1. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    You have to AP-patch the ROM, which you can't for this ROM.
    Get a clean dump of this ROM, before AP-patching.
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  2. eadmaster

    eadmaster Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    82
    Country:
    Italy
    I've just tried that and it is still not working:
    Code:
    copy  cr-kssp2.ips  S:\_nds\TWiLightMenu\apfix\AKWE-F9C8.ips
    copy  cr-kssp2.ips  S:\_nds\TWiLightMenu\apfix\AKWE-C8F9.ips
    
    I've also tried statically patching the rom, but it is still not working in TM++. (original ROM crc32: 5c90df04)
    The strange thing is the patched ROM is actually working as intended when running with MelonDS...
     
  3. agBAZE

    agBAZE Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 28, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    Venezuela
    I think I found the problem here.
    The tool is intended to take information from DS-Scene site, isn't it? Well, in their page, doesn't figure spanish Pokémon White 2, so the tool doesn't show details about the game.
    These are the only Pokémon B2/W2 entries in DS-Scene:
    DS-Scene2.png
     
  4. WaterManny1

    WaterManny1 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 29, 2016
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    The issue seems to not exist in the 3ds version of bootstrap, only the regular dsi one.
    Maybe i got lucky in the 3ds version and didn't experience it though (since the freezing seems to be random)
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    You're right. It's a DSi-only bug.
     
    WaterManny1, banjo2 and alexander1970 like this.
  6. alphaprime07

    alphaprime07 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 4, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    France
    Hi there,
    First, I wanted to thank you, Robz8. You are carrying the whole DS, DSI and 3DS community with your projects. Thank you ! :)

    I think that I have the same issue. I have the EZ-Flash 3 in 1 expansion pack with a golden sun previously injected in it (long time ago).

    ez-flash.jpg

    When I try to inject another game through Twilight Menu ++, I have the same white screen with gba border. The rom is Advance Wars (8Mo).

    white_screen.jpg

    But here are some interesting things I have noticed.
    - Even after the failed injection, I can start Golden Sun from the DS menu, which means the injection has not altered the content of the memory of the Ez-flash card at all.
    - With the previous version of Twilight menu ++, when I was starting golden sun with the golden GBA cartridge icon(3DS theme), it was starting the game properly. It's not the case anymore with the latest version.

    Thank you :)
     
    Last edited by alphaprime07, Dec 5, 2020
    alexander1970, Robz8 and banjo2 like this.
  7. Mikitok

    Mikitok GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 14, 2019
    Messages:
    301
    Country:
    New Zealand
    WARNING
    When using this with SD cards that are 64GB or above, make sure "Save FAT table cache" is disabled in the Games/Apps page of TWLMenu++ Settings. Your SD card may become corrupt, due to an issue with saved FAT tables by nds-bootstrap.
    If it's already turned off when corruption happened, then it's due to an issue with either libnds or libfat, or your SD card may be dying.[/QUOTE]

    is safe use on SD 128 GB?
     
  8. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    As long as the setting is off (which should be by default), then yes.
     
    banjo2 and alexander1970 like this.
  9. TheGuyMadeOfTofu

    TheGuyMadeOfTofu GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Nov 18, 2016
    Messages:
    387
    Country:
    Is there any possible way to make Etrian Odessey R 3, EO3R for short, a romhack work on this? It seems to crash when using certain skills and I'll assume that sailing will have some issues with this romhack
     
  10. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    176
    Country:
    Austria
    Hey guys.

    My SD card (fat filesystem) got corrupted several times in my DSi+uLaunch+TWM++ (was on 16.5.0 and now on 17.1.1).
    The sd card size is 32GB and the fat32 partition is 16GB in size.
    Now most of the time Twilightmenu++ just doesnt boot (white screen).
    No problem, i hae a backup and restoring it.
    Also will try another sd card.

    Just a little question:
    How is the right way to power off / reset / return to TWM++ the DSI?
    Me and my son just pressing the power button once to reset or long to switch it off.

    Is this the right way? Could this lead to the fat corruptions?

    Thanks a lot
     
    Last edited by popy, Dec 7, 2020
    alexander1970 and banjo2 like this.
  11. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    This is the right way to power off.
    Sounds like your current SD card is dying.
     
    alexander1970, popy and banjo2 like this.
  12. popy

    popy GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 31, 2018
    Messages:
    176
    Country:
    Austria
    Thanks, now using another sd card and see how it goes.
    Thx for the info regarding power down, so we are doing it correctly :-)

    thx
     
    banjo2, alexander1970 and Robz8 like this.
  13. JPro404

    JPro404 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Dec 7, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    Spain
    I have a New 3ds xl and dsi ware games doesn't work, it just gives me an error, the games are in .nds format. Any ideas?

    IMG_20201207_230545.jpg IMG_20201207_230536.jpg
     
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    DSi mode doesn't work yet. You'll need to install them as .cia files.
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  15. JaNDeRPeiCH

    JaNDeRPeiCH Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 19, 2019
    Messages:
    80
    Country:
    Mexico
    If my memory doesnt fail me,only two dsi games have total support.The rest of them doesnt work.Wait like everyone else here to have full dsi support.Ask Rob8z for the name of those 2 dsiware .

    Note:I will wait patiently when we have the full support for the dsi game foto showdown monster rpg
     
    Last edited by JaNDeRPeiCH, Dec 7, 2020
    banjo2 likes this.
  16. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    The current working DSiWare are
    1. Pop Island
    2. Pop Island: Paperfield
    Since DSi mode doesn't work yet, the DS mode demo version with the short music loop will start.
     
    banjo2, alexander1970 and JaNDeRPeiCH like this.
  17. JaNDeRPeiCH

    JaNDeRPeiCH Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 19, 2019
    Messages:
    80
    Country:
    Mexico
    Thanks for the reply,yes i remember these two games but not the names xDDD
     
    banjo2, Robz8 and alexander1970 like this.
  18. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    Good news!

    IMG_20201207_161616_984.jpg IMG_20201207_162654_154.jpg

    I just got a SuperCard MiniSD, and now I can test the native GBA ROM feature!
    For some weird reason, retail/commercial ROMs will not boot (as others have encountered), but homebrew/demoscene/cracktro ROMs will boot.
     
  19. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,898
    Country:
    United States
    After more testing, it seems only games that use either SRAM or no save type will work.

    EDIT: Also, saving does not work, and .sav files are overwritten with corrupt data. Probably just my SC MiniSD though.
    EDIT2: Never mind! Just needed to read the SRAM differently! The fix will be in the next version.
     
    Last edited by Robz8, Dec 8, 2020
  20. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2018
    Messages:
    1,057
    Country:
    United States
    Hey I bought DSi XL with both big screen same size top and bottom for $50 in burgery color I think I felt that I hit jackpot rare both big screen DSi so I have question that DSi doesnt need flashcard correct?? there is SDHC/flash memory card slot which i going to use micro sd with adapter 256 gb for DSi and will DSi be able to run 256 gb or does it have it own limit not to access over??
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)