EZF Advance Realtime 256M (regarding ezfa client)

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by Spaceman016, Jun 4, 2008.

  1. Spaceman016
    OP

    Newcomer Spaceman016 Advanced Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    Hey guys,

    Need some advice on the EZF Advance Realtime cart 256M if anyone has this cart and is using it

    Im using EZFA client 1.03E (hard to find this client now >
     
  2. skarthebloodchild

    Member skarthebloodchild Keep It Old School

    Joined:
    Jan 13, 2004
    Messages:
    2,215
    Location:
    Greece
    Country:
    Greece
    I use the same cart with winxp2.
    Try some other usb port of your motherboard.
    My previous one was a nightmare to find which usb was working.
    Now my motherboard has no problem.
    All the above with EZFA client 1.03E.
     
  3. Spaceman016
    OP

    Newcomer Spaceman016 Advanced Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    ah awesome kk thnx for the reply
    yeah i got 8 ports so ill update if i can get it to work

    damn no luck, rebooting and updating drivers 8 diff ports >< oh well
    i do have a feeling it may work on a diff motherboard other than mine, mainly cause the fact i think this one hubs the usb ports causing errors
    in the ezfa client.

    i also remember my old motherboard had 2 usb ports obviously not hub'd and wouldnt work on 1 of the ports but that was a long time ago
    ok thanks for your input

    regards
     
  4. Psyfira

    Member Psyfira Credit: 0ml. Insert tea to continue

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    3,887
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    (*waves hello to Scar [​IMG] *)
    I can second that it's fine on XPSP2, but seeing as I haven't had any problems with my cart I can't really help you with the freezing. I have heard of it happening to other users, but I don't remember whether it was fixable or not. GBATemp's archive forum is down at the moment but when it comes back up looking in there would probably be your best bet, dig up a few old posts about the cart to see how other people with the same issue tackled the problem. (The EZFA's official website and forums are long gone so this site's archive is probably the closest you'll get).
    (Edit: Mods are awesome, archive's back up already: http://gbatemp.net/old/index.php?showforum=119 )
     
  5. Spaceman016
    OP

    Newcomer Spaceman016 Advanced Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    70
    Country:
    United States
    Thank you so much for your replies its much appreciated

    I did find people who have had the same problem and it seems there all have the same comp specs
    Seems it has a prob with some athlon 64 bit processors

    Found some good replies on those old forums

    for anyone who has a similar prob
    http://gbatemp.net/old/index.php?showtopic=21784&hl=ezfa
    http://gbatemp.net/old/index.php?showtopic=29945&hl=ezfa

    I do have a ezflash V bundle pack on its way just wanted to have some fun with the old cart before i put it away :-(
    Oh well got no other comp handy atm unfortunately will just have to wait.

    thnx all
    regards
     
  6. jobdone

    Newcomer jobdone Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    hey guys I have the same problem I have an ASUS K8N4-E motherboard with an athlon64 (3400+). I have tried most versions of the software and drivers , I have even been in the bios and downgraded my USB to 1.1. nothing worked.I now have 1.03E of the driver and software and I downloaded CPUKILLER 3 , I set CPUKILLER to 75%+ and it burns roms perfectly. hope this helps , it works for me. p.s. K8N4-E is a socket 754 with Nforce 4 chipset.
     
  7. jobdone

    Newcomer jobdone Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Anyone else had any success with similar methods? I have to set my cpukiller to 75% at least or it doesn't work.I'm still unsure why this actually works anyway? There are other slow down programs on the market , anyone tried any of these?
     
  8. jobdone

    Newcomer jobdone Newbie

    Joined:
    Jun 23, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Ok I have played around with various usbscan.sys versions and FTD2XX.DLL versions , None of these actually worked , however each one has a different effect. I have now located a freeware util that works just as well as CPUKILLER , it is called TURBO and can be found on most retro sites [​IMG] It doesn't even need to be installed , just an EXE and run it before your util. On my setup I need it set to 50% or less (100% is off , 1% is maximum restriction) just open the util click on turbo then type in your value and click OK , when finished with the EZFA client just close it down.
     
  9. how_do_i_do_that

    Member how_do_i_do_that Blue Wizard is about to die.

    Joined:
    May 16, 2008
    Messages:
    4,815
    Country:
    Antarctica
    This is where keeping an old comp box for your older stuff comes in handy.
     
  10. pasc

    Member pasc GBATemps official GBA Freak

    Joined:
    Sep 9, 2006
    Messages:
    2,572
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    or a virtual machine

    BTW you can also use this.
     

Share This Page