DSTWO shows black screen on Luma3DS and GW 3.7.1 (N3DS)

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Bimmel, Jul 6, 2016.

  1. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    I thought I was through this mess, but I guess not really.

    I followed the guide from Plailect and installed Armloaderhax on my blue New 3DS XL. So I've got Luma on the newest firmware launching as default and Gateway 3.7.1 on the latest firmware for .3ds and the cheat feature when I hold d-Pad down on my boot.

    When I insert my DSTWO (firmware 1.25) I can start the "Alex Rider" game and immediately get a black screen. I just flashes shortly from a "loading black" to a even darker black and I can't do anything but turn the console off. This happens for both of the CFWs.

    I've formatted the card with FAT32 again and updated again on 1.25. Sadly, that did not work.

    Somebody has an idea?
     
  2. aos10

    aos10 how i fotochop?

    Member
    3,303
    821
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    GW does not support DS Games or DS flash cart/
    did you really try it on Luma3DS? because it's working with me right now.
     
  3. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    I'm sure I did. It starts on default when I turn it on.

    Which firmware are you on? Latest? (Luma)
     
  4. aos10

    aos10 how i fotochop?

    Member
    3,303
    821
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    11.0 sysNAND A9LH
    Luma3DS 5.5
    also GW 3.71 sysNAND A9LH (for cheats and some .3DS games on the card)
     
  5. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    Same here.

    Strange. I don't get why it does not work. :-(

    The blue GW card does not work either.
     
    Last edited by Bimmel, Jul 6, 2016
  6. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    Okay, I'm on to something.

    I updated Luma through Luma updater and the card works again. Great - I thought at first. But now I can't access Gateway anymore.

    Problem is: I used bootloader-0.4.1-alpha for loading into Luma and GW, which seems gone now. What can I do to get both things working? And why does this affect my DSTWO?
     
  7. aos10

    aos10 how i fotochop?

    Member
    3,303
    821
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    hmmm,i don't have any bootloader
    i am using chain loading payload to boot to GW (L+R)
    Luma3DS is default boot.
     
  8. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    Does this work with Armloaderhax V2?
     
  9. aos10

    aos10 how i fotochop?

    Member
    3,303
    821
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    GW is not compatible with v2 AFAIK.
    maybe there is way around it,but i don't know it.
     
  10. andre104623

    andre104623 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    681
    214
    Apr 9, 2014
    United States
    Philadelphia, PA
    Gateway does work with v2 a9lh since I'm using it myself
     
  11. Bimmel
    OP

    Bimmel ~ Game Soundtrack Collector ~

    Member
    1,558
    852
    Jan 28, 2014
    Gambia, The
    Well, it does with bootloader-0.4.1-alpha - but I can't use the DSTWO then. It's the one thing or the other thing..

    Could I create another Nand and use the DSTWO there..?
     
  12. Osmosis

    Osmosis Accidents Happen. Don't be one of them.

    Member
    800
    191
    Dec 20, 2014
    United States
    Last edited by Osmosis, Jul 15, 2016