1. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    That's the intended change. For DS ROMs, a save is supposed to be made and read in the "saves" folder.
     
  2. JosephNeale

    JosephNeale GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    123
    Country:
    United Kingdom
    my saves are there but my dsi is not reading the saves from the save folder
     
  3. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    From what theme?
     
  4. JosephNeale

    JosephNeale GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    123
    Country:
    United Kingdom
    dsi theme
     
  5. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    What does your nds-bootstrap.ini file look like?
    The file is at "sd:/_nds"
     
  6. JosephNeale

    JosephNeale GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    123
    Country:
    United Kingdom
    [NDS-BOOTSTRAP]
    NDS_PATH = sd:/roms/nds/Pokemon Black Version (E).nds
    SAV_PATH = sd:/roms/ndssaves/Pokemon Black Version (E).sav
    DONOR_SDK_VER = 5
    BOOTSTRAP_PATH = sd:/_nds/nds-bootstrap.nds
    ROMREAD_LED = 0
    BOOST_CPU = 1
    DEBUG = 0
    LOCK_ARM9_SCFG_EXT = 0
    PATCH_MPU_REGION = 0
    PATCH_MPU_SIZE = 0
    LANGUAGE = -1
    DSI_MODE = 0
    BOOST_VRAM = 0
    GAME_SOFT_RESET = 0
    FORCE_SLEEP_PATCH = 0
    LOGGING = 0
    LOADING_SCREEN = 1
     
  7. JosephNeale

    JosephNeale GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    123
    Country:
    United Kingdom
    delete
     
    Last edited: Jan 2, 2019
  8. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    This is a bug. It should be reading "roms/nds/saves", not "roms/ndssaves".
    Next version will fix this.
     
  9. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    v6.8.3 (Rev 03)

    Hopefully this is the last revision released of v6.8.3!

    Bug fix
    • Fixed reading from `(ROMpath)saves` instead of `(ROMpath)/saves`, if ROM path has no slash at the end in `settings.ini`.
     
  10. JosephNeale

    JosephNeale GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 30, 2011
    Messages:
    123
    Country:
    United Kingdom
    thanks for the fix
     
    Robz8 likes this.
  11. Sunuku

    Sunuku ಠ_ಠ
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2018
    Messages:
    170
    Country:
    Sweden
    Hey Robz, i sucessfully installed hiyacfw and twilightmenu++! Thanks alot! But... it is the same way as always. Press X after installed Dsiware? Because now i have trouble playing dsiware...
     
    Last edited: Jan 2, 2019
  12. Sunuku

    Sunuku ಠ_ಠ
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2018
    Messages:
    170
    Country:
    Sweden
    I kinda need help launching the dsiWare. I only get the splash and it goes to the "dsi original" mode. Thanks.
     
  13. Rolo_Rojo

    Rolo_Rojo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 15, 2018
    Messages:
    6
    Country:
    Brazil
    NOTE: If you're using EmuNAND, then install them to SysNAND as well.

    How I do this?. Where is the selection to install in sysnand also?
     
  14. Sunuku

    Sunuku ಠ_ಠ
    Member

    Joined:
    Oct 6, 2018
    Messages:
    170
    Country:
    Sweden
    I'm launching Them in the twilightmenu++. But i only get a Splash. do i have to prese x or something?
     
  15. Olgo

    Olgo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 1, 2019
    Messages:
    3
    Country:
    Hungary
    Hy!

    I have a dsi with 1.4.5.e(eu console )firm on it. I do the official cfw guide from the first to the last steps.
    Everything works "fine" but i cant see the twilight menu ++ one the first screen or any new icon at all.
    But when i do the flipnote studio trick with the copy and paste i can enter into the ++ menu with all the things but without any function.
    I cant play any roms on it i just get looped into a white screen after the loading.
    I tried it with a 1gb sd card and with an 8 gb card, but nothing.

    Thanks for the help or any tips!
     
  16. Robz8

    OP Robz8 Coolest of TWL
    Developer

    Joined:
    Oct 1, 2010
    Messages:
    11,890
    Country:
    United States
    The HiyaCFW Helper is currently broken, so extract the attached file to "sd:/title/00030017/484e4150/content".
     

    Attached Files:

  17. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,044
    Country:
    Austria
    Hello.:)

    I´ve tried the HiyaCFW Helper a moment ago,everthing works fine.:)
     
  18. iZenCoderJ9

    iZenCoderJ9 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    Thanks dude I really needed this!! ;)
    EDIT: It doesn't work...
     
    Last edited: Jan 2, 2019
  19. SCOTT0852

    SCOTT0852 GBAtemp Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 20, 2018
    Messages:
    1,130
    Country:
    United States
    Are you using a DSi or 3DS? If you're using a DSi, don't worry about it. If you're using a 3DS, check if any emunand drives show up in GodMode9. If they don't, don't worry about it. If they do, follow the 3DS.hacks.guide's page for going from an emunand to sysnand so you won't have to worry about things like this.
     
  20. alexander1970

    alexander1970 Austrian Guy - allowed make grammatical Errors
    Member

    Joined:
    Nov 8, 2018
    Messages:
    6,044
    Country:
    Austria
    Thank you for the great approvements and progress on TWiLight Menu.:bow:

    My "report" for you:

    + Games loading time is much better now (depends on SD Card)
    + Games compatibility is much improved now (i have non so widespreaded german roms)
    + System Launcher from SD Nand + TWiLightMenu boot up time is now much faster.

    - the ingame Reset issue is still there (reset takes me to Unlaunch)

    Great update(s).:yaynds:
     
    Robz8 likes this.
  21. iZenCoderJ9

    iZenCoderJ9 Member
    Newcomer

    Joined:
    May 27, 2018
    Messages:
    12
    Country:
    Spain
    I need help. Today I hacked two consoles.
    1- Normal DSi, 1.4.5 EUR. All working fine. Installed like 12hours ago
    2- DSi XL, 1.4.5 EUR. All working fine except when I load a ROM, it goes white screen and it freezes, Installed 2-3 hours ago.
    Please help me because the DSi XL is not mine(is from a friend) and idk what's wrong :(
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - replacement, TWiLight, [DS(i)