Eternal "Loading" on AK 2.1 with AKAIO 1.6RC1

Discussion in 'Acekard' started by RawArkanis, Mar 12, 2010.

Mar 12, 2010
  1. RawArkanis
    OP

    Newcomer RawArkanis Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Brazil
    Hi all!

    I bought an AK 2.1 for my DSL yesterday.
    First I tried the firmware AKAIO 1.6 RC1. The menu loads, but no game pass trought the "Loading" screen. I select the game, and then appears "Loading" in blue and then in green, and DS froze.
    So I tried the version 1.5, and the games apparently worked.

    I read that the 1.6 RC1 not working in ta fake cards, can mine be a fake on?
    I saw that the AK has the label in metallic color, and depending on the viewing angle the colors change. But mine is just silver metallic.

    Thx.
     
  2. KuRensan

    Member KuRensan aka Pearbook

    Joined:
    Apr 27, 2009
    Messages:
    898
    Location:
    Somewhere in the sky
    Country:
    Netherlands
    My acekard 2i is fake and it's working with AKAIO 1.6
    Hmm try too hold X while the game is loading
     
  3. RawArkanis
    OP

    Newcomer RawArkanis Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Brazil
    DOnt work! ='(
     
  4. obito

    Member obito I can have a title?! :O

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    348
    Country:
    New Zealand
    acekard 2.1's aren't really reliable...you should've gotten a 2i
     
  5. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Erm - if he's tried AKAIO then he CAN'T use a 'new loader' - 1.6RC loaders are incompatible with 1.5 & visa versa
     
  6. RawArkanis
    OP

    Newcomer RawArkanis Newbie

    Joined:
    Mar 7, 2010
    Messages:
    3
    Country:
    Brazil
    Some cant save in 1.5 and 1.5.1 version! =/
     
  7. Chaos.

    Newcomer Chaos. Newbie

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Having the exact same problem. 1.6RC1 gets every game stuck on the green "loading" screen. However, AKAIO 1.5.1 won't run every single rom either. Currently, using something called Version 4.07 a15 to run most of my games. Got my acekard 2.1 two weeks ago and the sticker isn't shiny, it is just silver.
     
  8. grindbart

    Member grindbart GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    125
    Country:
    Germany
    there was a bad batch of 2.1 cards,so get yourself a replacement oder a 2i card [​IMG]
     
  9. snico1995

    Member snico1995 GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    290
    Country:
    United States
    i am having this exaacct same problem, do you think real hot stuff will replace it for me?

    edit: i went down to akaio 1.5 but now my professor layton save is corrupted [​IMG] anyone have a save from right after you find the dog thing???

    editedit: just kidding mario and luigi still freezes when i go to save uhh i dk waht to do please help me
     

Share This Page