EZ flash omega doesn't save a single game (AGS 101)

Discussion in 'GBA - Flashing Hardware and Software' started by vree, May 14, 2018.

  1. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China

    we have a test user group about two hundreds users, they have all the GBA mods which beyond your imagination. after this AGS101 issue which reported on last weekend, we asked everyone who have AGS101 in the group and test the save function. nobody has the issue. we want to hunt down a sample issue card and a related AGS101 in China to make us resolving the issue, but no success.

    to solve a bug. you have to reproduce it, but we have not a sample. so we are still trying to find a sample in China.

    why we ask issued user to downgrade? because we changed logical timing sequences in fw4, we are afraid that issue is caused by the change. so we want users downgrade to except the possibility.
     
    Last edited by EZ-Flash2, May 17, 2018
  2. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    after I replied the above post, I asked the tester to test the 2039 - Riviera - The Promised Land game, here is the result
     

    Attached Files:

    • 111.jpg
      111.jpg
      File size:
      224.7 KB
      Views:
      66
    • 222.jpg
      222.jpg
      File size:
      249.1 KB
      Views:
      61
    • 333.jpg
      333.jpg
      File size:
      184.6 KB
      Views:
      61
    • 444.jpg
      444.jpg
      File size:
      173.6 KB
      Views:
      60
    • 555.jpg
      555.jpg
      File size:
      191.3 KB
      Views:
      60
    • 666.jpg
      666.jpg
      File size:
      199.9 KB
      Views:
      60
    • 777.jpg
      777.jpg
      File size:
      197.8 KB
      Views:
      62
    • 888.jpg
      888.jpg
      File size:
      181.5 KB
      Views:
      61
    • 999.jpg
      999.jpg
      File size:
      243.5 KB
      Views:
      63
    • AAA.jpg
      AAA.jpg
      File size:
      218.6 KB
      Views:
      62
    • BBB.jpg
      BBB.jpg
      File size:
      221 KB
      Views:
      63
    • CCC.jpg
      CCC.jpg
      File size:
      190.9 KB
      Views:
      63
    • DDD.jpg
      DDD.jpg
      File size:
      231.9 KB
      Views:
      65
  3. Localhorst86

    Localhorst86 GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Jul 17, 2014
    Germany
    Nintendo works for my dad
    I was using V4 - 1.02

    I have downgraded to V3 - 1.01 with the same result. Saving is not possible on an AGS-101 model (btw. I tried "clean boot" as well as "boot with addon"). Works fine on any other device.

    I also tried manually selecting the save type for this game in the omega menu, which didn't help, either.
     

    Attached Files:

    Last edited by Localhorst86, May 17, 2018
  4. Axel-MaV

    Axel-MaV Member

    Newcomer
    3
    Apr 9, 2008
    Brazil
    I had some freezes running Advance Wars, clean boot, no fast patch. After running through the NOR, no freezes. Maybe a SD card contact issue, i'll keep testing.
     
  5. Localhorst86

    Localhorst86 GBAtemp Maniac

    Member
    6
    Jul 17, 2014
    Germany
    Nintendo works for my dad
    Here's one thing I just observed (using V4 - 1.02):

    Using Riviera

    1. I made sure I didn't have an existing save on the card.
    2. I launched the game using an AGS-101.
    3. I tried to save a game on the AGS-101.
    4. I received the Error message "Save failed"
    5. I let it sit for a few seconds and turned the device off
    6. I took the Omega and put it into my AGB-001
    7. launched Riviera
    8. select "Continue" - a save file shows up.
    9. Put it back in my AGS-101, start the game, select continue. "No Data"
    10. Still on the AGS-101, started a new game
    11. When able, tried to save the game in a different save slot
    12. Get the error "Save failed" - let it sit for a few sconds
    13. Put the omega back into the AGB model, launched the game
    14. Both slots I previously saved on the AGS-101 contained a save game.
     
    Last edited by Localhorst86, May 17, 2018
  6. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    thanks for the detailed info, we will continue invesgating it.
     
