1. pcjco

    pcjco Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Mar 27, 2012
    Messages:
    2
    Country:
    Belgium
    Hello,
    It should be highlighted on the 1st post that the DS cover box art pack to download from gametdb should be the one under the category S Covers (png) (the only one that fit the required size of 128x115). If you take one of the other pack (240x216), there are some issues if your settings have "Show Covers" checked, TWLMenu++ freeze with a white screen at launch if you have a recent rom in your settings.ini.
     
    Tarmfot, Zense and Robz8 like this.
  2. Zapdos857

    Zapdos857 Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 23, 2018
    Messages:
    12
    Country:
    United States
    For some reason, soft resetting just takes me back to the 3DS menu
     
    Last edited by Zapdos857, Dec 16, 2019
    Tarmfot likes this.
  3. Hammyface

    Hammyface GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jun 4, 2006
    Messages:
    643
    Country:
    United States
    Is there still no way to turn off wifi? Even if I turn it off in the main system menu, the wifi light stays on when using Twilight stuff. It's a drain on the battery and even the light being on annoys me haha
     
  4. Shinigati

    Shinigati GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    334
    Country:
    Just wondering if this is even possible but is there any way to allow twloader to enter ds download play while emulating a game rom? i ask this mostly for game migration between pokemon ds games (gen 4 to gen 5) but it would be a real life saver if this becomes possible, mainly asking cuz my heart gold and platinum games no longer save and bring up the blue error screen so i've no choice but to dump and emulate them now.
     
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,342
    Country:
    United States
    1. TWLoader is discontinued. I assume you mean TWiLight Menu++.
    2. TWiLight Menu++ isn't an emulator. Games are ran natively, just like from a cartridge.
    3. Yes, Cloneboot-type Download Play will work in the future. but afaik, Gen 5 doesn't use cloneboot, so it should already work.
     
    Last edited by Robz8, Dec 17, 2019
    Tarmfot and alexander1970 like this.
  6. Shinigati

    Shinigati GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Oct 31, 2012
    Messages:
    334
    Country:
    Yeah sorry i meant TWiLight Menu++
    For gen 5 though, i tried it and it doesn't work, the source console just says a compatible game is not inserted when trying to do the transfer.
     
  7. vowoqueoriginal

    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2016
    Messages:
    32
    Country:
    Cote d'Ivoire
    I haven't used twilight menu on some time and now my flashcart doesn't work with it, it worked before and I haven't changed any settings, how could I fix this?

    Also the flashcart works fine when using it normally
     
  8. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,342
    Country:
    United States
    Try an older TWLMenu++ version.
     
  9. vowoqueoriginal

    Newcomer

    Joined:
    Aug 27, 2016
    Messages:
    32
    Country:
    Cote d'Ivoire
    Now it works again, thanks
     
  10. Zense

    Zense GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Apr 20, 2008
    Messages:
    1,280
    Country:
    Italy
    Which flashcard is it?
     
  11. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,342
    Country:
    United States
    What version did you downgrade to?
     
  12. BiggusWeeabus

    BiggusWeeabus Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    19
    Country:
    Brazil
    Hey there, the auto AP-fix stopped working since i've updated. Downgrading doesn't work
     
  13. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,342
    Country:
    United States
    Auto AP-fix still works for me.

    Did you modify your ROMs?
    If not, make sure there's an "apfix" folder with .ips files, in "sd:/_nds/TWiLightMenu/".
    If it already exists, or if it's not there, try re-installing TWiLight Menu++ with the manual method.
     
    Last edited by Robz8, Dec 19, 2019
    alexander1970 likes this.
  14. BiggusWeeabus

    BiggusWeeabus Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    19
    Country:
    Brazil
    There is an apfix folder and my roms are clean.
    I going to reinstall and see if it works
     
    alexander1970 likes this.
  15. BiggusWeeabus

    BiggusWeeabus Member
    Newcomer

    Joined:
    Oct 15, 2019
    Messages:
    19
    Country:
    Brazil
    Well, it worked. Maybe this had something to do with the updater
     
    alexander1970 likes this.
  16. HippoPilot

    HippoPilot Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2018
    Messages:
    30
    Country:
    Australia
    Hi there! I’ve noticed that I get ap patch errors on DSi enhanced games unless I run them in DS mode. Is running them in enhanced mode currently supported? And if not do you know any other equators that are?
     
  17. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,622
    Country:
    United States
    damn i came across this abit too late, but still cool.
    same for freeshop, there's no freeshop now right?
    was thinking of downloading stuff directly to my n3ds.

    now that to the side, i got a question, can we move our r4 card nds saves to twilight, will they work?
     
  18. HippoPilot

    HippoPilot Member
    Newcomer

    Joined:
    Aug 26, 2018
    Messages:
    30
    Country:
    Australia
    If it’s a compatible file then yes. I’ve tried it myself. Try renaming it to .dsv and see if that works if it isn’t already but it’s probably better to find a tool of some sort to convert it. I did but I can’t remember what it was.
     
    leonmagnus99 likes this.
  19. leonmagnus99

    leonmagnus99 GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Apr 2, 2013
    Messages:
    3,622
    Country:
    United States
    I'll try renaming, so .sav from the r4 card wont work right?
    .dsv is the format that is used with the twilight nds emulation ?

    if renaming dont work, I'll Google for a .sav to .dsv converter then!
     
  20. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,342
    Country:
    United States
    That's not an AP patch error. It says the ROM is missing the DSi binaries.
    That means the ROM dump isn't complete.
    Plus, even if the ROM dump is complete, DSi mode doesn't work yet.
     
    Tarmfot likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)