1. Fadi5555

    Fadi5555 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2018
    Messages:
    308
    Country:
    United States
    Anything new about 720p handheld patch for Final Fantasy 12 please?
    Thanks for your efforts.
     
  2. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    I found recently rendering width and height in function, but it's too junky to try do IPS patch. I would try to find it in heap as float, because function suggests that.

    F.e. this is one of pieces for calculating width rendering resolution for handheld mode
    Code:
    width_rendering_docked = 0x600
    width_rendering_handheld  = 0x400
    
        if (QWORD_71015c1fc0 != 0) {
          width_rendering_docked = dVar22;
          width_rendering_handheld = dVar17;
          *(undefined *)(QWORD_71015c1fc0 + 0xf70) = 1;
          *(float *)(qVar14 + 0xf68) = (float)dVar22;
          *(float *)(qVar14 + 0xf6c) = ((float)dVar22 / (float)0x44f00000) * (float)0x44a00000;
          if (dVar17 != 0) {
            *(float *)(qVar14 + 0xf6c) = (float)dVar17;
          }
        }
    
    Code of game is full of trash like that.

    So according to this function somewhere in heap for width docked and handheld should be value
    Code:
    0000c04400008044
    so theoretically close to it should be heights
    Code:
    0000584400001044
     
    Last edited by masagrator, Dec 15, 2019
    Fadi5555 likes this.
  3. Xellos2099

    Xellos2099 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    382
    Country:
    United States
    Would this work for the asia version of the game where they have both game in the same file.
     
  4. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
     
  5. Xellos2099

    Xellos2099 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Apr 9, 2006
    Messages:
    382
    Country:
    United States
    Working, thanks
     
  6. moonblood666

    moonblood666 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    419
    Country:
    Gambia, The
    I'm a bit confused about this... I also need the Japanese version and extract the voices from there right? I mean the JP voice files are surely not in the US version... Or are they?
     
  7. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    They are. In US version you can launch Japanese language and only it has Japanese audio.
     
  8. moonblood666

    moonblood666 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    419
    Country:
    Gambia, The
    Oh, I didn't know the Switch version has dual audio. But you don't have subs from the get go? Is it that?
     
  9. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    You can't choose audio and sub. It's hardcoded in game to choose basing on system language.
     
  10. moonblood666

    moonblood666 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2014
    Messages:
    419
    Country:
    Gambia, The
    Do I also need to change my system language to Japanese if I use your mod?
     
  11. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    No. It's forcing Japanese audio to any system language.
     
  12. MaxToTheMax

    MaxToTheMax Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2020
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    Great work! Already have it installed and just in time for the "HAW HAW HAW"
    Am I the only person who thinks this game looked better on ps2? It maybe nostalgia glasses
     
  13. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    Not exactly. They redone models and textures, so maybe you liked old design better.
     
    MaxToTheMax likes this.
  14. MaxToTheMax

    MaxToTheMax Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 16, 2020
    Messages:
    60
    Country:
    United States
    That is what it is. I really hate that the dub can't be turned off. The voice acting kinda kills the tone
     
  15. tatundria

    tatundria GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Feb 24, 2009
    Messages:
    354
    Country:
    Argentina
    How can I use this in latest version of atmosphere? I dont get it...
     
  16. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    Nothing has changed since 0.8.9...
    ...
     
    Last edited by masagrator, Apr 17, 2020
  17. princeOfBengal

    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Does anyone know how to make this work on latest version of Atmosphere (v12.0)? It doesn't seem to be working.


    *edit* nvm you're right, no changes needed, just drag and drop
     
    Last edited by princeOfBengal, May 18, 2020
  18. Lagunriv

    Lagunriv Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Mexico
    there is no way to back to English voices without text desynchronization?
     
  19. masagrator

    OP masagrator The developper
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2018
    Messages:
    3,147
    Country:
    Poland
    ?
    Just delete mod.
     
  20. Lagunriv

    Lagunriv Member
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    Mexico
    But that means desynchronization of voice and text will back am I right?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Fantasy, Final, Undub