Final Fantasy V Advance Music Hack v2.0a

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Another World, Nov 5, 2011.

Nov 5, 2011
  1. Another World
    OP

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    [​IMG]

    This hack of FFV Advance aimed to replace the GBA music track with the original SNES music. Well, the hack is finally complete and available for download. The implementation of the SNES music has greatly reduced CPU usage, now spell animations will playback at the correct speed and without the previous lag. Read more about this hack and grab a copy for testing via the link below.



    [​IMG] Project Post
     
  2. Covarr

    Member Covarr Sentient Cash Register

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    872
    Location:
    Far East of Eden
    Country:
    United States
    I'm kinda surprised he went back and redid the FFV hack. I thought he was done with it for good.
     
  3. MushGuy

    Member MushGuy GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 11, 2010
    Messages:
    674
    Country:
    United States
    Now if someone decided to redo the music of Super Mario Advance 2, because the GBA music is awful compared to the SNES version.
     
  4. jmckutchin

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    The patch is causing the game to crash for me as soon as it loads with Visual Boy GX (newest version). Anyone else having this problem?

    Note: I've used two different roms and tried it using the softpatch method and a hardpatch with JIPS (I don't think there's a compatible IPS patcher for Lion anymore).
     
  5. Ryupower

    Member Ryupower Brood

    Joined:
    Oct 8, 2007
    Messages:
    2,763
    Country:
    United States
    it look like it ONLY for the EU version of the game

    i patch my Self dumped USA game
    ran it
    got white screen on my CycloDS and ez 3-in-1
     
  6. jmckutchin

    Member jmckutchin GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 26, 2008
    Messages:
    222
    Location:
    Podunk, U.S.A
    Country:
    United States
    Tried to softpatch with Europe version and it crashed same as before.
    Hard patched it with IPSWin and it produced a Rom that stuttered a good bit during the opening cinematic.
    Again, this is with Visual Boy GX... thoughts?
     
  7. the_randomizer

    Member the_randomizer The Temp's official fox whisperer

    Joined:
    Apr 29, 2011
    Messages:
    17,345
    Location:
    Unknown
    Country:
    United States
    Visual Boy GX is always choppy (since the wii port relies heavily on frameskipping) but the game itself runs fine on the Windows version. Try Lunar IPS instead of IPSWin. Perhaps Mednafen Wii will get more optimization in the GBA portion and will surpass VbaGX in terms of choppy speeds.
     
  8. potato3334

    Member potato3334 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    267
    Location:
    California
    Country:
    United States
    was the snes music really that superior than the gba one?
     
  9. Vanth88

    Member Vanth88 Private

    Joined:
    Oct 1, 2007
    Messages:
    706
    Location:
    Florida
    Country:
    United States
    I have the nointro/goodgba eur verified version and I patched this with gbata and even used vba-m 1022 auto ips but both of them will not play on vba-m. Has anyone got this to work?
     
  10. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    The only way you can know for sure is to compare them yourself.
     
  11. caribou007

    Member caribou007 GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    188
    Location:
    Lake Ontario
    Country:
    Canada
    Regarding the aforementioned lag, was it present in cartridges running on the original hardware?
     
  12. Ammako

    Member Ammako GBAtemp Guru

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Messages:
    6,372
    Country:
    Canada
    I assume so.
     
  13. Blu4onez

    Newcomer Blu4onez Newbie

    Joined:
    May 28, 2013
    Messages:
    1
    Location:
    Glendale, New York
    Country:
    United States
    I thought I'd just ask, is it possible to apply a patch like this to the new ios version? it uses the same tracks as in advance and it would be a much better game with the original snes tracks.
     

Share This Page