FFTA2

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by xjuniorx, Jun 24, 2008.

Jun 24, 2008

FFTA2 by xjuniorx at 3:12 PM (3,857 Views / 0 Likes) 36 replies

  1. xjuniorx
    OP

    Member xjuniorx GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    257
    Location:
    Inside My Acekard 2
    Country:
    United States
    for final fantasy tactics A2 there is only the EUR/JPN verison
    is there going to be a USA verison?
     


  2. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    According to GameFaqs:

    06/24/08 US

    So we can expect the dump anytime.
     
  3. refugio

    Member refugio GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 26, 2007
    Messages:
    108
    Country:
    United States
    there will be in time, just be patient
     
  4. xjuniorx
    OP

    Member xjuniorx GBAtemp Regular

    Joined:
    Jun 9, 2008
    Messages:
    257
    Location:
    Inside My Acekard 2
    Country:
    United States
    AH ok I see
     
  5. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Grrr.... an early release for the Europeans and a late release for us Americans. [​IMG]
    Foiled again by the British!
     
  6. Syao4

    Member Syao4 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 11, 2008
    Messages:
    185
    Country:
    Israel
    There's a difference between the EUR and the USA version?
     
  7. Nihsnek

    Newcomer Nihsnek Member

    Joined:
    Jun 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Damn europe..don't they usually get stuff late?
     
  8. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Generally, just more language options in the European release. Get that if you want to play it now.
     
  9. Nihsnek

    Newcomer Nihsnek Member

    Joined:
    Jun 10, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    United States
    Any word through the grapevine on an USA dump?
     
  10. ojsinnerz.

    Member ojsinnerz. Damned

    Joined:
    Oct 27, 2007
    Messages:
    3,152
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Plaing the JP version now. There's 4 languages, English, Espanol, Francais and Deutsch. Not that I care, since I can't speak any European languages.

    Unlike the previous one, if you choose one language, you don't have to bother clicking it multiple times whenever the game starts. The E and the U are the same here, probably.
     
  11. Zechron

    Newcomer Zechron Newbie

    Joined:
    Dec 12, 2004
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have been playing the EUR version for about 4 and a half hours and the game has started freezing on me. Sometimes it is at random but there have been two missions that freeze just after unit selection/ pre-fight dialogue. This is incredibly aggravating and game breaking for me as it could happen to important missions so I don't want to go any further.

    I use an M3 ds simply with 1.14 firmware
    Is there anything I can do to fix this? Would I have better luck with the (U) version once it gets dumped?
    This is the only game that seems to do this so I am reasonable sure my cart isn't dying.
     
  12. Mikomaxless

    Newcomer Mikomaxless Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    29
    Location:
    Aperture Science Laboratory. D
    Country:
    United States
    WHAT?! They had that option in the japanese one, as well? Then why the heck did it take 8 months to get to the US?!

    SAGSDEHFRTJFRYSZARET
     
  13. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    No they didn't... I'm sure that he meant to say EUR version.
     
  14. Dylan

    Member Dylan 100 MILES AND RUNNIN'

    Joined:
    Mar 7, 2008
    Messages:
    1,639
    Location:
    Sydney, Australia
    Country:
    Australia
    hahaha how could he be playing the JP version if japanese isn't in the language choices?
     
  15. Raestloz

    Member Raestloz GBATemp's Lone Wolf

    Joined:
    Feb 7, 2008
    Messages:
    1,775
    Location:
    The World of Illusion
    Country:
    Indonesia
    So, basically EUR is an expanded version of USA version with 3 additional languanges right?
     
  16. NemesisHunter

    Member NemesisHunter GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 25, 2007
    Messages:
    140
    Country:
    Canada
    That's right : aside from the language difference, everything else should remain the same. I believe even save files between (E), (J) and (U) versions are compatible (as long as you rename your save files to the same name as the ROM).

    Any problems reported for R4DS / M3Simply / CycloDS / M3Real owners out there?

    I really don't want to find out some sort of protection-lock implemented by Square-Enix, like they did with that "Thank you for playing" screen during Final Fantasy Crystal Chronicles - Rings Of Fate release period (although I greatly respect them for it in order to counter piracy [​IMG] ).
     
  17. papyrus

    Member papyrus GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 17, 2008
    Messages:
    385
    Location:
    Nipa Hut
    Country:
    Philippines
    FF TA2 (US) is out download it now or youll die.
     
  18. Satangel

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    M3Real working good with the EUR version of FFTA2, the only thing you can't do is put Soft-Reset on.
    Then it won't work, but no doubt M3Team will fix that soon enough [​IMG]
     
  19. celentt

    Member celentt GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2006
    Messages:
    124
    Country:
    Australia
    My character and clan name shows up as ascii chars cuz I named them in Japanese. Anyone know how to rename them?
     
  20. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    Actually, the US version also gives the option of choosing Spanish or French as the language, so the EUR only has 1 additional language: German.
     

Share This Page