FF6 (GBA) - Problems with G6L

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by Picolo, Feb 10, 2007.

Feb 10, 2007

FF6 (GBA) - Problems with G6L by Picolo at 1:08 AM (1,304 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Picolo
    OP

    Newcomer Picolo Advanced Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    81
    Country:
    Sweden
    First off, when you quick save and then load that save the sound is REALLY messed up, unplayable.

    Second, the game freezes in battle (at first boss when he did the attack Megaspark or something), really annoying.

    Anyone else noticed this? Any fix?
     
  2. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    Thats why ez4 is better at gba lol.
     
  3. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    Good job shilling...

    On topic, don't use the G6 manager to patch the game, just do a direct copy and it'll work fine.
     
  4. Picolo
    OP

    Newcomer Picolo Advanced Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    81
    Country:
    Sweden
    outphase: Gonna try it, too bad savestates wont work then. I think they are very usefull in final fantasy games. I hope Team-G6 will fix this as the game is a real major title.
     
  5. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Ever tried to save state on EZ4? [​IMG]

    As outphase wrote, copy it straight to your G6 without the manager.
     
  6. Picolo
    OP

    Newcomer Picolo Advanced Member

    Joined:
    Mar 13, 2006
    Messages:
    81
    Country:
    Sweden
    Yeah, the game works when I direct copy to the cart, but still, no save states.
     
  7. Moneo

    Newcomer Moneo Advanced Member

    Joined:
    Aug 9, 2006
    Messages:
    66
    Country:
    Savestates = problems with certain games (even most games, I would say), regardless of what kind of flashcart you use. If you need them so badly... well, just run a gba/snes emulator on the PC. Otherwise, you might as well play the game the way it was meant to be played.
     
  8. outphase

    Member outphase Custom title

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    1,218
    Country:
    United States
    FF6 isn't so hard you need save states, rarely is any FF game that hard.
     
  9. GBA_Temper

    Member GBA_Temper *KING OF GBATEMP*

    Joined:
    Nov 15, 2006
    Messages:
    810
    Location:
    Atlanta,Ga. United States
    Country:
    United States
    The real time save is very good and plus please stay on TOPIC... Umm do the ez4 do a REAL TIME SAVE??

     

Share This Page