ds lite doesnt recognize supercard

Discussion in 'Supercard' started by davecazz, Jun 26, 2006.

Jun 26, 2006
  1. davecazz
    OP

    Newcomer davecazz Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I'm trying to debug my supercard and cant seem to catch a break.

    I have a new US DS Lite and a Supercard SD. When the Supercard is plugged in, the DS doesnt see the supercard at all. Regardless of what I have on the SD Card, I should still get some kind of screen.

    The only thing I see is "There is no GamePak inserted"

    Any help would be appreciated.
     
  2. akuma99

    Member akuma99 GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 13, 2005
    Messages:
    103
    Country:
    United States
    What kind of passcard are you using? Also have you updated the supercard with the latest firmware?
     
  3. Hunter

    Former Staff Hunter i'ma stuffup the board

    Joined:
    Nov 20, 2003
    Messages:
    614
    Location:
    Melbourne, Australia
    Country:
    Australia
    i'm guessing there is no passcard what so ever or even flashed.
     
  4. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    Even if theirs no passcard he should be able to play GBA games using it.
     
  5. lenselijer

    Member lenselijer GBAtemp Maniac

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,497
    Country:
    Netherlands
    open your supercard, reposition the board inside and clean the contacts, then put it back in its case and it will work just fine.
     
  6. davecazz
    OP

    Newcomer davecazz Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I just tried to reseat the board and clean the contacts and still no dice.

    I'm not even at the point where my passcard would be useful to me and can't update the firmware until the ds at least recognizes the superpass.

    Maybe it's a defective unit. I bought it from http://shop.01media.com/ not sure if anyone else had any bad experience with them or if I just got unlucky with the unit I bought.
     
  7. Tomobobo

    Member Tomobobo Champion.

    Joined:
    Nov 26, 2005
    Messages:
    985
    Country:
    United States
    Was it recognized on any other ds? Is this the first time you've used it?
     
  8. davecazz
    OP

    Newcomer davecazz Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I dont have another ds to test and this is the first time I've used it. I just received lst thursday.
     
  9. eilegz

    Newcomer eilegz Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Panama
    got the same problem =/ i dont know what to do with this its new i mean...
     
  10. FifthE1ement

    Member FifthE1ement GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jun 19, 2006
    Messages:
    603
    Country:
    United States
    Try moving the cart around whilte its inside the DS. If that doesn't work then remove it and put it back in a few times. Anf inally try what lenselijer said.

    FifthE1ement [​IMG]
     
  11. davecazz
    OP

    Newcomer davecazz Newbie

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    4
    Country:
    I suffered with this problem for a while. I completely took apart the case and cleaned out the contacts and reseated everything but it still didnt work.

    I purchased the supercard SD instead and it worked like a charm, I guess some of these cards might be defective.
     
  12. adgloride

    Member adgloride Its A Wii Wario

    Joined:
    Apr 2, 2003
    Messages:
    2,261
    Country:
    United Kingdom
    What kind of SD card are you using on the supercard? It doesn't like a few SD cards I've found the small ones 64mb it doesn't like at all.
     
  13. eilegz

    Newcomer eilegz Member

    Joined:
    Jun 26, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Panama
    i was using a 1gb one i will try today to move around and that thing but its weird i tried in 2 nds and none of them worked =/
     
  14. omegatr0n

    Member omegatr0n GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 26, 2006
    Messages:
    144
    Country:
    try holding start when you power up...if that gets you to the menu with the select gba game option
    power off and add 1.63.bin to your mirco sd card
    and update with that ()From gba mode()
     
  15. AshuraZro

    Member AshuraZro Belongs in a museum.

    Joined:
    Feb 21, 2004
    Messages:
    2,409
    Location:
    Stoney Creek, ON
    Country:
    Canada
    That'd be quite the trick when the ds wont even see or boot his card.
     

Share This Page