Enchanted Folk and the School of Wizardry

Discussion in 'R4 DS' started by lemongrassk, Mar 15, 2009.

Mar 15, 2009
  1. lemongrassk
    OP

    Newcomer lemongrassk Newbie

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    Hey guys, sorry I've tried looking at the past 5 or so pages, but I still can't find any information on this game and the glitch saying "Unable to read save data" in regards to this game.
    Also, the "search" function isn't even working, so yeah..
    Is there any way to make this game run on the R4DS (Latest firmware, real, etc, yes)? Or do I have to dabble with the YSmenu business that I've heard so much about for this game?

    Thanks!
     


  2. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    hi, im also tryin to find out how to get this to work for my mom who uses a r4.

    Any help please?
     
  3. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    also whats this YSMenu.. does it replace fw/menus on R4?

    i dont know as i use a cyclods myself... so dont know what to do to help my mom with her r4

    thanks
     
  4. MattiasMorphine

    Newcomer MattiasMorphine Member

    Joined:
    Mar 3, 2009
    Messages:
    11
    Location:
    Vanityhood
    Country:
    Sweden
    Just use the Arm7 fix [​IMG]
    It worked on my R4 v1.18
     
  5. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    did anyone try the arm 7 fix because the game is working fine [​IMG]
     
  6. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    thanks guys... what game you say is best to use for the donor ?
     
  7. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    hi,

    my mom put the wizard game into patient folder, jap simcity into donor folder. Clicked the bat file to start the patching. when finished and the dos window closes. She has the fixed.nds file which is smaller in size (108mb i think). renames it. Then she copies this to her mem card. Inserts her R4. But she cant find the wizard game on there. All other games show up pn her card, except this one.. weird!

    what could she be doing wrong please?
     
  8. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    ooops double posted [​IMG]
     
  9. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    you need to try and find out ( when she's asked to save the file) where she's saving it?
    try searching the memory card under date order and there should be the file with todays date on it
    she may have saved it in the original name which will be xpa-efsw (or something )
    because the r4 saves in name order and it will only work in name order with a capital at the front it will have sunk to the bottom of the list
    [​IMG]
     
  10. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    hi m8,

    just rang her. she said she renamed the fixed.nds to enchanted folk.nds and also she has been down her list of games on the cart when its in her nds and she cant see it

    [​IMG]
     
  11. fatherjack

    Member fatherjack GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    308
    Location:
    Still Here
    Country:
    United Kingdom
    Dunno if this help but...........

    couldnt run this straight away on my EDGE, or after ARM7 with simcity donor either.

    Needed to use ARM7 fix with donor of #2337 summon night twin age (worked for Sonic Chronicles as well)

    Give this a try [​IMG]
     
  12. arcania

    Newcomer arcania Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Israel
    Hey there, I'm having the same problem with the save file. I tried the ARM7 fix, but it still didn't work. The only reason I can think of that may cause it is because I'm using NinjaPass X9...? Could anyone maybe tell me if there's an alternative(or if my flash card sucks as much as I think it does)?
     
  13. Deii

    Newcomer Deii Newbie

    Joined:
    Mar 14, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    Netherlands
    I've got it working now using the Arm7 fix but whenever I try WiFi or configuring my WiFI settings through the game it feezes, light still keeps blinking though. Anyone else having this problem?
     
  14. sweenish

    Member sweenish GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    704
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    apparently bomberman 2 is the donor you want if the game uses wi-fi
     
  15. arcania

    Newcomer arcania Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    Israel
    Edit: Ok, I somehow managed to get it to work by using Bomberman2 ARM7, but now when I reset the game it actually formats my save data (it literally goes "formatting save data, please wait"), I have no idea what to do now.;
     
  16. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    thanks guys i will try this for her tomorrow when im at my parents

    thanks
     
  17. aewolf

    Newcomer aewolf Newbie

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Using the latest YSMenu release and I didn't have any trouble with the game if that's any incentive to give it a shot.
     
  18. Bloodangel

    Member Bloodangel GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 28, 2008
    Messages:
    437
    Country:
    United Kingdom
    Hi m8, how would my mom install this onto her R4? Is it easy to use?

    Thanks for the info
     
  19. sweenish

    Member sweenish GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    704
    Location:
    WA
    Country:
    United States
    easy to use, yes

    hunting down all the files and knowing how to build it can be a hassle the first time or two. luckily we have those stickies
     
  20. lemongrassk
    OP

    Newcomer lemongrassk Newbie

    Joined:
    Sep 16, 2006
    Messages:
    3
    Country:
    Australia
    Can anyone confirm the Wifi-able arm7 from bomberman? Thanks..
     

Share This Page