DS Menu won't work on Stargate 3DS no matter what

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by TimmyDL, Feb 13, 2018.

  1. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    Hi.
    I have a Stargate 3ds and the DS Menu won't work, no matter what i do with it.
    My 3ds has custom CFW (with Godmode9) and it's on version 11.6.0-39U.
    Any 3ds game works just fine, but when i change to the DS Mode, the DS Menu won't work.
    Here's a video of what happens:



    I followed the method on the Stargate 3ds official website (format in FAT32 mode, downloaded the DS Menu files and put it in the root of my SD card)
    I have tried with two different types of SD cards, one SanDisk 8gb category 4 and one SanDisk Ultra 32gb category 10 and both of them had the same problem.

    Please help :C​
     
  2. nero99

    nero99 GBAtemp Addict

    Member
    7
    Sep 18, 2014
    United States
    could just be a bug in their DS menu code. Have you tried a previous version, if there is one.
     
  3. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware

    Member
    19
    Nov 30, 2014
    Micronesia, Federated States of
    TimmyDL likes this.
  4. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    Hey! I booted the firmlaunch_clean.firm and it worked! but when i return to the 3ds main menu and try to launch the DS Menu again, the same thing happens, what should i do now?
     
  5. zoogie

    zoogie playing around in the dsiware

    Member
    19
    Nov 30, 2014
    Micronesia, Federated States of
    What this tells you is your stargate cannot work properly with luma - it probably never will knowing this flashcard team.
    You will have to launch firmlaunch_clean every time you want to use stargate ds.
     
  6. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    Well, better working this way than never working in the first place!
    Just out of curiosity: What happens if i choose the option "Install FIRM" instead of "Boot FIRM" on the chainloader?
     
  7. parrotgeek1

    parrotgeek1 GBAtemp Regular

    Member
    2
    Dec 2, 2012
    United States
    There is a fair chance it would just delete B9S because, well, B9S is a FIRM
     
    TimmyDL likes this.
  8. E1ite007

    E1ite007 Living thanks to piracy

    Member
    1
    Nov 19, 2016
    Mexico
    blackflag.acid.org
    You could try to avoid that incompatibility problem installing Fastboot3DS and Rei-Six as an alternate CFW.
     
    TimmyDL likes this.
  9. Yepi69

    Yepi69 Jill-sandwiched

    Member
    7
    Nov 29, 2010
    Portugal
    Behind you
    Do people still use carts for their games? Even with custom firmwares already out?
     
  10. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    I bought it cheaply, so i wanted to try something new.

    Is there a tutorial for that? i would like to try.
     
  11. E1ite007

    E1ite007 Living thanks to piracy

    Member
    1
    Nov 19, 2016
    Mexico
    blackflag.acid.org
    Here it is. For addin' other CFW besides Luma3DS, follow the same steps you did for Luma but in a secondary slot, in I recommend Rei-Six, is far better that CakesFW (the other CFW supported by FB3D).
     
    TimmyDL likes this.
  12. aos10

    aos10 Fairy Princess

    Member
    7
    Apr 10, 2012
    Saudi Arabia
    how much "cheaply"?
     
  13. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    i bought it used for about $30 from a friend.

    Thanks!
     
    Last edited by TimmyDL, Feb 17, 2018
  14. rahidrules

    rahidrules Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 21, 2018
    United States
    Just got the StarGate same issue with the DS Menu apparently it is the CFW from the looks of it were you able to resolve your issue?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    F

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Didn't mean to post that letter
     
  15. TimmyDL
    OP

    TimmyDL Newbie

    Newcomer
    1
    Feb 12, 2018
    Brazil
    São Paulo
    I followed Zoogie's post:

    Try the link that he posted and follow his instructions, i'm gonna make a video later explaining the situation and showing a workaround, then i'm going to test other custom CFW to see if its just a conflict between luma and stargate.
     
Loading...
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice