Final Fantasy: Ring of Fates

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Lloyd14, Mar 14, 2008.

Mar 14, 2008

Final Fantasy: Ring of Fates by Lloyd14 at 8:33 AM (8,189 Views / 0 Likes) 20 replies

  1. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    I have a problem:

    I downloaded Final Fantasy: Ring of Fates from Hugocock and i have a G6Lite
    When i beated the first boss i get a screen with two mog's (or somthing like that) and it says: Tank you for playing.

    I have seen in the genral Final Fantsy: Ring of Fates topic that almost everybody has this problem.
    But that topic is 78 pages long and I don't have the time to read it.

    Is there a solution for this problem?
    And if there is can somebody explain me how to fix this? PLEASE!!

    Thanks in advance,

    Lloyd14
     


  2. Twinviper

    Newcomer Twinviper Member

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United Kingdom
    Hi i have been following that 78+ page thread since the start. It seems there are some issues with some of the cards and some seemt o work fine. Im a M3 simply ds cardie and im stuffed till either R4 or M3 update their firmware. I have tried both R4 1.16 and M3's 1.12 and can confirm that they dont get rid of the " Thanks for Playing Screen".

    So we just have to wait till they sort it and release newer firmware.

    Hope this helps.

    Best wishs
     
  3. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    But G6Lite is fucking old [​IMG]

    I don't think it will release new firmwares [​IMG]
     
  4. Twinviper

    Newcomer Twinviper Member

    Joined:
    Oct 4, 2007
    Messages:
    11
    Country:
    United Kingdom
    This is the list of whats working and whats not :

    WORKING WITH:
    Acekard R.P.G.
    CycloDS Evolution
    DS-Xtreme (1.1.2 and 1.1.3)
    EDGE
    M3 Real
    Ninjapass X9
    Supercard DS One (disable patching)

    NOT WORKING WITH ("Thank you for playing" screens):
    DSTT
    G6 Lite (Safe Mode)
    M3 Perfect MiniSD
    M3 Simply
    R4
    Supercard SD
     
  5. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    Fuck this when i'm home i'm going to try every write mode.
    This game owns!!
     
  6. mrgone

    Member mrgone GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    728
    Country:
    Germany
    close this thread
    use the other already existing thread
     
  7. swiitness

    Member swiitness GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    123
    Country:
    Australia
    Where does G6DS Real fit into this
     
  8. Maverick_z

    Member Maverick_z When did i join again??

    Joined:
    Nov 25, 2002
    Messages:
    590
    Country:
    Canada
    there is another thread in here that can answer you question
     
  9. swiitness

    Member swiitness GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    123
    Country:
    Australia
    Don't worry I just tested the game myself. I have the answer.
     
  10. Ryukouki

    Member Ryukouki See you later, guys.

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    4,949
    Country:
    United States
    huh... my R4 is working. i updated to firmware 1.16 and i had no problems with it. why don't some people try it and tell me?
    please dont flame me i dunno if it was said or not i searched too
     
  11. blade666

    Newcomer blade666 Advanced Member

    Joined:
    Dec 12, 2007
    Messages:
    71
    Country:
    Netherlands
    how can i solve the problem?
    with the newest firmware???
     
  12. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
    For G6 lite and others ... use test2 ips now recalled final version.

    Thanks to http://www.tehskeen.com/forums/showthread.php?postid=26945 for linking) but first :

    CREDIT GOES to CRACKER only not to ME not to RAYDER not to You and not to any other smart guy...

    If you just need the fix grab the light Modfix.zip for noobs (0.3 Mbytes)

    First versions were Demos versions so called V1 anD V2 ( with Rayder cheats code build from them ... check http://users.ameritech.net/rayder/3-16-08.zip for the revised version or check his signature and his massive CHEAT compilation thread for an update ! but use only the official final code from cracker not the 2 others alternate and intermediate codes : if you check them you will end with white screens or freeze sometimes ... the cheat will work only with few cards ... the modfix works for all )

    First demos versions had some issues.

    ffccrof-deMoD.ips (crc32: 7C3654B7 MD5: 28697518BCFFA56AA6A6132B9544B99E)
    --> black screens with new game and freeze multiplayer on some cards

