1. FuntimeHunter

    FuntimeHunter Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    62
    Country:
    Brazil
    @Robz8 my gba saves go out when i restart ds, what do i do?
     
  2. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    Update TWiLight Menu++.
     
    FuntimeHunter likes this.
  3. FuntimeHunter

    FuntimeHunter Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2019
    Messages:
    62
    Country:
    Brazil
    I updated it, but it kept the same thing.
     
  4. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    If you're using SRAM-patched ROMs, try clean ones instead.
     
    Tarmfot and FuntimeHunter like this.
  5. DreamDrops

    DreamDrops Member
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2019
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    Any way to run draglade and any reason to why in some games the microphone won't work?
     
  6. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    5,939
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    I can confirm
    Draglade
    US Version TID:AS9E and EU Version TID:AD9P
    with

    - Heap Shrink ON/OFF

    stays on both Black Screens,the DSi is not frozen.

    TWiLight v11.1.0 / nds bootstrap v.0.28.0

    Thank you.:)
     
  7. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    Does the microphone work elsewhere?
     
  8. DreamDrops

    DreamDrops Member
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2019
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    Yes in 3ds mode it works but seems to stop in twmenu
     
  9. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    Try changing sound/mic frequency to 32khz.
     
    alexander1970 likes this.
  10. DreamDrops

    DreamDrops Member
    Newcomer

    Joined:
    May 18, 2019
    Messages:
    45
    Country:
    Argentina
    Works in spirit tracks but not in Altair chronicles for some reason
     
  11. Uzuka

    Uzuka Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 15, 2017
    Messages:
    10
    Country:
    Indonesia
    I've enabled Slot-1 microSD access on TWLmenu++ configuration but It seems that I still unable to access my flashcard? Installed TWLMenu++ on my console's sd. Havent installed TWL++ on my flashcard though, should I do that first? Or it just didnt support R4i Gold Pro flashcard at all? :(
     
  12. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    Yep, it does not support that flashcard.
     
  13. Uzuka

    Uzuka Member
    Newcomer

    Joined:
    Nov 15, 2017
    Messages:
    10
    Country:
    Indonesia
    Aww, that's a bummer. Thanks for the reply!
    Just asking if it's probably possible to have it supported sometime in the future?
     
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    Nope. idk how. :P
    You can still launch the flashcard and then TWLMenu++ from there, but B4DS will be used to run games.
     
    alexander1970 and Uzuka like this.
  15. Filo97

    Filo97 Pink = Best colour
    Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    4,060
    Country:
    Italy
    @Robz8 Widescreen does not work properly using the tutorial in the thread. When i follow it, the games boot as if nothing at all changed. The only way for it to work is if i do not rename the cxi to Widescreen and put it in the luma sysmodules folder, but then everything is stuck on widescreen.
     
  16. Cronos_ZX

    Cronos_ZX Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So umm, I kinda fucked up when selecting system at startup and selected dsi instead of 3ds.
    Any way to correct that? It said that selecting the wrong one might cause bad things to happen.

    I tried looking around and noticed that when I select the system settings option in the misc settings menu my 3ds crashes and asks for a reset.
    Games seem to be working fine though.
     
  17. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    You need to launch a game that's compatible with widescreen.
    If the game you're launching is listed, make sure it's a clean/unhacked ROM.
    Delete "settings.ini" at "sd:/_nds/TWiLightMenu/".
     
    Tarmfot, Cronos_ZX and alexander1970 like this.
  18. Cronos_ZX

    Cronos_ZX Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thanks, really had a galaxy brain moment picking the wrong system despite the warning.
     
    alexander1970 and banjo2 like this.
  19. RatchetRussian

    Newcomer

    Joined:
    Apr 11, 2018
    Messages:
    13
    Country:
    United States
    I was able to make TWLMenu++ autoboot on that card, however from my understanding, B4DS has very limited compatibility. Not sure if that has changed.
     
  20. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,851
    Country:
    United States
    You can always try those games again.
     
    alexander1970 likes this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)