1. LooP403

    LooP403 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    Both US. I'm using a new 2ds, could that be the problem?
     
  2. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    Nope.

    Is "Widescreen.cxi" placed in "sd:/_nds/TWiLightMenu/TwlBg"?
     
  3. LooP403

    LooP403 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    Yes it is. The file size of it is 1263 kb
     
  4. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    Can you get a video of what happens?
     
  5. LooP403

    LooP403 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    Yup, gimme 2 minutes
     
  6. playstays_shun

    playstays_shun GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 22, 2019
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    Yikes, bottom touchscreen not working on multiple games
    4:3 or 16:9

    wasn't an issue on my older Twilight++/.nds

    Tried reinstalling .cia’s and rebooting too
     
    Last edited: Aug 15, 2019
  7. LooP403

    LooP403 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    76
    Country:
    United States
    Ok, i just shared you a link of the video via PM
     
  8. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    It's normal for the bottom screen to stay 4:3.
     
  9. playstays_shun

    playstays_shun GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 22, 2019
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    oh no I mean my touchscreen isn't responding anymore

    not an issue with real carts launched from 3ds menu, and wasn't with my previous version of twilight++/boot.nds

    I tried reinstalling .cia's too, no go.
     
  10. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    Try updating nds-bootstrap.
     
  11. playstays_shun

    playstays_shun GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 22, 2019
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    just drag latest version to it manually? or can I update in twilight++?

    also should I try my old version of boot.nds ?
     
  12. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    You can update using the TWLMenu++ Updater. Just don't use it to update TWLMenu++.
    No.
     
  13. 3dsnes

    3dsnes Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    @Sono @robz Hey guys, thanks for all the great work you've put into this project and the continuous updates.

    I just had a question, I enabled your widescreen patch, and got it working normally. However, the games are appearing stretched. Obviously, this is due to the widescreen, but is there a way to improve the resolution of the games, or is it just something that is part of playing the game at a stretched resolution? Thanks again for all your work!
     
    Last edited: Aug 15, 2019
  14. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    In the video, it shows that you are running v9.0.0.
    The latest version is v9.0.4.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    The resolution cannot be improved.
     
  15. LooP403

    LooP403 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Apr 12, 2018
    Messages:
    76
    Country:
    United States
     
  16. 3dsnes

    3dsnes Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 15, 2019
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    So there's no way or "cheat codes" that would enable the widescreen to render the pixels in 16:10 and look the same as it did in 4:3? I was reading other posts from the community about something on this, but I figured it would be easier just to ask you yourself.
     
  17. playstays_shun

    playstays_shun GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 22, 2019
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    Still nothing. Grabbed 0.22.0 from GitHub and manually added them and the .ver
     
  18. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    Are you using Release or Nightly bootstrap?
     
  19. playstays_shun

    playstays_shun GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 22, 2019
    Messages:
    142
    Country:
    United States
    Release

    Also do I have to reinstall .cia too? Cause I did that’s too just to make sure that wasn’t issue after installing that’s
     
  20. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    12,017
    Country:
    United States
    It's possible the latest CIAs didn't overwrite the ones on the console.
    Delete the TWiLight Menu++ titles in purple text, using FBI, then install the CIAs again.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)