DW I & II, DW III on Lameboy

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Dhaos_Niko, Jun 15, 2008.

Jun 15, 2008

DW I & II, DW III on Lameboy by Dhaos_Niko at 7:48 PM (1,601 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. Dhaos_Niko
    OP

    Newcomer Dhaos_Niko Advanced Member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    82
    Country:
    Italy
    I was wondering if Lameboy does emulate perfectly those 2 games, because i want to play them on my DS.
    Can anyone tell me if they work properly?
     
  2. DarkCrudus

    Member DarkCrudus The Ghost

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    972
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    they work, with lameboy, i personally have em too

    EDIT: idk about perfectly though, havnt played the entire game so not sure bout it being perfect
     
  3. thedicemaster

    Member thedicemaster GBAtemp Addict

    Joined:
    Apr 26, 2008
    Messages:
    2,412
    Country:
    Netherlands
    from what i've seen so far lameboy runs every game perfectly, except super mario land 2
     
  4. Dhaos_Niko
    OP

    Newcomer Dhaos_Niko Advanced Member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    82
    Country:
    Italy
    Well, also Lufia The Legend Returns doesn't run perfect. It have some sound lags.
     
  5. DarkCrudus

    Member DarkCrudus The Ghost

    Joined:
    Apr 15, 2007
    Messages:
    972
    Location:
    Minnesota
    Country:
    United States
    megaman extreme doesnt run perfect, its kinda slow
     
  6. Dhaos_Niko
    OP

    Newcomer Dhaos_Niko Advanced Member

    Joined:
    Feb 28, 2008
    Messages:
    82
    Country:
    Italy
    What about Megaman 5? I love that game!
     
  7. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Lameboy definitely doesn't run every game perfectly. It does run most GBC games at or near full speed though.

    darkcrudus: Are you using Lameboy v0.11? It's a lot faster than previous versions.
     
  8. Jarjaxle

    Newcomer Jarjaxle Advanced Member

    Joined:
    Aug 20, 2007
    Messages:
    93
    Country:
    Canada
    i have lameboy 0.9 guess i need to update but under that program i noticed dragonwarrior 1 lags a bit but its nothing that will make the game unenjoyable. havnt played the other 2 though so theres nothing i can say on them.
     
  9. Destructobot

    Member Destructobot Crave the Hammer

    Joined:
    Oct 15, 2006
    Messages:
    5,005
    Location:
    Portland, OR
    Country:
    United States
    Definitely get the newer version. I was getting about 45 FPS in most GBC games with v0.10, and the same games run at 59-60 FPS in v0.11.
     
  10. T-hug

    Chief Editor T-hug Always like this.

    pip
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Messages:
    8,602
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    It's fine for me using v0.11 and also MM Extreme 2 is running fine, both of them 60fps.
    I didn't realise Lameboy could run GBC from slot 1 (I've been using goomba) until now so I just went and grabbed all my fav GBC and GB games and put them on my card. Only one that has had graphical glitches was Bionic Commando and even then it was only the cutscenes.
    Now I can finally finish Resident Evil Gaiden, it wouldn't run on goomba and my retail cart died before I finished it. I just tried it on this and it's flawless. Same goes for Metal Gear Solid.
     

Share This Page