EZ-Flash 3-in-1 as extension memory with M3DSReal

Discussion in 'M3 Adapter' started by Olivil, Jun 22, 2009.

Jun 22, 2009
  1. Olivil
    OP

    Newcomer Olivil Member

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Alright so I have my M3 with Sakura 1.40 (Latest) and an EZ-Flash 3-in-1.
    I use Exploader 5.8B (patched to work with M3) to load my Roms, everything works fine until I want to change mode (either to rumble or RAM)
    I press L/R in Exploader until the change mode screen, then the system freeze when I press A to change mode.
    I get the same results in TouchPod.
    Am I doing it wrong? I there a way to use my 3-in-1 as RAM with my M3DSReal? Thanks.
     
  2. zerofalcon

    Member zerofalcon GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    534
    Location:
    Somewhere close to my NES
    Country:
    Antarctica
    You can't use patched version 0.58b with softreset enabled (Softreset.M3DS)
    Downgrade to v0.57 copy Softreset.M3DS on the root of your card
    With this you can access Expansion mode (rumble and expansion ram mode) after pressing R two times. Hope it helps
     
  3. Olivil
    OP

    Newcomer Olivil Member

    Joined:
    Aug 22, 2008
    Messages:
    24
    Country:
    Canada
    Seems like 0.57 can't detect my 3-in-1. I must have the PLUS version? Then, is there a way?
     
  4. MasterMan194

    Newcomer MasterMan194 Advanced Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    96
    Country:
    Brazil
    So i used to have the same problem than Olivil, using patched GBAEXP 0.58b it freezes whenever i press A over expansion or one of the 3 rumble levels.
    Now i have Softreset.m3ds and gbaexp 0.57 on the root and it detects my EZV fine, and when i chose expansion or rumble, it resets to a black screen and sits there forever. What am i doing wrong now?
     

Share This Page