  7. BigMops

    BigMops Newbie

    Newcomer
    1
    May 17, 2018
    Germany
    I have the same issue with my AGS101, V4 1.02

    No saving in Advance Wars and Riviera on 101, everything fine on 001.
    Other games like Yoshis Island work fine on both.
    Using a SanDisk 16gb Class 10 MicroSd. Save games appear in folder, but seem to be not executed at startup, so games start always in default config without savegames.
     
  8. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    from the reports of the above two users. We initially concluded that this may be a problem related with logical timing sequences and specific hardware.
    It may be fixed in firmware upgrade if we can catch a sample card and ags-101 asap.
     
  9. twicefalles

    twicefalles Advanced Member

    Newcomer
    1
    Jan 3, 2015
    Germany
    if by "specific hardware" you mean all EUROPEAN ags 101, then yea
    I have 2 of them ("C-AGT-EUR E4" it says on the bottom right) and both do not work, most people reporting problems are from europe and some are from US (maybe they have imports)

    try to get an european ags 101
     
    Last edited by twicefalles, May 18, 2018
    vree likes this.
  10. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    Good suggestion! but I can't find an EUR version ags-101 in China right now. even from taobao and Alibaba.
    The official AGS-101 which sold in China is iQue version. Omega works fine on them.

    another way is that we make a new firmware with modified logical timing sequences (with guess) and send it to issue troubled user for test.
     
    Last edited by EZ-Flash2, May 18, 2018
    Yolomeus and LarryD like this.
  11. BigMops

    BigMops Newbie

    Newcomer
    1
    May 17, 2018
    Germany
    Mine is also an EU AGS-101 version, on which the Omega is not saving properly.
    Please try to get a 101 to China or provide a new test firmware.
    I was so happy about the new Omega, but as long those issues are not fixed, it is useless for me :(
     
  12. Yolomeus

    Yolomeus Newbie

    Newcomer
    1
    Sunday
    Germany
    Sooo.. I‘m almost „glad“ I‘m Not the only one with those problems.

    In my case I tried all the Pokémon games, aswell as Zelda.

    With my EU AGS-101 I can‘t save a sht.. and when going to save mode, I get an error „Psram error!“

    With my DS I dont have any problems, I also dont have the „Psram error“, which shows at least, that the card itself is not broken. Also I can load the „unsaved“ saves from my ags.
     
  13. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    Do you mean "safe mode"? and "sram error"? can you provide a screenshot?
     
  14. Yolomeus

    Yolomeus Newbie

    Newcomer
    1
    Sunday
    Germany
    [I concentrate on answering here now. (I also wrote a comment on disqus on your Homepage.]

    Safe Mode: Pressing select while powering on
     

    Attached Files:

  15. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    OK,This issue has been confirmed to be related to AGS-101 EUR, we will release a new firmware as soon as possible to fix this issue (if we can find an European version ASAP too)
     
    LarryD and Yolomeus like this.
  16. Yolomeus

    Yolomeus Newbie

    Newcomer
    1
    Sunday
    Germany
    Too Bad your from China.. otherwise it would have been no problem to borrow you a console.
     
  17. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    Thank you for your kindly reply. The EUR AGS-101 is very rare in China due to the iQue version much cheaper than imported one. We have already mobilized the tester group to find one, time matter.
     
  18. vree
    OP

    vree GBAtemp Regular

    Member
    3
    Sep 12, 2005
    Belgium
    Can't you just like buy a couple from ebay? Like problem instantly solved? Only the waiting for it to arrive would take like 2 weeks or so.

    PS: also a EU version over here.
     
  19. PSxed

    PSxed Member

    Newcomer
    1
    Aug 28, 2014
    Netherlands
    Another confirm Riviera not saving on european ags-101.
     

    Attached Files:

  20. EZ-Flash2

    EZ-Flash2 Official EZ-FLASH Stuff

    Member
    5
    Jul 16, 2003
    China
    I can not sure the console which sold on eBay is fake or not. I find some topic on reddit and gbatemp said fake ags-101(modified from ags-001) are sold on eBay.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice