"Failed to launch"

Discussion in 'Wii - Hacking' started by dlf, Sep 6, 2010.

Sep 6, 2010

"Failed to launch" by dlf at 5:34 AM (1,333 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    For what ever reason my Wii is refusing to launch ANY title from the SD menu that ISN'T also on my Wii menu, REGARDLESS of weather it's an North American WAD or not.

    Specs:

    4.2 "Virgin" Wii, updated to 4.3 (using a NUS WAD)
    Can use a USB hardrive
    HBC 1.0.8
    Have installed StarPatch for 4.3, I think most (if not all) the hacks of that are installed.
    I do have a few (two) BOOTMII backups of 4.2
     
  2. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    your system menu IOS80 is not "trucha" patched.

    you can get it patched through dop-mii, modmii, or the my guide.
     
  3. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    And yet ironically after I installed star(t)patch for 4.3, most of it worked. But i'll try it.
     
  4. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    oh the region free hacks must've took care of that.
     
  5. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    Strange thing is if during / after a vacation my wi-fi (wii) HADNT' stopped working I would have probably NEVER "left" 4.2, yet when I installed 4.3 (from NUS) on SNEEK (to see what it did) my WI-FI on that worked so I applied to the actual NAND (non SNEEK), than suddenly my Wi-fi started working again. GOD THAT WAS STRANGE.
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    lol the wii is a hit or miss with many WiFi routers.

    maybe the update helped the adpater communicate better with your router better?
     
  7. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    And yet BEFORE we went on vacation I COULD watch netflix with NO problems what so ever, than suddenly I take a vaction put it in a bag with which I presume has very little chance of damaging it. Try it three places (different locations, hundreds of miles apart), never works at any of them (finds routers perfectly), just can't connect. Come back, try it with mine, finds it, but can't connect until I have 4.3.

    If Nintendo hadn't released 4.3, I'd of probably tried to wipe it clean, buy another or send it to Nintendo.
     
  8. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    aha wow, the 4.3 actually helped a wii owner.

    thats like 1 to 10000 ratio lol
     
  9. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    What's should be done to get the copy/move (internet protected) 'off'? --- So I can transfer internet "protected" saves to a SD card (or the Wii)?

    While I'm at it, all sys check programs stop @ ÂIOS 202, how would I get it to run the whole thing? Truncha patch that?
     
  10. Riley

    Member Riley GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    1,123
    Location:
    BC Canada
    Country:
    Canada
    To install saves to wii use Save Game Manager GX. Get saves from here.

    Now to install a patched IOS80.

    MODmii -> Type 1 -> Type 80+Press enter -> Type D -> Put the IOS80.wad file into the wad folder on sd card -> Install with wad manager.
     
  11. dlf
    OP

    Member dlf GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 1, 2009
    Messages:
    429
    Country:
    United States
    I HAVE patched 80, before I 'got' 4.3, I know I could just press the "copy" or "move" buttons in the save data menu of the Wii menu and it'd copy or move without any message saying I couldn't.
     

Share This Page