Ewin2 Compatability

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by omgitssatan, Jul 24, 2007.

Jul 24, 2007

Ewin2 Compatability by omgitssatan at 10:57 AM (3,096 Views / 0 Likes) 15 replies

  1. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Due to the many many many issues involving the Ewin2 and homebrew, I think it's about time we have a place dedicated to sharing problems and solutions of COMPATABILITY [​IMG]

    To get the ball rolling, here are a few brews of the home that I have personally tested and are working awesomely to the max.

    SCUMMVM - Woot! Works like a charm. Acquired -Day of the Tentacle- through 'usual means' and I could not be happier with how it turned out.
    DSDoom - Took me a while but works. Make sure you have the .wad of Doom or Doom II and follow the readme.
    A Touch of War - No probs here. Fantastic piece of homemade homebrew if I may say so myself.
    NesterDS 0.3 - A working Nes emulator, hazzah! Enjoy your 20 year old NES games on the go!
    DSMasterPlus - Working Master System emoolaethor. Enjoy your 20 year old MS games on the fly!

    Here ends the line of goodness and the start of evil killer apps of death. [​IMG]

    Lameboy 0.8 - I'm not getting any sound no matter what I do and it's supposed to have got it now.
    SnesDS - Black screen when game is opened.
    SNEmulDS - Cannot select a rom to open when they are listed.
    Snezzids - Pretty much this happens --> [​IMG]
    LemmingsDS - Can't do anything at game type selection screen.
    TowerDefense - Stops loading halfway through when opened.
    PicoDriveDS - Stuck on a screen with Save State - Load State on it.

    Ewin stated that all its NDS Roms have 100% compatability. I would say that it was more of a 96% compat. A few of them have problems, mainly in the saving department.

    Ultimate Spider-Man - Freezes as soon as it displays 3-D graphics.
    Superman Returns - White screen of pure death.
    Save files - Constant ask for save files if you happen to forget one and sometimes in a game it will freeze when saving for no particular reason.

    Please post your experiences here and good luck fellow Ewiner! [​IMG]
     
  2. Scorpei

    Member Scorpei GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 21, 2006
    Messages:
    1,295
    Country:
    Netherlands
    http://wiki.scorpei.com/index.php/How_to_create_a_list

    Feel free to add a list [​IMG]. I've tried to keep the clean list roughly up to date so it shouldn't be too much work to make it into a proper ewin2 list (not sure what the current settings and etc. are for the ewin cards). You do need to be registered to create a list though (not to edit one) [​IMG].

    [EDIT]

    Nevermind I'll make one for you (you just fill it [​IMG]). keep you updated on the progress here.

    [EDIT2] And here you go. A nice clean list for you [​IMG].
    http://wiki.scorpei.com/index.php/Ewin2_compatibility_list
     
  3. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Superb work Scorpei! I will definitely use this new list and I urge others to help fill it out. Cannot thank you enough for your contribution Scorpei. [​IMG]
     
  4. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Do you have a compatability problem with the Ewin2? Sick of trying again and again and again to get it to work? Thou art not alone!

    Head on down to http://wiki.scorpei.com/index.php/Ewin2_compatibility_list for all your compat needs! Updating 25/7 at all times! Hazzah!

    Noob? [​IMG] No problem! Barrel through to http://gbatemp.net/index.php?showtopic=37794 for info! Here at eWin forum, our policy is to aid each others troubles and vague quests of that genre.

    Bored? [​IMG] NP! Attempt to fill the empty spaces that occupy the amazing compat list!

    Other Flash User? [​IMG] Head over to your appropriate forum catagory and find your haven!

    GLHF and Salame!! (My signature here)
     
  5. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    BEWARE! The reason PicoDriveDS isn't working is because it continuously presses the 'X' button, which is the save/load state menu. jEnesisDS works but it does the same thing, rendering some games useless. Hexen has the same problem, making you jump all over the place. As well as others that I am unaware of. Is there anyone with any solutions or suggestions for this based on vast experience? [​IMG]
     
  6. Darkforce

    Former Staff Darkforce DERP!

    Joined:
    Nov 5, 2002
    Messages:
    2,911
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Ultimate Spiderman works fine for me, what mini/micro sd card you have?

    Not tried Superman Returns but the latest ewin firmware and NDS Tool claim full compatibility (minus the Opera Browser obviously).

    Not had any save issues personally so can't really comment on that.

    And yeah ewin2 sucks for homebrew. [​IMG]
     
  7. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    I'm using a 4gb kingston mini SD, but since it worked for you then I probably just had a dud rom.

    [​IMG]
     
  8. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    This is the main reason homebrew is so bad. There has got to be some simple reason for this...
     
  9. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Okay, I found a way to work around the Spider problem. [​IMG]
    When it first loaded the battle between Peter and Venom, it froze after a few seconds for no reason. So I paused it and quit to the main menu. It was fine after that except that every time I quit and reloaded the game, it froze at the menu. But after finishing a bit of the game, it no longer freezes. Problem solved. So I guess it is 100% compat.....for now. [​IMG]
     
  10. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    Can anyone get lmp-ng, DSOrganize or Moonshell to work on the Ewin2 MiniSD? I have this cart for video and music (miniSD is cheaper than MicroSD) but it doesn't run any homebrew I tried [​IMG]
     
  11. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    DSOrganize worked fine for me. Try the one on http://wiki.scorpei.com/index.php/Ewin2_compatibility_list and see if that works for you. Don't forget to DLDI.

    lmp-ng loaded up and worked, but the touch screen didn't respond and when a music file is opened it freezes. Safe to say it's a dud.

    Moonshell should work... I'm no expert on it because I got it with the Ewin2, but here's a couple of links to my one http://www.megaupload.com/?d=7Z36D7QC and http://www.megaupload.com/?d=8BHY6QXS. It's uber rad. [​IMG]

    BTW.. if you only want your cart for music and video, just use Moonshell. It's the best.
     
  12. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    I already DLDI patched, but it just didn't work [​IMG] I'll test your files and report if it works [​IMG]

    I just tried your moonshell without any luck [​IMG] It "can not found 'lang?.ini' [​IMG]
     
  13. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Yeah I got the same problem when I tried a different version of Moonshell. There's a lang.ini here but you may have to find out how to make it work... http://mdxonlinemirror.dyndns.org/resource...ay_lang_eng.zip

    If the DSOrganize from the list doesn't work, write down the exact problem.
     
  14. Maikel Steneker

    Member Maikel Steneker M3 Fanboy

    Joined:
    May 16, 2007
    Messages:
    3,396
    Country:
    Netherlands
    I just deleted all of the Moonshell files on my SD-card. If I now load Moonshell, after some time it will freeze. The last thing it says is "Initialize random speed.". Oh, and it doesn't matter whether I use A or Y to start.
     
  15. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    "Initialize random speed."? Can't help you there. Try googleing for some moonshell guides.
     
  16. omgitssatan
    OP

    Newcomer omgitssatan Member

    Joined:
    Jul 24, 2007
    Messages:
    12
    Country:
    Australia
    Attention!
    A common fault in homebrew is that the touch screen won't work and it continually presses X, rendering them obsolete. There doesn't seem to be any reason other than the DLDI is causing it. [​IMG]
     

Share This Page