Elgato Game Capture HD - Black screen in VC games

Discussion in 'Wii - Hardware, Devices and Utilities' started by Ljonja, May 13, 2016.

  1. Ljonja
    OP

    Ljonja Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    Bhutan
    Hello GBATEMP community,

    I have no problems with my Elgato Game Capture HD on the Wii, expect for one:

    I can record N64 VC games but the lower systems in VC (NES, SNES) only appear as blackscreen when connected to Elgato, you can hear the sound and if you press the home button while you're in the game, you can see the home menu.

    Please help me! And please don't say, that I can use an emulator. Thx
     
  2. Tigran

    Tigran GBAtemp Maniac

    Member
    7
    Nov 6, 2002
    United States
    I'm afraid I have no clue, as my Elgato easily captured Mega Man 1 on Wii U VC.
     
  3. Ljonja
    OP

    Ljonja Member

    Newcomer
    1
    May 9, 2016
    Bhutan
    This thread is in the Wii section, not in the wii u section.
    Im using a Wii (4.1E)
     
  4. GerbilSoft

    GerbilSoft GBAtemp Addict

    Member
    11
    Mar 8, 2012
    United States
    This might be related to the fact that NES/SNES VC runs at "240p" (non-interlaced 240-line mode) by default, even if the system is set to 480p.

    Some VC titles were later updated to include an option to force 480i. To try this, connect a nunchuk, then press Z+A+2 simultaneously. If it worked, you'll hear a beep.

    If this still doesn't work, you may be able to force 480i and/or 480p video using a custom loader like USB Loader GX.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice