:
    United States
  13. miss_nakano

    miss_nakano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    160
    Country:
    Australia
    Can anyone tell me how to inject Rhea into the party with details? Also I have additional questions:
    1)Can she change class from her archbishop class? Will her sprite remain the archbishop one if she change class?what about her stats?and abilities of other classes?
    2)Can she cause crash or something?
    3)Can you just add her or do you have to replace existing unit with her?

    I really want Rhea in party!please tell me how to inject characters..Thank you very much!

    btw I use AMS 0.10.2/firmware 9.10/ FE 1.20
     
    Last edited by miss_nakano, Mar 25, 2020
  14. Nemmeh88

    Nemmeh88 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    To inject Rhea you need Falo's save editor (you can get it on the front page or in the post right above yours) and of course your save game. I'm not sure if it'S available for atmos, but you can dump it with "checkpoint". also you need rheas character file. there are two versions of her (link on the front page) and I tested the one on page 150, which is her "Saint" Class Version (though stat wise the two classes are identical, at least from what I found).

    So to inject Rhea you open your save file in the editor, click on the roster tab and then choose an unused character slot (I somewhere read that you should pic slots from number 51 upwards). Now you can click "import" and select the rhea.character file you downloaded, don't forget to click "save changes". The last thing to do is wirte the save and you're done.

    Regarding your questions:
    1) She can change classes, I didn't pay attention to the spirte, so not sure about that. You can read her stats if you click on the "test" tab in the save editor and then choose rhea (her character is number 0036). About her abilites/combat arts/spells: I don't think she learns new abilities or combat arts, she just has some by default (you can check them in the roster tab. you can edit them there as well). What I found out is that is able to learn spells (some, already learned by her are also listed in the roster tab, but she learns two more in reason: Ragnarok at rank A and Agnea's Arrow at rank A+).

    2) Since I haven't done a full playthrough with her I'm not entirely sure, but I tested her in a normal battle which worked fine.

    3) You can just add her, no need to overwrite anyone. She then appears normally in your ingame roster. One thing I should point out is that I could not teach her like the "normal" characters, so it's more difficult to acutally train her (then again, the poster I got the .character file from said he was able to teach her normally, but I didn't look further into that).

    Right, that's it, I hope it helps!
     
    miss_nakano likes this.
  15. miss_nakano

    miss_nakano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    160
    Country:
    Australia
    Thanks a lot! It really helps! I have some more questions if you don't mind.
    1)
    Thank you so much nemmeh88! It is very detailed. I have some more questions to ask if you dont mind.
    1)you said you use the page 150 rhea( which i see as "rhea alt"?). How is her portrait? Is it the saint one or the archbishop one?
    2)the link in the front page leads to "correct rhea". Is that one archbishop or saint class? How about the portrait?why dont you use this rhea if you dont mind me asking.
    3)Is it possible to add clones in the game like adding correct rhea and rhea alt in different character slots?

    Thanks again nemmeh88.
     
  16. Nemmeh88

    Nemmeh88 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Right, I'm not a 100% sure about my answers, I would need to check again, but:
    1) I think her portrait is that of her as archbishop during all times
    2) That I checked again and both seem to be the saint class (but you can edit that in the save editor as well). And I used the rhea alt because
    I liked Rhea being Seiros for battles

    3) if I remember correctly I got two Rhea versions working at the same time.
     
    Last edited by Nemmeh88, Mar 26, 2020
    miss_nakano likes this.
  17. miss_nakano

    miss_nakano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    160
    Country:
    Australia
    Thank you very much for your help!
    1)So it is the archbishop portrait..which is quite fine to me.
    2)I can totally understand your spoiler, I think it is cool too! :D but it'd be nice if we could get saint portrait for its battle model.

    Actually I tried the file you sent me with the save editor and they showed up as rhea and rhea alt obe is level 11 and one is level 1 in the save editor. I put it like you said in the 51th and 52th roster and follow the rest of your instruction. But they dont show up in the game, I wonder if my version of 1.2 has something to do with it or that my game is still too early in the game..What is your fe3h version nemmeh88?do you use ams as well?thanks again nemmegmh88 you really helps.
     
  18. Nemmeh88

    Nemmeh88 Member
    Newcomer

    Joined:
    Feb 15, 2020
    Messages:
    14
    Country:
    United Kingdom
    Make sure you're using the right save slot. At first the characters didn't show up for me either. Turns out my save dump had more save slots than were shown ingame, which I didn't pay attention to. Ingame there were 6 save slots (excluding the side story, the auto save and bookmarks) but the dump had 7 slots. So I opened the wrong save slot. That might be it.
     
    miss_nakano likes this.
  19. SilverSpireZ

    SilverSpireZ Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 14, 2019
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    Has anyone found a way to change how many times the game has been completed? (with hex editing or the save editor)
     
  20. miss_nakano

    miss_nakano GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Feb 27, 2016
    Messages:
    160
    Country:
    Australia
    you're right I overlooked it. Thanks for your help! Rhea is finally added to roster!
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - General, Hacking, Emblem