Enough Brick Protection?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by timishu, Oct 11, 2009.

Oct 11, 2009

Enough Brick Protection? by timishu at 3:06 PM (1,110 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    Since I figured that installing the newest PreLoader is kind of a hassle, I tried to come up with an alternative way to get to the HBC before the system menu. Because HBC 1.0.5 is no longer compatible with PreLoader .29, I used Crazy Intro Video to set up another way to launch the HBC. Here:

    CODE

    So, simply put, pressing up on the d-pad loads HBC. Considering this is through a file set to autoboot, will this provide enough brick protection? If I were to completely brick my Wii, does anyone think this would be enough to reinstall or overwrite whatever I need to get my system menu working again? Or, could the file become corrupt somehow and completely lock me out?
     
  2. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    You should have searched before you did crazy intro.

    Not that it's bad or anything, but someone patched preloader so it loads the new HBC.
     
  3. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States
    I know this already, I was just wondering if this would be sufficient enough to launch the Homebrew Channel and unbrick my Wii. I'd rather not go about reinstalling PreLoader.
     
  4. boof222

    Member boof222 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jun 26, 2009
    Messages:
    435
    Location:
    NSW
    Country:
    Australia
    not too sure but it should work for semi and banner bricks (only way u can fix a full brick is via boomii as boot2 or savemii)
     
  5. wyndcrosser

    Member wyndcrosser GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    720
    Country:
    United States
    timishu,

    Honestly i wouldn't do it that way. The new preloader set to JODI is easy.

    1. Download the preloader .29 JODI version from gbatemp.net
    2. Copy hacks.ini to the root of ur SD card
    3. Run preloader from HBC (make sure you rename .dol to boot.dol
    4. It will install over your last one.
    5. BAM easy it's installed.
    5a. Install Bootmii as a IOS, if you can't do it with normally.
    6. Now you can test it out, because with Bootmii being an IOS now, you can load it up via HBC, by pressing the home button in HBC and selecting Bootmii.
    7. Good luck.

    **note took 3minutes to do and it's like 95% guaranteed that you can recover**

    Wynd
     
  6. timishu
    OP

    Member timishu GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 26, 2009
    Messages:
    286
    Location:
    Scatland
    Country:
    United States

    Thanks for the advice, but I still have a problem. When I run the preloader .29 JODI boot.dol through HBC, all I get is a black scree. The only thing I can do is turn my Wii off. When I booted it back up, nothing changed. I was still running PreLoader .29, and I could still not load HBC. Is there a fix for this?
     
  7. longtom1

    Member longtom1 Keep an eye on my posts cause I quick edit frequen

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    2,641
    Location:
    Honey Oils inc.
    Country:
    Antarctica
  8. WiiCrazy

    Member WiiCrazy Be water my friend!

    Joined:
    May 8, 2008
    Messages:
    2,391
    Location:
    Istanbul
    Country:
    Turkey
    @timishu :
    It's perfectly fine, it will boot hbc. Beware though preloader is best for banner bricks but can't resist to fucking up with the system menu ios.
     

Share This Page