ERROR! (ret = -1029) when installing WAD

Discussion in 'Wii - Hacking' started by markmcrobie, Mar 8, 2010.

  1. markmcrobie
    OP

    markmcrobie GBAtemp Fan

    Member
    439
    18
    May 24, 2008
    I've been happily using my softmodded Wii for days, installing WADs, etc, but tonight I tried to install a Cfg USB Loader forwarder and Neogamma forwarder and both gave the above error using WAD Manager 1.5 (I selected IOS249 in WAD Manager, as I usually do). Both Neogamma and CFG are in SD:\apps and both run ok through the Homebrew Channel.

    I have Waninkoko's CIOS249/250 Rev 19 and Hermes CIOS222/223 Rev 5 and a 4.2E Wii.

    Thanks
     
  2. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2,641
    0
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    What base IOS did you use for rev19??
     
  3. markmcrobie
    OP

    markmcrobie GBAtemp Fan

    Member
    439
    18
    May 24, 2008
    Can't remember, but it was the default (as recommended by the Rev19 ReadMe)

    I just tried WAD Manager again, but chose IOS 222 this time, and the WAD's installed just fine, no error. Weird!
     
  4. Krestent

    Krestent What to post?

    Member
    3,953
    33
    Mar 31, 2009
    United States
    WAD Manager doesn't work under rev19 unless you choose IOS38 as a base
     
  5. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2,641
    0
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    the only way rev19 will install wads is if you install it using IOS38 as the base just use IOS222 if that works for you
     
  6. markmcrobie
    OP

    markmcrobie GBAtemp Fan

    Member
    439
    18
    May 24, 2008
    Oh right. Should I re-install rev19 with 38 as base then? I only used 57 as base as that was the default and the readme recommended leaving the default as is.

    Is there any difference to the installed wad using 222 in Wad manager as opposed to 249?

    Thanks
     
  7. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2,641
    0
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    not really if everything works for you then there's nothing wrong
     
  8. hey_suburbia

    hey_suburbia Do The Lizard Bop

    Member
    560
    22
    Apr 24, 2004
    United States
    Philadelphia, PA
    WAD Manager only works in rev19 with IOS38 as a base
     
  9. longtom1

    longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Member
    2,641
    0
    Jan 12, 2009
    Honey Oils inc.
    that's what I said in post#5
     
  10. vodoochild81

    vodoochild81 GBAtemp Regular

    Member
    138
    1
    Mar 17, 2008
    United States
    I am having the same error. I have rev 19 with 37 as a base so I can play Monster Hunter Tri. Can you install both of them ? Or is there another work around so I can install wiiware wads?
     
  11. Wiiwu

    Wiiwu GBAtemp Regular

    Member
    209
    3
    Jan 21, 2009
    Hong Kong
    Asia
    These are old issue, solution is to use newer Wad Managers like the one in MMM. They should fix all those -1029 and -1035 errors while installing wads.