EZflash card IV freezes on "gameboy" screen

Discussion in 'GBA - Hardware, Devices and Utilities' started by malkav616, Feb 7, 2009.

Feb 7, 2009
  1. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    Hi, i've been having a problem with my EZflash card IV on my GBA SP.
    You see...i have this flash card for a about 2 months now and it was working perfectly, but today i decided i wanted to play a GBC game so took of the flash card and put in the other game, that also worked fine, but then when i put the flash card back it would freeze the "gameboy" screen without the "nintendo" under it.I tried everything to make it work: blowing, cleaning, checking if there was a obstruction, checking if it was properly put in but doesn't work. I tried other GBA cartridges and they worked fine so it seens the problem its the flashcard.
    Any ideas on what i should do guys? any help will be greatly appreciated.
     
  2. Diosoth

    Member Diosoth GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 25, 2008
    Messages:
    352
    Country:
    United States
    The closest I've heard to this is the 3-in-1 losing save files if removed from the system.

    Clean the cartridge contacts again. Remove and re-seat the SD card. Aside form that... no idea. Try it in another system if you can.
     
  3. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    hmmm...I've searched about this problem around the net too but i couldn't find anything either.
    I'll test it on my cousin's GBA and see if the problem its my gameboy.
    But if it doesn't work, should i buy a new flashcard? can i repair it? flashcards are kinda expensive over here(about $50-60)
     
  4. arrghus8

    Newcomer arrghus8 Newbie

    Joined:
    Apr 27, 2007
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    I had a similar problem with mine as well. I updated firmware on the card, and got the latest patching software and it fixed it. Hope that helps.
     
  5. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    thanks i'll try it out! =D
    will post the results
     
  6. killer7

    Newcomer killer7 Member

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    I have the same problem good luck on fixing the issue [​IMG]
    If you do get yours working again could you tell how you did it?
     
  7. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    i'm having some problems finding the updates.Where can i get them?
     
  8. killer7

    Newcomer killer7 Member

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    United States
    Country:
    United States
  9. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    I DID IT!!!! I CAN'T BELIVE I DID IT!!!
    I tried everything: instaling the new firmwere and other things but nothing worked.Then i read somewhere that this problem could be because the pins weren't connecting correctly and someone said something about a "paper trick" where i get a long strip of papper and insert it between the pins and the plastic.I gave it a shot and IT WORKED!!!!!
    here's what he said: "Either way I'd suggest trying the paper trick. Just place a smaller long strip of paper underneath the contact pins of the ez4 (wedged between the circuit board and the plastic case)."
    Oh god i'm so happy =D
    But thank you all guys for the help so far =D
     
  10. killer7

    Newcomer killer7 Member

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Messages:
    39
    Location:
    United States
    Country:
    United States
    Wow your lucky I tried it no luck for me.
    I must have an issue with my sd slot in the cart or something oh well.
    I'm happy for you dude [​IMG]
     
  11. malkav616
    OP

    Newcomer malkav616 Newbie

    Joined:
    Feb 7, 2009
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    Dude, try again! I had to to it a few times before it worked.
    Don't give up =D
     

Share This Page