DS(i) NOOB PARADISE - Ask questions here

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Robz8, Jan 5, 2019.

  1. banjo2

    banjo2 little man

    Member
    5
    May 31, 2016
    United States
    gamer armchair
    When you enter them or just change them?
     
  2. GamerTygoNL

    GamerTygoNL Member

    Newcomer
    1
    Jun 23, 2019
    Netherlands
    Happens after i change a setting
     
  3. banjo2

    banjo2 little man

    Member
    5
    May 31, 2016
    United States
    gamer armchair
    Go into the shared1 folder on a PC and untick the Read-only option on the properties of both files.
     
  4. maczilla

    maczilla GBAtemp Regular

    Member
    2
    Nov 12, 2012
    Bermuda
    have some questions,

    does gbarunner2 running on a dsi xl make the gba games run natively? or will run into compatibility issues?

    are there any additional settings I can change within gbarunner2 like stretch screen/move screen to bottom screen / swap button layout?

    any way to to bypass AP on rando obscure games like bejeweled 3?
     
    Last edited by maczilla, Jun 28, 2019
  5. GamerTygoNL

    GamerTygoNL Member

    Newcomer
    1
    Jun 23, 2019
    Netherlands
    thanks
     
    banjo2 likes this.
  6. Norik

    Norik Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 16, 2016
    United States
    Is there a way to set up my DSi to boot normally unless I hold a button for unlaunch/Twilight? I can't seem to find the default DSi menu as a boot option, the only one I see is "launcher," which brings me directly to the menu without the splash screen and without the music.
     
  7. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    18
    Oct 1, 2010
    United States
    That's normal.
    NoCash disabled both the splash screen and the music/sound.
     
  8. NANASHI89

    NANASHI89 GBAtemp Addict

    Member
    11
    May 3, 2012
    United States
    Want to partition my 32 GB SD card so that it can use HiyaCFW. How to partition?
     
  9. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    18
    Oct 1, 2010
    United States
    Just add a lot of files (such as ROMs, or RVIDs).
     
  10. Kwyjor

    Kwyjor GBAtemp Fan

    Member
    5
    May 23, 2018
    Canada
    gbarunner2 has many compatibility issues. Did you read something to suggest otherwise?

    If you can't find an AP patch, then there is nothing else to be done.
     
  11. Flame

    Flame Me > You

    Moderator
    16
    GBAtemp Patron
    Flame is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    Jul 15, 2008
    i been away on holiday. came back today.

    i updated my DSi hacks i get this error "An error has occurred. Press and hold the POWER Button to turn the system off. Please refer to the Operations Manual for details.”

    whenever i try to enter DSi Menu from TWLMenu++
     
  12. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    Member
    18
    Oct 1, 2010
    United States
    Fill your SD card so that there's 2GB free, or make TWLMenu++ load the DSi Menu that's on SysNAND.
     
    Flame likes this.
  13. YoheiruYkatchi

    YoheiruYkatchi Member

    Newcomer
    1
    Sep 24, 2018
    United States
    i updated my twilight menu to the latest version with the latest verson of bootstrap.but now gba runner 2 doesnt open.it stays on a white screen.i had an old version of gba runner when it needed a bios.bin in order to play games..could it be that? or something else?
     
  14. GokuOVER9000

    GokuOVER9000 Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 15, 2019
    Australia
    Hi guys,
    when I try to open my GBA file on GBArunner2 my DSI just freezes.
     
  15. alivebacon

    alivebacon GBAtemp Regular

    Member
    2
    Jan 20, 2019
    United Kingdom
    Spiral Mountain
    What game are you trying to run? It's probably incompatible.
     
  16. GokuOVER9000

    GokuOVER9000 Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 15, 2019
    Australia
    I tryed to play pokemon fire red and super mario advance.
     
  17. RistarTheStar

    RistarTheStar Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 17, 2019
    United States
    Valdi System
    Okay. So, I pretty much suck with everything mod related. I've modded my 3DS and my Wii before and was doing the same to my DSi before I got cold feet because this console I've had for a very long time and Unlaunch just didn't look right to me. I guess a lot of people would just tell me to read the guides, but I really just want to know if there is a way to return this thing to before Unlaunch was installed. I got as far as installing the latest version of it but pretty much stopped there, I have the nand backup in 2 places as well. Anyone know what I should do or if I can even do anything? Thank you.
     
  18. KleinesSinchen

    KleinesSinchen The backup reminder

    Member
    8
    Mar 28, 2018
    Germany
    Huh? The background picture?

    In general I advise against uninstalling custom firmware on any device because it can have bad effects – including full bricking if important titles have been modified – and has no benefits I can think of. But this is my very personal opinion.

    Newer versions of the unlaunch installer contain an uninstall function. If you did not modify anything on the NAND other than installing unlaunch, the uninstaller should not cause any harm – despite the message:
    Warning: Uninstalling unlaunch
    will render your console mostly
    useless.

    Not sure what the developer wants to say with that (pointing to possible bricks in case of modified “Launcher” or just “A DSi without unlaunch is useless.”)

    You can start the installer – if it is still on your SD (else re-download) – right from the unlaunch filemenu. Should have a name like "Unlaunch DSi Installer" However, do not hold me responsible. Since I have no way to recover from bricks on a DSi my testing is very limited compared to the 2|3DS systems.
     
    Last edited by KleinesSinchen, Jul 17, 2019
    banjo2 likes this.
  19. RistarTheStar

    RistarTheStar Newbie

    Newcomer
    1
    Jul 17, 2019
    United States
    Valdi System
    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Oof well im not used to the layout of the site yet i guess but i can say that uninstalling from the menu worked well, thank you
     
    KleinesSinchen likes this.
  20. Blesmore

    Blesmore Member

    Newcomer
    1
    Mar 27, 2019
    United States
    how do i enter unlaunch options? I just got an used dsi and I can't find a way to go in unlaunch options. No SD is inserted, I see the boot screen of unlaunch 1.4, i keep pressed A+B, but then it continues to sysnand
     
Loading...