1. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,556
    Country:
    United States
    I don't get it.
    Are you saying you want this to support NSMB ROM hacks? It (I mean nds-bootstrap) already does.
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  2. Marcelo13680

    Marcelo13680 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Peru
    Buddy i have a cuestion not directly related with the Twilight menu but i`m not really sure... well the DLDI patcher not have my R4 in the DLDI files at the moment in the Twilight menu not load too my game Whitch work in my R4 before so.. How i can get or generate the file to patch it? and whitch patch need the Twilight?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Sarasaland Advance and my hack(it isn`t advalible yet)... not load... it end in creating a Save file... Save file Created.. and the screen become white and there ends and my hack load in my R4 before i enter in Twilight menu... so...
     
  3. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,556
    Country:
    United States
    Turn off heap shrink, by pressing Y in the ROM menu, scroll down, then turn said option off.
     
    cvskid, alexander1970 and banjo2 like this.
  4. Marcelo13680

    Marcelo13680 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Peru
    ok i`ll try and GBArunner2 can load hack roms ???? because i want play pokemon UltraSkies and Hoen Adventure but i can`t but it loads Esmerald normal and Sonic Batlle

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    and yes i try before and afther patch the roms
     
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,556
    Country:
    United States
    Sounds like the hacks contain hi-code.
    Try the ROM hacks on a 3DS.
     
    alexander1970 likes this.
  6. retrogamefan

    retrogamefan ***DSTT Coder*** ***AP Destroyer***
    Developer

    Joined:
    Oct 8, 2009
    Messages:
    922
    Country:
    Antarctica
    @Robz8
    Strange! Anyway, my apologies. Attached are new patches for the E/J/U releases. I have tested all 3 and issue #877 should be resolved.

    As always, copy/replace the .ips to sd:/_nds/TWiLightMenu/apfix/
    Enjoy!!!
     

    Attached Files:

    Last edited by retrogamefan, Mar 9, 2020
    andreiarturo and alexander1970 like this.
  7. Plasmaster09

    Plasmaster09 Social Justice Potato
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2020
    Messages:
    596
    Country:
    United States
    “Bubby”??
    aside from that they are supported
     
  8. AngelBeatsl

    AngelBeatsl Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 19, 2020
    Messages:
    26
    Country:
    China
    Hi , @Robz8 bro. Here is an ap patch files:
    Nora to Toki no Koubou: Kiri no Mori no Majo (Chinese translation) (TNRJ)
     

    Attached Files:

    Robz8 and alexander1970 like this.
  9. jonothan.stevens

    Newcomer

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Apologies in advance if I should create a new topic for this, but I didn't want to spam the boards if this is an acceptable place to ask.

    I'm thinking of getting a DSi for a friend and installing Twilight Menu++ on it so we can do some multiplayer stuff.

    However, I remember from my days messing with flash carts (which was admittedly several years ago now) that if you wanted to play certain games (like Pokemon, for example) that use RTC, you either had to use patched ROMs or have a flash cart that supported it.

    How does Twilight Menu++ handle stuff like that? Can I just load up any old Pokemon Black/White ROM and have at it without worry?
    Do I need to patch the ROM first?
    Do I need to change a setting first?

    Just figured it would be worth asking in advance in order to avoid problems down the line.

    Thanks!
     
  10. Plasmaster09

    Plasmaster09 Social Justice Potato
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2020
    Messages:
    596
    Country:
    United States
    Twilight Menu has built in patches for that sort of thing, at least for most games.
     
    banjo2 likes this.
  11. jonothan.stevens

    Newcomer

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    Effin' fantastic, man.
    Considering you can get a good-condition used DSi from Japan for less than $15 shipped, and a 32 GB SD card costs less than $7 at Wal-Mart, you can pretty much be up and running for ~$20.

    I absolutely love how Twilight Menu++ makes the system region-free, basically. Opens up a whole world of cheap hardware.
     
    banjo2 likes this.
  12. Plasmaster09

    Plasmaster09 Social Justice Potato
    Member

    Joined:
    Feb 20, 2020
    Messages:
    596
    Country:
    United States
    I mean, TWLmenu is freaking awesome (still wish the 3ds menu had a zoom feature and there was a boot-to-menu soft reset though) but the DS is already region free. DS games can be played on any region DS, DSi or 2/3DS.
     
    banjo2 likes this.
  13. jonothan.stevens

    Newcomer

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    I guess what I'm saying is that it doesn't matter that the firmware/interface is language-locked to Japanese, because you're bypassing it completely. Not exactly the same as making it region-free in terms of the games, but more...removing any reason I might have previously had for preferring a US system over a JPN system?
     
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,556
    Country:
    United States
    Try the return-to-menu button combo again. It works fine for me.
    Make sure you have TWLMenu++'s "boot.nds" on the SD root.
     
    banjo2 likes this.
  15. nitrozz

    nitrozz GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    May 5, 2009
    Messages:
    354
    Country:
    Portugal
    is the problem with sd card bigger than 32G solved with last update or i need to buy a smaller. mine is 128G
     
    Last edited by nitrozz, Mar 9, 2020
  16. jonothan.stevens

    Newcomer

    Joined:
    Jan 28, 2012
    Messages:
    37
    Country:
    United States
    ????

    I've been using a 64 GB card this whole time...
     
  17. Marcelo13680

    Marcelo13680 Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2020
    Messages:
    10
    Country:
    Peru
    sorry dude im learning english :(
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  18. Fa600m

    Fa600m Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2020
    Messages:
    2
    Country:
    Bahrain
    Guys can help where l can find the save file for the game
    and how l used ?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Guys can help me where l can find the save file for the game
    and how l used ?
     
  19. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    13,556
    Country:
    United States
    The save files are in "saves" folder in the ROM location.
     
    Plasmaster09 and banjo2 like this.
  20. satel

    satel Luigi's Big Brother
    Member

    Joined:
    Nov 3, 2004
    Messages:
    2,111
    Country:
    Laos
    anyone knows the soft reset combination to get back the games select menu ? if one already exists
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)