EZflash 3n1 wont play a few games =(

Discussion in 'EZ-Flash' started by takun32, Sep 12, 2008.

Sep 12, 2008
  1. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    i recentl got my EZ 3-in-1 V and EZ flash V.

    ive tried a few game and some work, but other games wont such as:
    -Super Mario World
    -Boktai - The sun in your hand (crack version - which has virtual sun)
    (what happens is that when i load them up, it just a pure black or white screem(mario=white) (boktai=black)

    I had Zelda the minish cap broken but i managed to fx it with GBATA, with the patch, i tried to patch the others(ima noob) but i cant seem to get it working.

    HELP =S

    btw i haven tried a few of my games yet so my list might increase, however i kinda know how to fix the save problems.
     
  2. soujiroseta

    Newcomer soujiroseta Advanced Member

    Joined:
    May 7, 2008
    Messages:
    50
    Location:
    South America
    Country:
    Peru
    that's weird, i can play super mario world and zelda the minish cap flawlessly paired with my R4. I use gbaexploader to load games
     
  3. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    minish cap had the save erro thing so i patched it, it was running fine but just didnt save.

    ive tried pokemon ruby and sapphire and they dont even load, its just a white screen. Leaf green and Fire red can't even save, it will save but when switch the game to another game and then reload pokemon again its all gone. is there a way to make it save? do i have to patch them to "NOR?"

    how do i patch my games to NOR?

    heres what i heard(dont know if its true) games that are 16 and under dont require a save patch, you just put it in there and play.

    BTW does R4 EZflash etc have the same compatability for using 3in1?

    thanks
     
  4. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    Are you patching your ROMs for SRAM save? I've run 30 games on the 3in1 so far including minish cap and all pokemon version every single game worked.
     
  5. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    man that SUCKS >:(, i cant freaking get it to work, like ive said minish cap worked which i patched it, pokemon doesnt work, and a few of the games dont even start, ive tried EUR version of them too and they dont boot. man i am asking for some help [​IMG] not personal experiances

    thanks for reading, and sorry if i offended you. i tried for 3 days and no results, ive basicly given up after, i been playing emulators with EZflash. definatly has better compatability with emulators then R4.
     
  6. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    You shouldn't even need to patch if you load them through Rudolph's GBA ExpLoader.
     
  7. Searinox

    Member Searinox Just a taste~ ;3

    Joined:
    Dec 16, 2007
    Messages:
    1,626
    Location:
    NastyBadPlace Pingas: Yes sir!
    Country:
    Romania
    The builtin patcher from ExpLoader has failed me before with patching savegames, so I still use GBATA. Honestly I think you may have bad ROM dumps. Yes it's possible there might be something wrong with the cart too, tell me one thing please - pick a game that DOES save, save your progress, and press start+select+a+b, after it resets see if there is still a savegame at the main screen. If there is one but it disappears after you power off the DS then your EZ might have a dead SRAM battery.
     
  8. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    well the thing is im using EZflash V as my main Gba cart, my R4 is for NDS games.
     
  9. takun32
    OP

    Member takun32 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 27, 2007
    Messages:
    161
    Country:
    Canada
    it works fine [​IMG], if i had that problem i wouldhave stated it now would I.

    btw thanks for trying to help me.
     

Share This Page