Dungeon Explorer Wifi not working on R4?

Discussion in 'R4 DS' started by Captain N, Feb 27, 2008.

Feb 27, 2008
  1. Captain N
    OP

    Newcomer Captain N Member

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    -EDIT SORRY, I realize this should have been in the Wifi tech support page, I've started the thread there.

    I'm trying to get a few more friends to buy this to co-op play but it hasn't appeared locally here in stores yet. Are you guys running the game on your flashcards? I can't seem to connect to Nintendo Wifi with my R4. It tells me there was an error connecting.
     
  2. Rayder

    Former Staff Rayder Mostly lurking lately....

    Joined:
    Jan 14, 2007
    Messages:
    6,613
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    Did you trim your ROM? If so, you used a crap trimmer that truncated the WiFi data. Use NDSTokyoTrim.

    Possibly your wireless is not set up properly.....do other WiFi games work?

    Are you running the latest firmware loader on your R4? The latest is version 1.16:
    http://www.r4ds.com/download-en.htm

    Maybe you have a bad ROM, try to re-download it.


    Wifi play works fine on my R4 with Dungeon Explorer.
     
  3. Captain N
    OP

    Newcomer Captain N Member

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    13
    Country:
    Canada
    This is a brand new DS bought a few days ago, I'm worried that the hardware might have been changed or something.

    I am indeed using 1.16 and and did use NDSTokyoTrim. I even tried the untrimmed rom. My Wi-Fi has been tested with Mario Kart and DSOrganise, but it won't work with newer games like Days of Ruin and Dungeon Explorer, I wonder if Nintendo did something to the hardware?!
     
  4. RaiDesu

    Member RaiDesu GBAtemp Regular

    Joined:
    Feb 3, 2008
    Messages:
    169
    Country:
    United States
    Nope. It could be your connection. I'm running on a v6 DSLite, and it works fine.
     

Share This Page