Dualshock 3 PSGroove Port in the works!

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by luke_c, Sep 5, 2010.

Sep 5, 2010
  1. luke_c
    OP

    Member luke_c Big Boss

    Joined:
    Jun 16, 2008
    Messages:
    3,587
    Location:
    Land of England
    Country:
    United Kingdom
    Dualshock 3 PSGroove Port in the works!
    Yes, the PS3 controller
    [​IMG]

    Now this is very interesting news that can possible render all other ports being working on quite useless. The folks over at Elotrolado have started on working on trying to get ported to the Sixaxis/Dualshock3. This surely belongs in the highly exciting and highly useful category.

    To quote PSGroove :
    *The SIXAXIS control has a memory eeprom what its programming allows. (BoRJa_FiesTeRo Thanks)
    *The name of the Micro ones is:
    TOSHIBA 15UM3EFG-001
    JAPAN0703EG1
    F0194ZA
    Hopefully this is a port to be excited about, as everyone has a PS3 controller that wants to jailbreak their PS3. You can catch up the the latest update over at their forums (its in Spanish) – we will keep you updated here when something happens.[/p]
    [​IMG] Source (Maxconsole)
     


  2. monkat

    Banned monkat I'd like to see you TRY to ban me. (Should I try?.

    Joined:
    May 21, 2009
    Messages:
    2,268
    Location:
    Virginia
    Country:
    United States
    I think it was poorly translated...I didn't understand any of it.
     
  3. deathking

    Member deathking GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    this is crazy news
    i hope it works
     
  4. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    The gist of it is: All PS3 controllers (both SIXAXIS and DualShock3) have a programmable chip in them. Some peeps are trying to program that chip with the PSGroove code so a PS3 controller can be made into a PSJailbreak-like device, allowing you to boot in debug mode with only a reprogrammed controller. I don't know whether it'll still be possible to use it as a controller regularly once the PS3 is booted, but I'm guessing not, as if the device is reprogrammed, I don't think it'll be possible to have function normally as well. I guess it depends how much space there is on the chip, whether they can fit on both PSGroove and the regular software.
     
  5. The Composer

    Member The Composer GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    289
    Location:
    Chile
    Country:
    Chile
    This is incredible! I hope this works in the future.
     
  6. shakirmoledina

    Member shakirmoledina Legend

    Joined:
    Oct 23, 2004
    Messages:
    6,611
    Location:
    Dar es Salaam
    Country:
    Tanzania
    the one who thought of this is really committed... very well thought and great to see if it works as this will shoot piracy on ps3 to the highest limits (its like everyone was locked and now they are coming out in the form of an explosion)
     
  7. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    so if it's possible you'd need to buy 1 of these controllers?
     
  8. Ziggy Zigzagoon

    Member Ziggy Zigzagoon GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 6, 2010
    Messages:
    436
    Country:
    Puerto Rico
    For obvious cost reasons, I have put off the idea of obtaining a PS3. Now, I am thankful for waiting this much (all while the trade-in system in GameStop replenishing the F-rated# 60GB PS3 systems). Then again, I am thankful for having learned Spanish natively. /Puerto Rico/



    # = Yes; "F" for "fabulous"...

    {Wii}
     
  9. Thoob

    Member Thoob LOLmonade.

    Joined:
    May 28, 2009
    Messages:
    1,126
    Location:
    Scotland
    Country:
    United Kingdom
    So you'd flash your controller with a PC application? [​IMG]
     
  10. mercluke

    Member mercluke ‮҉

    Joined:
    Dec 2, 2007
    Messages:
    3,161
    Location:
    Perth
    Country:
    Australia
    If the controller is still usable as a controller then... Epic
    If not... Crappy

    These controllers are like 80-90 AUD here [​IMG]
     
  11. geoflcl

    Member geoflcl Permanent GBAtemp Newbie

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    1,373
    Country:
    United States
    This is ingenious! What a nifty discovery.


    Though a lingering question is whether or not the controller is rendered useless as a control device when grooved. [​IMG]
     
  12. OSW

    Former Staff OSW Wii King

    Joined:
    Oct 30, 2006
    Messages:
    4,796
    Country:
    Australia
    LOL. this totally reminds me of the beginnings of the wii softmod scene... [​IMG]
     
  13. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    i'd say you'd have to buy a special controller with it programmed into it cos from the sounds of it they have to mess with the controllers chip.
     
  14. SifJar

    Member SifJar Not a pirate

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    6,022
    Country:
    United Kingdom
    I would assume so. It couldn't be done with the PS3, as that would require being able to run unsigned code, rendering the whole thing pointless. So the only options are flash with a PC, or disassemble controller and use something like an Infectus to flash it, which would be completely non-viable for most end users.
     
  15. Maz7006

    Member Maz7006 iSEXu

    Joined:
    Aug 2, 2008
    Messages:
    3,622
    Country:
    Lebanon
    not complaining but if this renders the controller useless as a controller then naaaay

    either way, with so many options now, the real question is, do i really want to mod my PS3

    i will wait for the homebrew scene to boom, coz honestly piracy doesn't appeal to me (the 360 is for that) if homebews can allow emulators and PSN games then daaaamn, fuck that online.
     
  16. pubert09

    Member pubert09 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    192
    Country:
    United States
    If this works, who would sony sue then?
    Hmmmmmmmm...
     
  17. wertyqa

    Newcomer wertyqa Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    Finland
    In my mind this is just total Sony FAIL. They actually provide everything when you buy a brand new PS3! All you have to do is have a PC and follow a tutorial to reprogram.

    Ok. Maybe you cannot play games when your only controller is useless but that´s beside my point. All this of course if they got it to work.
     
  18. Twilight Loz

    Member Twilight Loz GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    382
    Location:
    London
    Country:
    United States
    im kinda baffled.... what does this? I didn't understand one bit of it. Is it like psgroove but only inside your controller?
     
  19. ThatDudeWithTheFood

    Member ThatDudeWithTheFood TRIANGLEZ

    Joined:
    Mar 9, 2009
    Messages:
    2,198
    Location:
    Illuminati
    Country:
    United States
    If you have 2 controllers you can still play single player
     
  20. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    really you don't say? [​IMG]
     

Share This Page