Homebrew [DS(i)/3DS] TWiLight Menu++ - GUI for DS(i) games, and DS(i) Menu replacement

Joined
Nov 8, 2018
Messages
13,842
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,646
Country
Austria
I first tried with the american Rom and holding L didn't work, then I tried with the european rom and it didn't work either.
See if holding L after pressing A/START to launch the game, fixes it.
If it doesn't, try a different region of the game.

Hello.:)

I can confirm both Versions of

Wario - Master of Disguise (US - TID:AWAE and EU - TID:AWAP) are not working.
With and without "L" holding.Both stay on Double White Screen.
TWilight v.10.2.0 with Bootstrap v.0.26.0
Nintendo DSi/DSi XL

Thank you.:)
 

AmandaRose

Do what I do. Hold tight and pretend it’s a plan
Member
Joined
Aug 19, 2015
Messages
8,853
Trophies
1
Location
Glasgow
Website
www.rockstarnorth.com
XP
12,241
Country
United Kingdom
Hello.:)

I can confirm both Versions of

Wario - Master of Disguise (US - TID:AWAE and EU - TID:AWAP) are not working.
With and without "L" holding.Both stay on Double White Screen.
TWilight v.10.2.0 with Bootstrap v.0.26.0
Nintendo DSi/DSi XL

Thank you.:)
Didn't I already say that one post above :rofl:
 

elenarguez

Well-Known Member
Member
Joined
Jun 14, 2018
Messages
231
Trophies
0
XP
967
Country
Spain
The wizard of Oz has screen glitches if running on TWL but in NTR works fine. Super Princess Peach gives me white screen even holding the L button.
 
Joined
Nov 8, 2018
Messages
13,842
Trophies
3
Age
51
Location
Austria
XP
2,646
Country
Austria
The wizard of Oz has screen glitches if running on TWL but in NTR works fine.

Hello.:)

Maybe it has to do that "Wizard of Oz" is an NTR Gamecart.
THE-WIZARD-OF-OZ-BEYOND-THE-YELLOW-BRICK.jpg


Super Princess Peach gives me white screen even holding the L button.

US Version TID:ASPE works fine.
EU Version TID:ASPP I can confirm,it stays on Dual White Screen.With and without holding "L".

Thank you.:)
 

Karma_1233

New Member
Newbie
Joined
Sep 12, 2019
Messages
3
Trophies
0
Age
33
XP
39
Country
United States
~~~
Setup (CFW - Manual)
...
3. Extract the "cia" folder from the "3DS - CFW users" folder, to the SD Card root.
~~~

There is no folder named "cia" here. Do I need to create this folder myself and use the files provided in the "3ds - CFW users" folder?
 

RocketRobz

Stylish TWiLight Hero
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,894
Trophies
2
Age
22
XP
17,152
Country
United States
~~~
Setup (CFW - Manual)
...
3. Extract the "cia" folder from the "3DS - CFW users" folder, to the SD Card root.
~~~

There is no folder named "cia" here. Do I need to create this folder myself and use the files provided in the "3ds - CFW users" folder?
No. Just place the CIA files anywhere.
 

mOSU_

Member
Newcomer
Joined
Sep 6, 2019
Messages
21
Trophies
0
Age
15
XP
135
Country
United States
I'm sorry if this is, like, every other question you get, but when I start Pokémon Black2 on my:
New 3DS XL
Pretty much every file in ```fat:/_nds/TWiLightMenu``` was created on 14th Octo., 2019
I just upgraded my nightly bootstrap, but I assume the old one was from the same day.
in DSi mode, I'm greeted to, unfittingly, a white screen. Why does this happen? Was this not implemented yet and I'm just stupid like it says in my signature?
 

RocketRobz

Stylish TWiLight Hero
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,894
Trophies
2
Age
22
XP
17,152
Country
United States
I'm sorry if this is, like, every other question you get, but when I start Pokémon Black2 on my:
New 3DS XL
Pretty much every file in ```fat:/_nds/TWiLightMenu``` was created on 14th Octo., 2019
I just upgraded my nightly bootstrap, but I assume the old one was from the same day.
in DSi mode, I'm greeted to, unfittingly, a white screen. Why does this happen? Was this not implemented yet and I'm just stupid like it says in my signature?
Yes, it's not implemented yet.
 

RocketRobz

Stylish TWiLight Hero
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,894
Trophies
2
Age
22
XP
17,152
Country
United States
there is no widescreen.cxi in twlbg but games are still widescreen
Move "TwlBg.cxi" from "sd:/luma/sysmodules/" to "sd:/_nds/TWiLightMenu/TwlBg/", and rename to "Widescreen.cxi".
Then delete the TWiLight Menu++ titles in purple text, in FBI title list, and install the latest TWiLight Menu++ CIAs.
If you're using EmuNAND, install them to SysNAND as well.
 

igdegoo

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Oct 17, 2018
Messages
51
Trophies
0
Age
24
XP
149
Country
United Kingdom
Move "TwlBg.cxi" from "sd:/luma/sysmodules/" to "sd:/_nds/TWiLightMenu/TwlBg/", and rename to "Widescreen.cxi".
Then delete the TWiLight Menu++ titles in purple text, in FBI title list, and install the latest TWiLight Menu++ CIAs.
If you're using EmuNAND, install them to SysNAND as well.
but i dont want the games to be widescreen
 
Updates

RocketRobz

Stylish TWiLight Hero
OP
Developer
Joined
Oct 1, 2010
Messages
14,894
Trophies
2
Age
22
XP
17,152
Country
United States
v10.3.0

Check here on how to update TWiLight Menu++.

Includes nds-bootstrap v0.26.1.

What's new?
  • The SpeedBumpInclude list has been reverted to SpeedBumpExclude, re-adding the load speed boost of most games in nds-bootstrap.
  • As the above breaks a bit more games, heap shrink has become a visible per-game option, due to some requests.
    Now you no longer need to hold L, and/or wait for another TWLMenu++ update!
  • Added widescreen support for latest SM64DS widescreen patch by gamemasterplc!
Bug fix
  • Acekard theme: Fixed `settings.ini` not being read, when used on flashcards.
 
General chit-chat
Help Users
    Psionic Roshambo @ Psionic Roshambo: https://www.google.com/amp/s/jalopnik.com/suspected-drunk-driver-takes-to-the-skies-1848393702/amp