1. Mega11231

    Mega11231 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 18, 2020
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    what do you mean by recode the game?
     
  2. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    As in remaking the game's code from scratch.
     
  3. AmandaRose

    AmandaRose Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
    Member

    Joined:
    Aug 19, 2015
    Messages:
    7,219
    Country:
    United Kingdom
    Sorry but the game is rather notorious for having some really bad slow down so the fault has nothing to do with twighlightmenu/bootstrap so there isn't much that can be done if turning on TWL clock speed doesn't help.
     
    Last edited by AmandaRose, Aug 3, 2020
  4. milesssx

    milesssx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Hi, so TWIMenu++ is telling me it cant find the CTRNAND or cant load the CTRNAND FIRM. I’ve been trying to troubleshoot a white screen issue and updated luma, redownloaded TWMenu++ and BS9 from the update app. I also accidentally launched the uninstaller from the Homebrew launcher..... any ideas? :/
     
    Last edited by milesssx, Aug 4, 2020
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    Those messages aren't coming from TWiLight Menu++. They're from Luma.
    Are you using EmuNAND?
     
    banjo2, Aphelios and alexander1970 like this.
  6. EaterComputer

    EaterComputer Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 25, 2018
    Messages:
    41
    Country:
    United States
    Is there a way to launch the Slot 1 Flash Card with Widescreen Enabled. I'm going for a setup where I auto-launch the flashcard and start widescreen from twilight, and non widescreen games I launch normally.
     
  7. the_fool2000

    the_fool2000 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 30, 2020
    Messages:
    5
    Country:
    United Kingdom
    Just want to thank you for making this amazing software.
     
    Tarmfot, Larsenic, banjo2 and 5 others like this.
  8. milesssx

    milesssx Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 4, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Not that I know of.... it’s strange because everything was working perfectly fine and then something just seemed to break. If it makes a difference, the system I’m on was originally Japanese’s region and i used the region change guide at the end of the 3ds guide to change it to USA.
     
    Last edited by milesssx, Aug 4, 2020
  9. Richzen21

    Richzen21 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Venezuela
    Hello, I am having problems with a Pokemon BV2 ROM and it started after updating the TWL ++, it happens that when starting the game the TWL does not allow it, I tried it from the DS mode and an error occurs, I already used the ap-patch with a new rom from the same game and still nothing. Can you help me please? IMG_20200804_155910.jpg
     
    alexander1970 likes this.
  10. alexander1970

    alexander1970 Better now ?
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    10,687
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    Pokemon Black/White Part 1/2 only works in DS Mode actual.
    Please check it in the InGame Settings that it is set to DS Mode and also in the TWiLight Settings.:)
    Please use clean unpatched Roms,TWiLight v16.0.0. (and before) has the Patches already included.

    Thank you.:)
     
    Robz8, banjo2 and Richzen21 like this.
  11. Kohmei

    Kohmei GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Feb 17, 2013
    Messages:
    819
    Country:
    United States
    Are little slow downs here and there normal, when playing DS games off the 3DS SD card?
    Is there any way to completely eliminate them via the settings? I just have the default ones set.
     
  12. Richzen21

    Richzen21 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jul 30, 2019
    Messages:
    8
    Country:
    Venezuela
    Thank you! It worked.
     
    Robz8, alexander1970 and banjo2 like this.
  13. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    Try setting TWL clock speed.
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  14. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2018
    Messages:
    975
    Country:
    United States
    @Robz8 Im still struggling get the widescreen back on twilight menu ++ and in menu there is no option for widescreen. I have been doing over and over repeating doing the steps with twl.cia install and rename to widescreen into .nds/twilight/twl I know we went through this before like before christmas or november
     
    Last edited by FanNintendo, Aug 5, 2020
  15. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    So "Widescreen.cxi" is in "sd:/_nds/TWiLightMenu/TwlBg/", right?
    If so, then you'll have to wait for RtCom-activated widescreen.
     
    alexander1970, banjo2 and FanNintendo like this.
  16. FanNintendo

    FanNintendo GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Apr 16, 2018
    Messages:
    975
    Country:
    United States
    alright i noticed that upcoming new RtCom is this going be need to be wifi or offline while you on widescreen?
     
  17. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    It'll work offline.
     
    Tarmfot, alexander1970 and banjo2 like this.
  18. mupp

    mupp Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 12, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Nicaragua
    So I wanted to try out the new mmax3 translation, but it says I need a donor rom. What is that and how do I set it?
     
  19. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,557
    Country:
    United States
    A donor ROM is what makes saving work in some games, or in some cases, the games themselves.
    To set one, find a ROM with the reported SDK version, open per-game settings, then select "Set as Donor ROM".
     
    Tarmfot, alexander1970 and banjo2 like this.
  20. mupp

    mupp Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 12, 2020
    Messages:
    8
    Country:
    Nicaragua
    That worked. Thanks. :)
     
    alexander1970 and Robz8 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)