1. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    it seems UAC being off is what is breaking it since I see it happening for me. I'm not sure if I want to support this, and I don't know yet how to tell if it's being run as admin directly or if it's because UAC is disabled.
     
    Player-1 likes this.
  2. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    OK I'll try.
     
  3. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    OK it worked but I got a new error
    upload_2018-4-29_23-58-51.png
    It looks like DS and DSi titles don't have ExeFS and RomFS folders in .ncch, so how to access the content, I want to find .msbt files (or other files that DS uses for their display content) to translate them to Polish.
     
    Last edited by tomx86, Apr 29, 2018
  4. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    NDS/DSi titles are special, they are not NCCH files (which is a 3DS-specific format). at the moment you'll need another tool to extract those.
     
  5. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    Aha, do you know any such tools?
     
  6. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    ndstool can I think, which is a command line tool that comes with devkitarm. otherwise you can probably just search “nds extract” online.
     
  7. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    OK thanks.
     
  8. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    GodMode9 on 3DS can also extract from nds files, if you want.
     
  9. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    How when I mount the cia or ncch their is no extract option?
     
  10. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    choose the CIA, then go to "CIA image options..." -> "Mount image to drive". in G: you will see the CIA contents. the nds file is the first one (0000.xxxxxxxx), and is already mounted, so you can browse it there. if you have an nds file on its own you can do this a similar way.
     
  11. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    In NDS image options I only get:
    Show title info
    Rename file
    No extract option.
     
  12. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    where do you see the nds file, and what is it named?
     
  13. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    Inside a cia file:
    0000.00000000.app
    or 0000.00000000.ncch
     
  14. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    is there no "0000.00000000" directory?
     
  15. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    No.
     
  16. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    I'm not sure why that would be happening then. maybe select it and choose "Copy to 0:/gm9/out", then go to /gm9/out and try it there?
     
  17. tomx86

    tomx86 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 3, 2015
    Messages:
    655
    Country:
    Poland
    Didn't work and I tried with encrypted and decrypted.
     
  18. toxic9

    toxic9 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    629
    Country:
    Hi people,

    I'm getting the error:
    popup:
    Failed to mount....

    cmd:
    Cannot create WinFsp-FUSE File system
    The service fuse-3ds has failed to start (Status=c0000002)

    I'm on Windows 7 x64
    I have installed the Update fix and enabled the UAC.
    What am I missing now?
     
  19. ihaveamac

    OP ihaveamac GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2015
    Messages:
    5,917
    Country:
    United States
    make sure you have all the latest updates, especially at least the two listed in "Troubleshooting".
    also make sure you have the latest WinFsp release (2017.2 as of this writing): https://github.com/billziss-gh/winfsp/releases/latest
     
    Last edited by ihaveamac, May 17, 2018
  20. toxic9

    toxic9 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Dec 13, 2016
    Messages:
    629
    Country:
    Thanks for helping.
    I'm testing it on a virtual machine to prevent damage to my main system.
    I will test it tomorrow with more time and post he results.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - contents, Extract, Decrypt