err (349) no cios

Discussion in 'Wii - Hacking' started by johnjohn1, Jun 1, 2009.

Jun 1, 2009

err (349) no cios by johnjohn1 at 11:45 PM (2,813 Views / 0 Likes) 33 replies

  1. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi, I have a wii with 3.4e on it. Have just installed twilight hack and hbc and wiicator backup launcher 0.3 cama. All went fine
    installed rev 8. also done 02 fix. Cannot use bannerbomb as I have no wifi connection so had to install twilight hack. My problem is
    when i insert a backup game I get 'DVD read error (349) no cios. I patch all my games with brickblocker. Please can somebody help
    as I.m totally new to this/ Thanks
     


  2. FenrirWolf

    Member FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Nov 19, 2008
    Messages:
    4,343
    Location:
    Beaverton, OR
    Country:
    United States
    BannerBomb doesn't rely on a WiFi connection... But whatever. Either way you have the HBC right?

    I guess you should try installing cIOS again, maybe trying Rev9 or Rev10 instead.
     
  3. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi do i have to uninstall the other cios first
     
  4. Det1re

    Member Det1re det1re.de

    Joined:
    Oct 28, 2008
    Messages:
    1,272
    Location:
    Germany
    Country:
    Germany
    No, you can just overwrite it.
     
  5. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Also make sure the cios installer actually works and doesn't say install returned -1 at the end (meaning it failed). I'm thinking you need to do at least step 1 from this guide: http://gbatemp.net/index.php?showtopic=118446 and then do the the cios installer again. You may or may not need to do step 2, but it shouldn't hurt. Just do that if the installer was indeed failing, otherwise try using more recent revisions like 9 or 10 like the others said.
     
  6. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi just install rev 10 did not work got the same error
    how do i uninstall everything so i can use bannerbomb
     
  7. Lexip;

    Member Lexip; GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 8, 2009
    Messages:
    413
    Country:
    United States
    You don't need to uninstall anything to use bannerbomb.
     
  8. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    will it over wrght everything and do i just guide for bannerbomb
     
  9. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    You already have the homebrew channel you don't need bannerbomb for anything. Did you try anything in my previous post? Are you sure that rev10 installation was successful?
     
  10. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    iam new to this so when it tell you to put something into the root of your sd card
    you just open your sd card and do not put it any folder right
     
  11. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Are you still trying to run bannerbomb?

    You. Don't. Need. It.

    You have the homebrew channel on your wii already do you not? Anything you could possibly want to run through bannerbomb you can already just run through the homebrew channel you already have. Just put the boot.dol in a folder named after whatever the .dol is for and put that folder in your "apps" folder on your sd card and run it through the homebrew channel. Ex: (SD card letter):\apps\nameofapplication\boot.dol should be what how it's set up to run in hbc.

    Don't make things more complicated than they are.

    Edit: And yes the root would be just not in any folder.
     
  12. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi just re installed rev10 now get error. read error324 no cios looks like i will be up all night
     
  13. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    can it be a defunked sd card
     
  14. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    when installing rev10 when installing just befor the end it says insting ticket.......error(ret=-2011)
    may i have copy of rev 10
    #
     
  15. ether2802

    Former Staff ether2802 we have the techno...!!

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Messages:
    4,350
    Location:
    Pto. Vallarta
    Country:
    Mexico
    c'mon people are all of you so young on GBAtemp to not know the actual answer to this poor guy..?? if your answer is yes, then don't answer and mislead to your community partners, ok..??

    so, to johnjohn1 (wow) you need to install IOS16-64-v257.wad with Wad Manager IOS Selectable (made by WiiPower) and then reload the app and use IOS16 to hang off, and this time you need to isntall the cIOS in .wad format (cIOS_fix.wad, ios249_r7.wad or ios249_r10.wad), if you install cIOS_fix.wad then use the cIOS36_r10 installer to get a better cIOS, same if you install the ios249_r7.wad, but if you install the ios249_r10.wad then, of course and obviously, you have installed the cIOS you want, this solution even has an old thread that was stickied for a long time, it is called "Oct23rd FIX by a runing pir8's"..!! [​IMG]
     
  16. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    problem is i dont no ware to put stuff on the sd card(nooby)
    i have downdload IOS16-64-v257.wad andcIOS_fix.wad reely need help bad
    you no i have 3.4e up all night on some forums it say to rename data.bin to twilight3.4.bin
    geting so confused
     
  17. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    If you don't even know where to put stuff on the sd card, I suggest you have a read on HSG (My sig). Check the Homebrew, WAD, IOS & cIOS sections.
     
  18. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi is the away to delete everything and start agian
     
  19. afif95

    Member afif95 I own a bungalow on Mars, and booked 4 corner lots

    Joined:
    Nov 24, 2008
    Messages:
    1,805
    Location:
    Malaysia!
    Country:
    Malaysia
    *Coughs*, have you read what I posted?

    And no, starting back without knowing anything will screw you up even more. So read up first before starting back
     
  20. johnjohn1
    OP

    Newcomer johnjohn1 Member

    Joined:
    Jun 1, 2009
    Messages:
    24
    Country:
    United Kingdom
    hi your links do not seem to work just geting p++++ off now
    up all night
     

Share This Page