    Than came a second demo version :

    ffccrof-deMoDv2.ips (crc32: E1E2EA67 MD5: 12D09F14ABC36C6E163C2C031C614268)
    --> playable but freeze in multiplay with some slot2 cards, possible sound trouble

    Later Cracker released a test pack ffccrof-deMoD-test.rar with 2 versions ( #1493 page 100 ):
    ("Test patch 1 modifies both timers but hopefully will get around the black screens that some have been getting. Test patch 2 only patches one of the timers so I'm not sure if it will totally suppress the MoDs. Try test patch 1 first and if it still gives black screens try test patch 2.")

    ffccrof-deMoD-test1.ips (crc32: E1E2EA67 MD5: 98C92F1B9208F26719D8AE50AE56843E)
    --> NO problem so far with slot 2 G6 lite works perfectly for me Test1 looks just fine No freeze No music stop No shop or Multiplayer freeze

    ffccrof-deMoD-test2.ips (crc32: FC3CE521 MD5: 6E1BBBF005AA1FEBF5166A18F76EABFC)
    --> alternative version ... you can test if test1 fails ... (updated ) works also so far ... See below this is now the FINAL one recommended by cracker


    Some cards do not support live patching so you can patch your nds game file before playing with an IPS patch.

    Grab IPSWin20 ( from http://zerosoft.zophar.net/ipswin.htm )

    Files :
    http://rapidshare.com/files/99618918/ffccr...D-test.rar.html ( Cracker post #1493)
    http://www.megaupload.com/?d=UWUIWOIQ ( Cracker post #1515 )

    For patches see Rayder posts or latest cracker posts :
    So 120FB658 00000000 is the only cheat needed & same for IPS: use only the final revised version ffccrof-MoDfix-final.rar ... or the Moogs will strike back by another way ^^

    Cracker own thread is there now : http://gbatemp.net/index.php?showtopic=78658

    Now I recommend you to grab his tool (modfix.zip - 0.03MB ) since this is the lightest way to patch safely. No need of a huge database full of Pokemons code vs Moogles of Death [​IMG]

    [​IMG] ;-)
     
  13. gerbiili71

    Newcomer gerbiili71 Newbie

    Joined:
    Sep 26, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    Finland
    Thanks GHOST, that seems to fix it for R4 cards as well (1.16) -- over 90 minutes of continous playtime without any problems so far. Thanks for hacker who did the patch! [​IMG]
     
  14. UchihaE

    Newcomer UchihaE Advanced Member

    Joined:
    Mar 24, 2007
    Messages:
    92
    Country:
    Netherlands
    if you have update firmware 1.16 and use the cheat file from rayder it should work im on 21 minutes now...
     
  15. Nephilim

    Newcomer Nephilim Member

    Joined:
    Dec 26, 2007
    Messages:
    19
    Country:
    United States
    All I did to fix it was played until 18-19 min then saved the game. I stayed at save screen till 20:01 minutes, saved again and then rebooted from save. Haven't had a problem since, no patch required.

    I am using an M3 DS simply. I think this is the easiest way to get around this that doesn't require any patches or technical knowhow.
     
  16. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
    You will encounter the nag screen later again then ...randomly but not frequently ... the patch fix this easily ... your choice ;-)
     
  17. nicorobin

    Newcomer nicorobin Newbie

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thanks for that patch it's perfectly working on my R4 ver 1.16 w/o any hassle. Goodbye annoying Moogles! [​IMG]
     
  18. Epsonstylus

    Newcomer Epsonstylus Newbie

    Joined:
    Mar 16, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    No luck, final patch link gives me a corrupted file.
     
  19. GH0ST

    Member GH0ST Your Hero is a Ghost

    Joined:
    Dec 17, 2006
    Messages:
    924
    Location:
    I was here... before...
    Country:
    France
  20. Lloyd14
    OP

    Member Lloyd14 GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2006
    Messages:
    223
    Location:
    Iselia
    Country:
    Netherlands
    YES, my live is now complete thank you very much for this info.
    I'm going to try it out when i get home.

    EDIT: It works i'm in the second tempel now, it took long but after The legend of Zelda: Phantom Hourglass there is finally a good game for the NDS.
     

Share This Page