1. 3DS_Noob

    3DS_Noob Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I did it choose a filter and went to the TWiLightMenu++ to turn on widescreen but the games don't play in widescreen.
     
  2. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,048
    Country:
    United States
    Make sure the games are compatible with widescreen.
     
    alexander1970 likes this.
  3. PokeNas

    PokeNas Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    58
    Country:
    Saudi Arabia
    Do you think RTC (Real-Time Clock) glitches in games like Animal Crossing Wild World and Pokemon will ever be fixed?
     
  4. sks316

    sks316 Pokémon XD: Gale of Darkness remaster activist
    Member

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    2,768
    Country:
    United States
    Yes, and please make sure the ROMs are No-Intro verified.
    RTC glitches? I can't say I've encountered any myself.
     
    alexander1970 likes this.
  5. 3DS_Noob

    3DS_Noob Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    What is No-Intro verified?
     
  6. PokeNas

    PokeNas Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    58
    Country:
    Saudi Arabia
    Animal Crossing: Town Hall announcing "rise and shine" at least 3 times per hour.
    Pokemon: Displaying the wrong time
     
    Tarmfot and banjo2 like this.
  7. 3DS_Noob

    3DS_Noob Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2020
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    Where's the list of compatible games?
     
  8. Sickhontas

    Sickhontas Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Spain
    Im using my phone as unsecured hotspot, that doesnt solve the issue
     
  9. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,048
    Country:
    United States
    Check the widescreen guide.
     
    alexander1970 likes this.
  10. ivanus

    ivanus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 30, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Belgium
    hello

    I have some issue with twilight menu. When i run it, i always have a white screen and nothig other, i can't configure it.

    Somebody has an advice ?
     
    Last edited by ivanus, May 30, 2020
  11. sks316

    sks316 Pokémon XD: Gale of Darkness remaster activist
    Member

    Joined:
    Nov 28, 2013
    Messages:
    2,768
    Country:
    United States
    Quote from No-Intro:
    A No-Intro verified ROM is a ROM that has been compared against the No-Intro database to make sure it's a good copy. They're basically guaranteed to work with just about anything for said ROM - cheat codes, patches, save editors, etc. A bad dump is one reason the widescreen patch might not work, which is why it's important to make sure your ROMs are No-Intro verified.

    Odd, I've never had this problem. Can't replicate it either. Make sure your system clock is correct and try reinstalling TWLMenu. If you're still having problems, open an issue here.

    Well, the error code you sent shows as "access point not found" in the Wiimmfi error database. Try a test connection with another access point to make sure your console is working fine, and try renaming your hotspot.

    Try reinstalling TWLMenu.
     
  12. ivanus

    ivanus Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 30, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Belgium
    i already reinstall it almost 10 time :/
    can i do something else ?
     
  13. Sickhontas

    Sickhontas Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Spain
    Hey, thank you for the help, the console connects without problem, even to WPA2 networks. When I try the connection with the DNS it works also. The problem shows in the pokemon game, with no signal in the upper right corner and the error message.


    I cant understand what im not doing right.


    Also, when i open the CFW menu in the Game It tells me about the Nintendo user information being copied to the DS card, but this shows everytime, like its not saving the data.
    IMG_20200530_120538.jpg IMG_20200530_120611.jpg IMG_20200530_120842.jpg IMG_20200530_120907.jpg
     
  14. HaxTheCharizard

    Newcomer

    Joined:
    May 30, 2020
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    Just tried installing the Widescreen patch today, but it doesn't seem to be working at all.
    I tested it on New Super Mario Bros and Sonic Rush...

    I'm not exactly sure what I could be doing wrong
     
  15. Robin9304

    Robin9304 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 30, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Sweden
    Hello! First of all, thank you for an amazing software.. I have one question regarding soft resetting. As it is now it takes me about 30 seconds for each soft reset, and i'm much into shiny hunting. The question is if i can make the game load faster in any way, when it comes to soft resets? I have a 4gb sd card, but have bought a 32gb that is on its way. Do you think that will make any difference when it comes to loading speed?

    Kind regards, Robin
     
    Tarmfot and banjo2 like this.
  16. PokeNas

    PokeNas Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 31, 2012
    Messages:
    58
    Country:
    Saudi Arabia
    I'm pretty sure Im not the only one having these issues.
    https://github.com/ahezard/nds-bootstrap/issues/827

    I thought it was a common problem with TWL. For reference, Im using a DSi.
     
    banjo2 likes this.
  17. SomeDogg

    SomeDogg Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Feb 21, 2020
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    Will WarioWare DIY and/or Kirby Mass attack ever be fixed? Just wondering if it's even possible. (I do have the latest version of twilight menu Via the 3DS updater)
     
  18. Sickhontas

    Sickhontas Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 29, 2020
    Messages:
    4
    Country:
    Spain
    Well, everything solved, here id what i did:

    In almost all the guides they show you this menus
    15909211335723730998179339563655.jpg
    15909210776282441425482766265398.jpg
    But for me It was a big no. Then is this another one, and for me this is the one:
    15909214978018189032117745774733.jpg
    15909215391036002868104606664985.jpg
    I use the same network and i dont understand why this happens, but here it is

    Thank you guys!
     
  19. Coto

    Coto -
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    2,675
    Country:
    Chile
    There are several issues to address first before implement co-processor(s). As opposed to the usual snes emu.

    1)Scarse memory in DS mode + cached memory. Create artificial bugs in self modifing code (such as page reloading)

    2)SNES CPU opcodes must be 100% bug free (of which they aren't)

    3)Interrupts. Currently these work out of snes HBLANK/VBLANK irqs, need a way to execute co processor program from exception vectors.

    4)Snes CPU needs a cleanup. Also i'm failry sure SnezziDS cpu brought some cpu emulation bugs.

    So i'm not sure the effort is worth it. TBH
    :/
     
    Last edited by Coto, May 31, 2020
    Robz8 likes this.
  20. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,048
    Country:
    United States
    WarioWare DIY will eventually be fixed, but Kirby Mass Attack has always worked for me. Make sure you're using a clean ROM.
     
    Tarmfot, alexander1970 and banjo2 like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)