DSTT, rumble and ram expansion question

Discussion in 'DSTT' started by vibez, Jan 22, 2008.

Jan 22, 2008
  1. vibez
    OP

    Newcomer vibez Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Hi,

    I've bought a DSTT and EZ 3 in 1 expansion card. Unless i'm missing something, I am correct in thinking I have to either patch all my rumble games or use Rudolf's tool to enable rumble.

    I'm a little upset as my rumble only card doesn't need such tools or patching.

    Is there a rumble - expansion card that the dstt will work with rumble games without patching or need another tool? I'm not bothered about GBA loading.
     
  2. kfckfc

    Newcomer kfckfc Newbie

    Joined:
    Dec 28, 2007
    Messages:
    9
    Country:
    United Kingdom
    vibez,

    I had the same problem as you but s223355 response sorted it out see link:

    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=70531

    In short use Rudolph's tool version 1.9d to access GBA and Memory Expansion. To access rumble you also need to go to the root of the SD card where you will find the ttmenu.dat file; copy and paste this so you have two copies of ttmenu.dat. Rename the second 'ttmenu.dat' to SoftReset.TTIO and 'Bob's your Uncle'.

    Good Luck

    KFCKFC
     
  3. vibez
    OP

    Newcomer vibez Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the reply. I actually have rumble working but I don't like the idea of having to launch rudolf's tool each time I want to start a game. Plus rumble doesn't work with my favorite game Hotel Dusk.

    I'm basically looking for a card that supports RAM and rumble but without all the fuss.

    Anyone tried the ewin card?
     
  4. DjoeN

    Member DjoeN Captain Haddock!

    Joined:
    Oct 21, 2005
    Messages:
    4,925
    Location:
    Somewhere in this potatoland!
    Country:
    Belgium
    EWIN/DSTT Expansionpacks:

    - GBA/RAM = GBA Works fine, RAM is a bit of a trouble, as the Ewintools provided to launch GBA / use Ram doesn't support soft reset back to the GUI of the DSTT

    - Rumble//RAM = rumble works out of the box, no extra's needed RAM see above.
     
  5. vibez
    OP

    Newcomer vibez Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Thanks. I'll grab myself an EWIN card and see if I can live with it better than the EZ 3 in 1
     
  6. reiyu

    Member reiyu Canadian, eh?

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    849
    Country:
    Canada
    just buy an ez3in1

    rumble, ram, gba all work perfectly
     
  7. vibez
    OP

    Newcomer vibez Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    I have one and it is a pain to have to remember to enable rumble each time
     
  8. ramzeva

    Newcomer ramzeva Member

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    15
    Country:
    United States
  9. Bri

    Member Bri GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Dec 25, 2007
    Messages:
    3,413
    Country:
    United States
    The Expansion Pack Loader (v1.6) soft resets back to TTMenu on mine just fine.

    -Bri
     
  10. vibez
    OP

    Newcomer vibez Member

    Joined:
    Mar 5, 2007
    Messages:
    18
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the tip. My Ewin arrived today so I can road test both now and decide which to keep
     

Share This Page