Error #001 in Zelda Skyward Sword

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by OlegEqualzName, Nov 14, 2011.

Nov 14, 2011
  1. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    So, right. I'm stuck on a problem. I have downloaded a Skyward Sword ISO; here is where I got it. So I managed to get myself to fix the #002 Error, however, now I need to fix the #001 error. I have tried to get GWP to patch the ISO, but when I try to find the 001/002 errors, it just says that it cannot find anything.

    Hawlp me. I really want to try the Game out. D:
     


  2. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    Well....... How are you running it? Disc or USB? What loader are you using? How did you mod your Wii? How long ago was this?

    If you post a sysCheck it would be easier to point at whats wrong.
     
  3. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    I am using a Dvd-R, it had worked fine for other Games. I'm sorry, but what is sysCheck?
     
  4. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
  5. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    OK, I have downloaded it and have run a check, here is what I got:

    Code:
    sysCheck v2.1.0b5 by Double_A
    ...runs on IOS58 (rev 6176).[/i]
    [i]Region: PAL
    System Menu 4.0/4.1E (v54450)
    Homebrew Channel 1.0.8 running on IOS58
    Hollywood v0x11
    Console ID: 55943892
    Boot2 v4
    Found 99 titles.
    Found 50 IOS on this console. 3 of them are stub.[/i]
    [i]IOS4 (rev 65280): Stub
    IOS9 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS10 (rev 768): Stub
    IOS11 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS12 (rev 526): No Patches
    IOS13 (rev 1032): No Patches
    IOS14 (rev 1032): No Patches
    IOS15 (rev 1032): No Patches
    IOS16 (rev 54321): Trucha Bug, ES Identify, Flash Access
    IOS17 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS20 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS21 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS22 (rev 1294): No Patches
    IOS28 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS30 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS31 (rev 3608): No Patches
    IOS33 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS34 (rev 3608): No Patches
    IOS35 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify
    IOS36 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS37 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access
    IOS38 (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS40 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS41 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS43 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS45 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS46 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS48 (rev 4124): No Patches
    IOS50 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS51 (rev 4864): Stub
    IOS52 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS53 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS55 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS56 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS57 (rev 5919): No Patches
    IOS58 (rev 6176): No Patches
    IOS60 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS61 (rev 5662): No Patches
    IOS70 (rev 65535): Trucha Bug
    IOS80 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS90 (rev 54321): Trucha Bug
    IOS202[60] (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS222[38] (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, USB 2.0
    IOS223[38] (rev 65535): Trucha Bug, ES Identify, USB 2.0
    IOS224[57] (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS236 (rev 54321): Trucha Bug, ES Identify, NAND Access
    IOS247 (rev 21006): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS248 (rev 21006): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS250 (rev 65535): Trucha Bug, NAND Access, USB 2.0
    IOS254 (rev 65281): BootMii
    BC v6
    MIOS v65535[/i]
    [i]Report generated on 2011/11/14.[/i]
    [i]
     
  6. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden
    Hm, by the look of the log, it looks like your Wii is not softmodded. Is that correct?
    If so, I guess you have just chipped your Wii, in which case I will step away from this topic, as I have no knowledge of Wii chips :P
     
  7. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    Uh? Nay, my Wii is soft modded using SmashStack. I actually have little knowledge of what to do, because all I have done was using Neogamma (now using Neogamma rev6 for #002 fix) to play nGC games.
     
  8. Pong20302000

    Member Pong20302000 making notes on everything

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    8,076
    Location:
    One's inner self
    Country:
    Japan
    you need to update the following files

    [​IMG]

    Download ModMii
    start it up
    I Agree
    type SU and drag you SystemCheck.CSV
    will generate a How to guide and all files for SD card and tell you how to ^_^
     
  9. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden

    Yea ok. Do what Pong said :)
    That should solve all your issues.

    ModMii is extremely easy to use.
     
  10. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    I dragged the file to ModMii. Now I'm stuck again. What am I supposed to get out of that mess?
     
  11. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    OK, so I have no idea on what to do, I tried some stuff but it still gives me the Error #001 when trying to launch the Game

    EDIT: Im moving forward.... But I am afraid that this will not fix the 001 problem at all. But with the SD card, what do I need to do now?
     
  12. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    OK, I have done it - nothing was worth it. Nothing has even changed and I still get the #001 Error when trying to load up Skyward Sword. Honestly, my question was : How to get rid of the #001 error? Because GWP will not RECOGNIZE any 001 error protections!!!
     
  13. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    You are using a very old version of neogamma . Use the one here & see if it works . Also you shouldn't use GWP anymore it is useless with the latest neogamma & might even break the iso of new games .
     
  14. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    What?! Now i get an "DVD-R + no cIOS!" error!! What am I supposed to do now?
     
  15. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Then you didn't install the wads from modmii correctly . What exactly did you do with them ?
     
  16. Sayargh

    Newcomer Sayargh Advanced Member

    Joined:
    Jun 1, 2007
    Messages:
    69
    Country:
    United States
    personally i'd update your wii to system 4.3, then use letterbomb to re-get the homebrew channel and/or bootmii. Then install d2x via the d2x installer (which is the easiest way to put the cios back on) then get the latest version of neogamma and problem solved...

    Mind you, I dunno how safe it is to use the official update when you've mucked about with the system that much with modmii... I don't see why it would be dangerous, but if you manage to update fine if you do what I say you'll be able to play the game for sure. I've done it to 4 wii's so far, one brand new black one, 3 old white ones. one wouldn't load the game like yours still I updated it to 4.3
     
  17. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    Do I have any idea? It is my cousin who decided to homebrew my Wii just to play his RE4 (didnt work out anyway). I just kept it because of the NGC isos.

    (btw, I actually have no idea on how to install the WADs onto the Wii >_>)
     
  18. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Okay if you already got the wads downloaded from ModMii then copy the WAD folder downloaded to the root of your sd card , get MMM , open MMM through hbc , go to the wad manger in it & install them all .
     
  19. OlegEqualzName
    OP

    Newcomer OlegEqualzName Member

    Joined:
    Nov 14, 2011
    Messages:
    22
    Country:
    Spain
    Thanks. I have them installed, but it just leaves me where I have started - with a damn black screen/error/whatever shows up after booting the game.. Siiighhgh... Do you reccomend Sayargh's method and if so, give me Link's to helpful information that I could use?

    Sorry for being such prick (if I am). It's just that for days I have waited for the ISO to download, then for das tried figuring out how to make it work. I'm just kinda pissed right now.
     
  20. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Lol. Do you really have a modchip? If yes, it's a really weird one.

    Instead of doing a bunch of stuff without knowning why and what for, i suggest to install d2x v6 with base IOS56 to slot 249. To do that, get ModMii, create a wad for said cIOS, and then install it with WAD Manager. Select IOS236 in WAD Manager when asked to select an IOS.

    After that, get the latest NeoGamma version:
    http://gbatemp.net/topic/219243-neogamma-r9-beta-test/

    If you still get 001 errors, then your chip needs an update. If there's no update, there would one solution left, but it wouldn't work out.

    [that solution would be to use cIOS rev7, yes rev7 not d2x v7! With that, you don't get 001 errors, but it's unlikely to work with a new game like Skyward Sword, because it's base IOS36]
     

Share This Page