Hacking Final Fantasy 4 (J) not working on N-card

Glacius0

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 27, 2005
Messages
604
Trophies
0
Age
37
Location
The Netherlands
Website
Visit site
XP
205
Country
Netherlands
Is it just me or is it not working? Why hasn't anyone else complained about this? I guess people don't care since it's not the US version? As far as I know this is the first game that doesn't work in a while. And since the N-card team hasn't updated lately, I hope they haven't stopped their support completely...
 

paul1991

Banned!
Banned
Joined
May 5, 2007
Messages
678
Trophies
0
XP
196
Country
United States
Its either your ROM is corrupted or your card needs formatted.
You might want to set the save type to a real one and not auto.

ALL games work on the NCard.
 

FireEmblemGuy

Celebrating a decade of shitposting
Member
Joined
Jul 6, 2007
Messages
2,462
Trophies
0
Age
30
Location
Michigan, USA
XP
851
Country
United States
I'[ve formatted my cards, set the save type, done everything but re-download the game and it still won't play, but it works fine on no$GBA.
 

rdurbin

Well-Known Member
Member
Joined
Sep 13, 2006
Messages
505
Trophies
0
Age
44
Location
US
XP
707
Country
United States
try disabling the automatic DLDI patching feature of the card, if n-card has it. my mk-5 does and when i disabled and it worked perfectly
 

FireEmblemGuy

Celebrating a decade of shitposting
Member
Joined
Jul 6, 2007
Messages
2,462
Trophies
0
Age
30
Location
Michigan, USA
XP
851
Country
United States
Wow. As odd as that seems, it works.
blink.gif
FFIV is booting now.
 

paul1991

Banned!
Banned
Joined
May 5, 2007
Messages
678
Trophies
0
XP
196
Country
United States
tricky. Do you suppose they did this to prevent piracy?
If a DLDI patch corrupts the game, most other flashcart users are SOL. NCard is 1 of few that has so many hardware options. I hope it fails on the R4 because the R4 is evil.
 

Glacius0

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Nov 27, 2005
Messages
604
Trophies
0
Age
37
Location
The Netherlands
Website
Visit site
XP
205
Country
Netherlands
Strange, I would've figured the n-card would know when it's a real rom versus a homebrew with DLDI support. But yeah it works now. Is there a way to disable DLDI from within the n-card menu? I just edited the ini file in the DSYSTEM directory.
 
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    KenniesNewName @ KenniesNewName: https://youtube.com/shorts/0PLynroGlRs?feature=share