ds profile exploit isnt working on N3DSXL 9.0 (GW 3.2)

Discussion in '3DS - Console, Accessories and Hardware' started by KashiToxicBlood, Apr 28, 2015.

  1. KashiToxicBlood
    OP

    KashiToxicBlood how2hakpls

    Banned
    385
    179
    Jan 30, 2015
    United States
    same place as Huntereb
    (PROBLEM RESOLVED)
     
  2. Kuin

    Kuin Newbie

    Member
    3
    74
    Feb 14, 2015
    France
    Hello, how did you solve your problem? It doesn't work for me. :(

    I did put the launcher.dat and mset_eur.cia (I have a PAL French N3DSXL) on the internal mSD of my console. I booted the GW mode via the Zelda exploit, did the install of NVRAM successfuly (eur version), did boot on GW mode, launched the devmenu.3ds, from there I installed the mset_eur.cia successfuly again, but when I reboot and try to launch the exploit from the DS profil, it just.. opens the DS profile menu. :( I retried 3 times but really I don't understand I followed every steps carefully.

    Thanks if you can help me. :)

    EDIT: I fixed it too!
     
  3. KashiToxicBlood
    OP

    KashiToxicBlood how2hakpls

    Banned
    385
    179
    Jan 30, 2015
    United States
    same place as Huntereb
    sysnand
     
  4. anon1234

    anon1234 Member

    Newcomer
    21
    22
    Aug 16, 2014
    So, could you actually say what you did to get this working?
     
  5. ishk

    ishk Member

    Newcomer
    10
    8
    Mar 15, 2009
    Mexico
    Hi Can somebody post what did fix the problem? I have the same....
     
  6. Avalynn

    Avalynn I'm here to help poeple out as I can.

    Member
    407
    205
    Feb 23, 2014
    United States
    San Jose, CA
    Make sure you are installing it to SysNAND but you might want to back that up before you do this. To install stuff on SysNAND just don't load up in EmuNAND, that means don't have the EmuNAND on your SD card, or use a different SD card with just launcher.dat and the mset_xxx.cia
     
  7. ishk

    ishk Member

    Newcomer
    10
    8
    Mar 15, 2009
    Mexico
    I'm using a new SD different from the one where my Emunand is.... but when I turn off and on the N3ds again... and I try to launch the exploit from the DS profile, it just opens the DS profile menu.
     
  8. Avalynn

    Avalynn I'm here to help poeple out as I can.

    Member
    407
    205
    Feb 23, 2014
    United States
    San Jose, CA
    Did you install the exploit with that SD? You put in the SD without the EmuNAND and boot up Gateway in SysNAND then install the mset_xxx.cia there.
     
  9. ishk

    ishk Member

    Newcomer
    10
    8
    Mar 15, 2009
    Mexico
    Yes I have 3 sd ... one for the gateway, one with my emunand and other clean... so I took the clean one insert the mset_xxx.cia and the launcher, then insert this one on the N3ds...and I run the Zelda exploit as always ... chose the Nvram option .... wait.... when is completed choose the gateway boot ... Now in sysnand with the clean sd inside I choose devmenu (no BBM double check) instal the mset_xxx.cia everything is correct (nothing like invalid cia or anything like that) I shut off the system...... change sd's put the one with the emunand inside and finally chose NDs profile from the menu and nothing happens......