1. Sookie69

    Sookie69 Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 16, 2019
    Messages:
    19
    Country:
    Russia
    Hi. I use R4SDHC card, how do I close games? I can't exit to menu, and if I press home button to run the flashcart again, it boots up the last played game, not Twilight++ menu.

    Upd. Nevermind, I found the answer. Just accidentally turned on last rom on boot option.
     
    Last edited by Sookie69, Dec 26, 2020
    alexander1970 likes this.
  2. KungBore

    KungBore Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 9, 2020
    Messages:
    23
    Country:
    Brazil
    Is there any fix for Golden Sun Dark Dawn and Okamiden in SD?
    I've tried them but I couldn't boot Golden Sun and Okamiden still has problems with the sylus input.
     
  3. Ayazel

    Ayazel Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2018
    Messages:
    21
    Country:
    France
    Hey guys, I have a pretty annoying problem. TWiLight Menu++ crashes very often, it's really frustrating when setting up some AR cheats ! :hateit:

    It doesn't happen in games, only in the menu itself...

    Any ideas of what is happening ? :(
     
  4. Pk11

    Pk11 A cat girl with a DSi
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    228
    Country:
    United States
    Try disabling "Photo & box art color de-band" in settings
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  5. Ayazel

    Ayazel Member
    Newcomer

    Joined:
    Dec 16, 2018
    Messages:
    21
    Country:
    France
    Ah thanks, now it works perfectly well ! :)
    By the way, is there a way to remove the widescreen feature ? I've tried it but it stretchs the pixels, giving a very bad quality....
     
    alexander1970, banjo2 and Pk11 like this.
  6. Pk11

    Pk11 A cat girl with a DSi
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    228
    Country:
    United States
    I believe you can either delete the "TwlBg.cxi" file, I think it's at "sdmc:/luma/sysmodules/TwlBg.cxi" but I haven't used widescreen much myself so I'm not 100% sure, or simply turn of loading external FIRMs and modules from Luma settings (boot holding start)
     
  7. Anon_Cypher_

    Anon_Cypher_ Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 29, 2020
    Messages:
    74
    Country:
    Lebanon
    Probably been asked before, but how "good" are the emulators? Like, I've got NES and SNES r*ms + romhacks that I want to try out. Will they work with TW++?
     
  8. Lizewski

    Lizewski Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Brazil
    Hi! I updated manually, and the system crashes as soon as the roms pop up. Did tried the @Lia fix, but it didn't worked.
     
  9. tomasowa

    tomasowa GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    219
    Country:
    United States
    Thank you for this information, I was worried it would be more messy to get things back to original aspect ratio.

    I can confirm this works, but seeing that it took a few steps to create this file what I did was use the Homebrew 3DShell Application and renamed it with the suffix .ORIGINAL.

    This way I still remember what the original filename is and I can rename it back to normal if I want to have widescreen available.
     
  10. totakeke95

    totakeke95 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 25, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Spain
    Yes, i can confirm. It still crashes even after you have replaced the file she shared. It also made the TWL boot menu instead of Hiya CFW which is what I set up.
     
  11. Yamanoko

    Yamanoko Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 27, 2015
    Messages:
    92
    Country:
    Italy
    Why Dragon Quest VI and IX don't work? The first one gives me black screen, and the second one white screen.
    Do i have to check the settings for something in particular?

    I'm on the latest build of Luma, and have them boot on SD
     
    Last edited by Yamanoko, Dec 29, 2020
  12. YuseiFD

    YuseiFD GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 6, 2016
    Messages:
    218
    Country:
    EDIT: nvm i found the solution, in twlpatch, Y + B then select the GPU option, and it should patch it correctly (using N3DS XL)

    Hello, i have tried setting up widescreen, it only worked once, after that, i only get squished TWL++ upper screen, and games don't start wide (supported games) at all, any help would be apreciated, thank you.

    I had first the failed to backup error, but now that i fixed it, i still get the squished screen.

    ex:
    Green Joy-Con D-Pad Shells for Nintendo Switch
     
    Last edited by YuseiFD, Dec 31, 2020
  13. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    14,084
    Country:
    United States
    v18.1.0: New Year, New Version! (2021)

    Happy New Year, from me and the other devs of TWiLight Menu++!

    What's new?
    • (@Pk11) Added RTL language support!
      • See here for info.
    • (@wavemotion) Atari emulators have been updated!
    Bug fixes
    • (@Pk11) The crashing with photo/boxart color debanding should now be fixed.
    • (@Pk11) Fixed SELECT menu reappearing when pressing SELECT in the menu.
     
    Last edited by Robz8, Jan 1, 2021
  14. wavemotion

    wavemotion GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2020
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    Hey @Robz8 - I noticed that the A5200DS doesn't launch right... looks all klobbered up. If I launch the same .NDS with TWL++ directly it seems to load fine. I looked at the command line argument passing and it's done the same way as A7800DS and StellaDS so I'm unsure why it doesn't run right...
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  15. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    14,084
    Country:
    United States
    If the game still launches, then you've indeed missed something.
     
    alexander1970, banjo2 and wavemotion like this.
  16. wavemotion

    wavemotion GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 23, 2020
    Messages:
    165
    Country:
    United States
    This will not come as a surprise to you but it was my fault :)

    Didn't initialize the core emulation before trying to launch the game on my side when a command line argument was passed in.

    Fixing now... stay tuned :)
     
    alexander1970, banjo2 and Robz8 like this.
  17. WaywardPsycho

    WaywardPsycho Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 2, 2021
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    I have 1 cfw new 3ds and 1 Non cfw 3ds. I am thinking of making the second one CFW as well.

    Main reason I want to do it cagelocke nuzlocks with my freind.

    Can DS pokemon games link battle ( Primarily Drayano's hacks - Stormsilver, Renegade, Blaze Black 1/2 )
     
  18. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    14,084
    Country:
    United States
    Yes. Not sure if it works with hacks, but I don't see why it wouldn't.
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  19. Bryon15

    Bryon15 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Aug 9, 2010
    Messages:
    1,270
    Country:
    United States
    Hi. How do I add box art for my games?
     
  20. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    14,084
    Country:
    United States
    banjo2, maorninja and alexander1970 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)