1. dragon12

    dragon12 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 7, 2012
    Messages:
    112
    Country:
    Brazil
    It worked. Thank you very much.
     
  2. Important Posts: Hacktober
    Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,654
    Country:
    United States
  3. codexdragon

    codexdragon Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    No, the touch screen doesn't work at all. I just tried updating with the twilight updater and it didn't fix it :,(

    Oh hey I just realised you're the app creator. Thank you this app is awesome
     
    Last edited by codexdragon, Oct 14, 2020
    banjo2 and Robz8 like this.
  4. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,654
    Country:
    United States
    Try manually installing the latest CIAs using FBI.
    If that doesn't fix the touch issue, delete the TWLMenu++ titles in FBI, and try again.
     
    banjo2, raxadian and alexander1970 like this.
  5. codexdragon

    codexdragon Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    43
    Country:
    United States

    Ok thank you
     
    banjo2, alexander1970 and Robz8 like this.
  6. raxadian

    raxadian GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Nov 10, 2018
    Messages:
    1,830
    Country:
    Argentina
    Well, that was fast.
     
    banjo2, zxr750j, Robz8 and 1 other person like this.
  7. codexdragon

    codexdragon Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 7, 2018
    Messages:
    43
    Country:
    United States
    Ok I got it to work. I don't have a computer right now so I couldn't do it manually. I tried twilight updater but it didn't work. Then I tried universal updater and it worked. I think what made it work is that it extracted all the files. There are a lot more files showing in fbi now. I think the guy who modded my ds didn't unzip the folder or something. Thank you for the help
     
    Robz8, banjo2 and zxr750j like this.
  8. alexander1970

    alexander1970 History repeats itself...
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,008
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Thank you for free the Update. bravo.gif

    I would liked to installed it first on the New3DS XL and had again this Behavior with the TWiLight Updater (v 4.3.0).

    - Scans for the Update
    - Shows the TWiLight Release
    - Shows the Changelog
    - Start the Download and

    after finished the Download,it goes back to the Updater UI/Menu.Nothing installed.:sad:

    Then I have used the Universal Updater and that works.
    :unsure:


    Thank you.:)
     
    Robz8, cvskid, banjo2 and 1 other person like this.
  9. RedKnight

    RedKnight Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 2, 2019
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    Thanks for the update! I'd like to try new added dark 3DS theme. But I can't find it in Theme option in GUI settings.

    Please show me how to set dark 3DS theme, thanks!
     
    banjo2 likes this.
  10. alexander1970

    alexander1970 History repeats itself...
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    11,008
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Updated

    - DSi XL
    - the 2 Flashcards
    (Pokémon Black 1/2 and White 1/2 are still working.:P)
    - New 3DS XL

    Everything is fine like "expected". bravo.gif


    Thank you.:)
     
    Tarmfot, Zense, cvskid and 1 other person like this.
  11. renqi

    renqi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    hi, i was trying to update twilight menu++ on DSi. i followed the instructions to "copy" the _nds file, title, and boot.nds to the SD root, however i selected to replace all duplicate files. now in the twilightmenu the nds rom (last played) appears in the bottom where gbarunner2 used to be and no way to access gbarunner2? how do i reverse this?
     
  12. Pk11

    Pk11 A cat girl with a DSi
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    United States
    That's the intended new behavior, you can now launch GBA games directly so a special shortcut for GBARunner2 is no longer needed. If you want to use GBARunner2's menu then you'll need to launch the GBARunner2 .nds file itself from TWiLight
     
  13. renqi

    renqi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    ok good, I didn't screw something up but how exactly do i launch GBA games directly?
     
    banjo2 likes this.
  14. Pk11

    Pk11 A cat girl with a DSi
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    United States
    Just navigate to where the rom files are and launch it, just like DS games or any other system TWiLight supports.
     
  15. renqi

    renqi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    i can only see my nds rom on the launcher screen. I tried moving the 'gba' folder that was in root into the roms folder and still nothing (moved it back to root for the time being). gbc/gb roms don't show up beside my nds rom either...sigh.
     
  16. Pk11

    Pk11 A cat girl with a DSi
    Member

    Joined:
    Jun 26, 2019
    Messages:
    186
    Country:
    United States
    Are you only looking in the DS roms folder? TWiLight only shows one folder's items at a time so you'll need to back out of the DS roms folder and select the one with GBA roms. If you can't leave the folder then make sure "Directories/Folders" is set to "Show" in TWiLight's settings.
     
    alexander1970 and renqi like this.
  17. renqi

    renqi Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    oi, yup i had the "directories/folders" set to hide. thank you!
     
    Pk11 likes this.
  18. sks316

    sks316 Pokémon XD: Gale of Darkness remaster activist
    Member

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    2,846
    Country:
    United States
    I had a stupid thought
    How difficult do you think it would be to implement a Download Play client in TWLMenu++, for things like PokeTransfer? It's probably wishful thinking considering there's probably a lot of REing you'd have to do, but is it possible?
     
  19. godreborn

    godreborn Retired
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Messages:
    12,878
    Country:
    United States
    messing with saves isn't too hard. you just have to hex compare two saves, the one you're trying to get to work and the one that works. sometimes saves have headers, or even footers, that must be included or deleted. I know the supercard dstwo uses a save that's 512KBs, but the vast majority of it is padding with 0s. to use it on the wii u, for example, you have to trim the save to the right size, cuz ds saves on the wii u are only 8KBs iirc. it also takes some trial and error, sometimes, but most of the time you'll know if it's going to work based on the comparison. you want the byte size to be exactly the same, and make sure you use paste+write instead of paste+insert. paste insert will not overwrite, and it will make the save the wrong size. some headers contain file names for the game or even the save, like some of them for the playstation 1, since block 1 of the ps1 memory card contains the file names of all of the saves. the saves themselves do not contain the file name. I guess in a way it's a lot to wrap your head around, but you can do it. :)
     
    Robz8, Zense and alexander1970 like this.
  20. c4rbs

    c4rbs Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 17, 2017
    Messages:
    24
    Country:
    Brazil
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)