DS Notes fucked my G6.

Discussion in 'Other Flashing Hardware & Software' started by test84, Jul 28, 2007.

Jul 28, 2007

DS Notes fucked my G6. by test84 at 1:05 AM (1,805 Views / 0 Likes) 22 replies

  1. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    i was drawing with it on my DS and then it couldnt save anymore, suddenly couldnt open up my saved drawings, so i went to restart it.
    then the main screen of G6 was blank, like there is no game inside, same for GBA mode.

    then i plugged it to my laptop, it got recognized but there is 0 space left, and there is just one file called "b.." which has 1byte of storage, thats all.

    what should i do to get it back? since i heard scandisk will ruin the G6 (since its FAT16)
     


  2. stormwolf18

    Member stormwolf18 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    321
    Country:
    Canada
  3. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
     
  4. Verocity

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    Im not a pro with micro-sd cards or the G6 but i would try messing with that b file.

    Try deleting it or renaming it or making it read only..try to run a disk cleanup or a defragment to your micro sd.

    After you've tried to do all of this, then try and format it.

    Also when accessing cards like this make sure you do safe removal when removing it that can corrupt the card.
     
  5. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    thnx for ur reply but i'm waiting to get a professional help from shaunj66 or others.

    and G6 doesnt have micro-sd or any other cards inside, it is a storage device itself.

    for safely remove advice, it was in my DS when it got corrupted, not in pc.

    thnx for ur caring.
     
  6. Verocity

    Member Verocity Ö!

    Joined:
    Nov 26, 2006
    Messages:
    727
    Location:
    Georgia
    Country:
    United States
    I knew that haha.

    wow now that I feel retarded.

    Im not sure man...good luck.
     
  7. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    dont feel that way, i love you.
     
  8. Drackel

    Newcomer Drackel Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    Use the built-in self test/format, and start over. Turn on the DS with the G6Real and hold down L+R. Proceed from there and start over.
     
  9. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    its not G6Real, its a regular G6.

    where are people who said that we shouldnt seperate G6 and G6Real's parts?
     
  10. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    there have been quite a few cards screw up lately and i remember a thread where someone suggested using a piece of software but i can't for the life of me remember which one. [​IMG]
    i'll do a quick search. [​IMG]
     
  11. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    and i dont want to "start all over again", i want to recover my saves.
     
  12. Drackel

    Newcomer Drackel Member

    Joined:
    Jun 24, 2007
    Messages:
    39
    Country:
    United States
    me bad.. [​IMG]

    Good luck though on fixing it.
     
  13. Glacius0

    Member Glacius0 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 27, 2005
    Messages:
    604
    Location:
    The Netherlands
    Country:
    Netherlands
    You should backup your saves if you mess around with homebrew a lot. But yeah, not much use in telling you that now! [​IMG]

    Anyway, I have a g6 lite and experienced some sort of corruption once (was a bit different as I still saw my files but also had a new directory with 2 gb of data on there, but who knows the same solution may work). What worked for me is checking the disk for consistency in Windows. To be more specific, I was running Windows 2000 at the time, and rebooted my pc and Windows started to check the thing for consistency on it's own. After I let it run, my cart was fine again.

    It's possible from Windows too, but for some reason that didn't work for me.
     
  14. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    sorry i did a search but i can't find anything.
    try to google "data recovery" or some sort of combination like "files" etc.
    good luck [​IMG]
     
  15. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    thnx for ur effort.
     
  16. Shelleeson

    Member Shelleeson GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 30, 2007
    Messages:
    928
    Location:
    i'm here....silly.
    Country:
    United Kingdom
    try a search in the r4 or m3 sections on the word corrupt it should throw something relevant to this up because i know it's there.
    if you still need help tomorrow i'll look again. [​IMG]
     
  17. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    how sad, i just wanted to post my drawings on gbatemp, there was also one dedicated to gbatemp : (
    i formated it but didnt use mputility, since said in the faq, do u think i'll be ok or i'm forced to use mputility?

    should i use DSnote again?
     
  18. TLSpartan

    Member TLSpartan Kills threads

    Joined:
    Oct 20, 2006
    Messages:
    2,053
    Country:
    Australia
    You should use it again if you like it but back up your save files weekly(Or Daily, when ever you plug it in your lappy,etc). Send the author a email telling them what happened and they might fix it in the next version.
     
  19. h8uthemost

    Member h8uthemost GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 7, 2006
    Messages:
    688
    Country:
    United States
    Like others mentioned, you're going to have to format it. There's just no way around it, it sounds like.

    But now you've learned something though. You must back up your saves every time you connect to the computer. That way, formatting won't be a big deal at all.
     
  20. test84
    OP

    Member test84 GBAtemp's last ninja 2.

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Messages:
    3,685
    Location:
    Iran, Tehran.
    Country:
    Iran
    i formated it ( i just lost like 3hours of my saves).
    but the problem now is that sometimes when getting to GBA mode, it takes a whilel to load the list of games, tough there is just 3 games in there and its like 10mgs of GBA games and i have like 25mgs of free space.

    so what makes it to slow down while loading the list?
    sometimes it loads the list so fast, sometimes it takes like 7seconds.
    I dont have problems with 7 seconds of waiting but I think its maybe sign of a problem. what do you think? should i use mputility?
     

Share This Page