Homebrew DSi hacking: everything you need to know about it and more

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
OK, I am a total noob here. I bought this R4 dual-core card and cannot find the proper firmware to get it to boot. I keep getting errors when trying to load retail DS games. Using R4i-V4.0b English firmware as directed. I never had this problem with my old R4i v.5.0 3DS card years back, it simply stopped working (timebomb?) Any help with a link to the proper firmware would be helpful, I'm old and getting weary of wasting hours of my time, I just wanna play!
CaptureDS.JPG
IMG_20190710_135002673.jpg
 
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,527
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
628
Country
Austria
OK, I am a total noob here. I bought this R4 dual-core card and cannot find the proper firmware to get it to boot. I keep getting errors when trying to load retail DS games. Using R4i-V4.0b English firmware as directed. I never had this problem with my old R4i v.5.0 3DS card years back, it simply stopped working (timebomb?) Any help with a link to the proper firmware would be helpful, I'm old and getting weary of wasting hours of my time, I just wanna play!View attachment 172690 View attachment 172691

Hello. :)

If you REALLY 60 then you have my :bow:

If you follow the Web Link on your Flashcard it leads you to:

http://www.r4isdhc.com/2014-r4isdhc-dual-core/

2017/2018/2018 they have all the same Software.:)

And now have fun with your Flashcard.
 

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
16Gb, formatted to fat32, using R4i-V4.0b English firmware, games in folder as shown in pic on original post. Getting the errors in the pics, no love.
 

Attachments

  • IMG_20190710_143336124.jpg
    IMG_20190710_143336124.jpg
    973.5 KB · Views: 212
  • IMG_20190710_143343069_BURST001.jpg
    IMG_20190710_143343069_BURST001.jpg
    980.9 KB · Views: 171
  • IMG_20190710_143345546.jpg
    IMG_20190710_143345546.jpg
    946.4 KB · Views: 180
  • IMG_20190710_143353271.jpg
    IMG_20190710_143353271.jpg
    754 KB · Views: 154
  • IMG_20190710_143411506.jpg
    IMG_20190710_143411506.jpg
    1.8 MB · Views: 154
  • IMG_20190710_143507298_BURST001.jpg
    IMG_20190710_143507298_BURST001.jpg
    1.1 MB · Views: 132
  • IMG_20190710_143516291.jpg
    IMG_20190710_143516291.jpg
    1.8 MB · Views: 214

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
Please format your SD Card with FAT32 and extract the Content from 2018.zip on it.
Put Games in Folder ROMS and the gaming fun can begin.:)

YES! Worked a treat, thanks so very much!

--------------------- MERGED ---------------------------

Now, one more question, will emulators work with this? If so, which ones and where do I put them(be nice)?
 
  • Like
Reactions: Alexander1970
Joined
Nov 8, 2018
Messages
14,527
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
628
Country
Austria
YES! Worked a treat, thanks so very much!

--------------------- MERGED ---------------------------

Now, one more question, will emulators work with this? If so, which ones and where do I put them(be nice)?
Nice to hear.:)

GBARunner/Gameyob works great on Flashcards.(GameBoy/GameBoy Color/GameBoy Advance)

https://gbatemp.net/threads/gameyob-a-gameboy-emulator-for-ds.343407/

https://gbatemp.net/threads/gbarunner2.451970/


Unfortunately other Emulators like SNES/Genesis are outdated and runs only with issues and far from perfect.
 

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
Hi y'all, I lucked into a DS TWO card in my area :toot:, of course it will not have an sd card with it, so I must ask, which files will I need to get started and also I'd like to use the GB/GBA emulator on it? Keep it simple please, links would be helpful. Any other emulators work with this? Thanks! Ron
 
  • Like
Reactions: Alexander1970

Technicmaster0

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Oct 22, 2011
Messages
4,295
Trophies
1
Website
www.flashkarten.tk
XP
2,927
Country
Gambia, The
Hi y'all, I lucked into a DS TWO card in my area :toot:, of course it will not have an sd card with it, so I must ask, which files will I need to get started and also I'd like to use the GB/GBA emulator on it? Keep it simple please, links would be helpful. Any other emulators work with this? Thanks! Ron
You need the EOS ( http://down.supercard.sc/download/dstwo_plus/OS/DSTWO_PLUS_v1.14_eng.zip ) and TempGBA for GBA Emulation https://gbatemp.net/threads/tempgba-ndsgba-revival.343210/
 

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
Tried this OS and it didn't work, getting an error code: ~~see Nintendo DSi operations manual.
BTW, it is a DS Two, not plus. Using on a DSi XL.
 

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States
Did it work?

Yes it did! Y'all kick ass!

Now I'm looking for working SNES and TG-16 emulators for ANY of the 3 cards I have.
DS TWO, R4 Dual Core or R4 3DS v.5.0.

Thus far I have SMS, GG, Nes, Genesis, GBA GB/GBC and Atari 2600 emus working on DS TWO, all of which I got here in the downloads section.
Since I misplaced (lost?, getting old is not for p#ssies!) my hacked PSP,
I miss having my favorite emu's and roms all on one unit, I'm greedy, I want it all!

Thanks so much for the help!
 
Last edited by pooh9558,

pooh9558

Member
Newcomer
Joined
Jun 28, 2019
Messages
11
Trophies
0
Age
63
XP
46
Country
United States

Thiaggus

Member
Newcomer
Joined
Apr 5, 2018
Messages
10
Trophies
0
Age
42
Location
São Paulo, Brasil
XP
52
Country
Brazil

ThatGoodOtakuGuy

Active Member
Newcomer
Joined
Oct 28, 2019
Messages
31
Trophies
0
Age
26
XP
147
Country
Philippines
Does R4isdhc dual core cart able to run DSi mode when playing through Twilight Menu

I know it sounds a bit weird, I just modded it to run Twilight as of late and was having a blast playing...

And also another problem, valkyrie profile covenant of the plume stopped working for some reason...
 
Last edited by ThatGoodOtakuGuy,
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    Dark_Phoras @ Dark_Phoras: If I tell them in person, it goes well 99% of the time. I have a charm that doesn't translate to...