[DS(i)/3DS] TWiLight Menu++ - GUI for DS(i) games, and DS(i) Menu replacement

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Robz8, May 28, 2017.

Loading...
  1. Danielz18

    Danielz18 Member

    Newcomer
    3
    Mar 30, 2018
    United States
    Hello, i have a problem here, when the option "enable loading external FIRMs and modules" is cheked on luma, i always have this error message "An error occurred. An external FIRM module is invalid or corrupted" whenever I select twilight menu app on a new 3ds xl.Why does this happen? if i turn off that option, TWL menu runs fine. That option is needed to use the widescreen patch. I tought that the .cxi file was damage, but the error still occurs with or without the .cxi file. Can someone help me please?
     
  2. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    Sounds like you skipped some steps.
    Try following the steps, and make sure you followed all of them.
     
  3. SavedowW

    SavedowW Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 17, 2019
    Russia
    I formatted card to fat32 and did everything from "Set-up (DSi users with Unlauncher and/or HiyaCFW)". It doesn't work.
     
  4. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    What OS are you using on your PC?
     
  5. SavedowW

    SavedowW Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 17, 2019
    Russia
    Debian
     
  6. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    Manually add the files/folders from the root of "DSi&3DS - SD card folders", to the SD card root, and what's in "_nds" in the 7z file root, to "sd:/_nds/".
     
    Last edited by Robz8, Oct 17, 2019
  7. SavedowW

    SavedowW Newbie

    Newcomer
    1
    Oct 17, 2019
    Russia
    Thank, now it works, at least gbarunner and snemulds
     
    alexander1970 likes this.
  8. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    Oops. Fixed my comment. :P
     
    alexander1970 likes this.
  9. EnchDS

    EnchDS Member

    Newcomer
    1
    Sep 6, 2019
    United States
    When I boot a game on my:
    DS Phat
    R4i-SDHC 3DS RTS
    Latest Nightly Release of TWLMenu++ as of the other afternoon or so
    With the option to use B4DS OFF, I get a screen saying:
    Touch Screen
    Thanks in advance! :emoji_smile_or_however_one_goes_about_doing_this:

    public static final String EDIT_0 = "I also notice that you have the same flashcard.";
     
    Last edited by EnchDS, Oct 17, 2019
  10. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    You can't use a flashcard firmware on that card with TWLMenu++.
    B4DS is your only option.
     
  11. EnchDS

    EnchDS Member

    Newcomer
    1
    Sep 6, 2019
    United States
    Thank you. As it turns out, however, the problem (specifically, Pokémon Diamond froze on a white screen after tapping the button on the Professor's Pokéball) was only caused by the name of the ROM file not complying with MS-DOS.
     
    Robz8 likes this.
  12. colddy

    colddy Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 20, 2019
    Brazil
    Is there any chance to make the slot-1 microSD access compatible with more flashcards? Like the DSTT clones for instance? Haha
     
  13. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    I've tried adding more compatibility, but didn't work.
    TWLMenu++ would get stuck on the initialization of the DLDI drivers.
     
    colddy, Tarmfot, banjo2 and 1 other person like this.
  14. MarioPicross

    MarioPicross Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 25, 2019
    Chile
    It seems Wario: Master of Disguise doesn't boot up, is there a way to fix it?
     
  15. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    See if holding L after pressing A/START to launch the game, fixes it.
    If it doesn't, try a different region of the game.
     
    Tarmfot likes this.
  16. Zense

    Zense GBAtemp Advanced Fan

    Member
    7
    Apr 20, 2008
    Italy
    I applied the widescreen patch from gamemasterplc for Super Mario Bros. 64 DS Rev1, but trying to boot the game through twlmenu++ afterwards didn't give any widescreen, which I guess is to be expected since it's usually done on the fly. I figured the patch would correct some of the stretched 2d elements like the HUD in the game, like the extra lives icon etc. I've go the latest stable of everything on my system.
     
  17. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    Ah, the patch updated.
    That's why it's stretched.
     
    Zense likes this.
  18. Demetris

    Demetris Member

    Newcomer
    2
    May 15, 2019
    Cyprus
    Can i finally play dsi enhanced games on dsi?
    Crossing fingers that one day this will be a reality :)

    Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
     
    Tarmfot and banjo2 like this.
  19. Robz8
    OP

    Robz8 Coolest of TWL

    pip Developer
    19
    Oct 1, 2010
    United States
    We've been able to play those for a while, just not yet in DSi mode.
    DSi mode support will be added in the future.
     
  20. MarioPicross

    MarioPicross Newbie

    Newcomer
    1
    Sep 25, 2019
    Chile
    I first tried with the american Rom and holding L didn't work, then I tried with the european rom and it didn't work either.
     
Quick Reply
Draft saved Draft deleted
Loading...