DS Hobro 0.4

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by Merlinus, Aug 3, 2008.

Aug 3, 2008

DS Hobro 0.4 by Merlinus at 10:36 AM (5,142 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Merlinus
    OP

    Newcomer Merlinus Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Hello, this seems the place to ask for help with this program.

    I currently use a hard-line to the internet, so I have a Nintendo WiFi USB Connector to use my DS on the web.
    I downloaded this software because of the (albeit limited) flash support, however when I try to connect it fails every time.
    I have tried automatic connecting and manually entering the Connectors IP address but no luck.
    I have left the port as 666, is there a way I can change this or detect which port my dongle connects through?

    Does it also matter that I am connected with a hard-line? It doesn't bother the DS when I play games through it, I am also connected to a hub before being wired to the internet router.

    Oh BTW, I use a Fatso DS with Cyclo DS Evolution, which has the latest stable firmware.

    Can anyone suggest a solution? Has anyone else got the 0.4 version to work, if so, do you have a wireless router? is this what I'm missing?

    All suggestions will be tried, I'd love to get this homebrew working, Many Thanks!
     
  2. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    are u running the exe on your computer???
     
  3. Merlinus
    OP

    Newcomer Merlinus Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Yes, I am running server.exe on my computer while trying to connect, this is also where I noticed the port selection box. I have told it to run, and I have also tried changing the port number (although I have only a limited knowledge of how ports work) and changed the entry on the DS manual IP screen, this has turned up nothing as well.

    Oh, I should also mention that I have taken off all my protection and disabled my firewall before trying to run it, just to eliminate any problems there.
     
  4. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    hmmmm... did you set up your WIFI connection with a commercial game??
     
  5. psycoblaster

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    now let me tell you how I got mine connected (with a wireless router)

    I opened server.exe and pressed "start"
    I turned on my DS and loaded dshobro
    dunno about v0.4, (I still use v0.3), I pressed B for autoconnection. Now some people says that the first time you connect might take a while. just leave your ds still when the screen says initialising wifi

    when some IP address come out, you'll know you've been connected o.O
     
  6. Jackreyes

    Jackreyes Newbie

    I imagine he has already tried that.
    Seeing as it is the simplest thing you could do.

    I'd just wait for Costello to reply. He should know what to do [​IMG]
     
  7. Merlinus
    OP

    Newcomer Merlinus Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    I do not have a wireless router, I use the Wi-Fi USB to connect, so I attemped matching its IP address as well, no luck, it just hangs on the white loading screen and offers a reconnect, which never works.

    Oh, and yes, I used a commercial game to configure the connection, it tests and works fine.
     
  8. sfunk

    Member sfunk GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 2, 2002
    Messages:
    206
    Location:
    Ottawa
    Country:
    Canada
    I believe that the USB dongles can't be used to go online with homebrew unless they use hacked drivers. Here's a guide.

    http://www.dcemu.co.uk/vbulletin/showthread.php?t=36057

    I don't know much about it so you might need to talk to someone more knowledgeable. (I'm pretty sure I'm right though...)
     
  9. Merlinus
    OP

    Newcomer Merlinus Newbie

    Joined:
    Aug 3, 2008
    Messages:
    4
    Country:
    United Kingdom
    Thanks sfunk for the advice, have downloaded and installed the programs using the directions, and reconfigured the DS with a commercial game. The device has been detected and connects properly.

    When I try to run HoBro it finds the wifi connction, but hangs on the white "initialising WiFi" screen and goes nowhere. How long does this take to work? I left it for 15 mins with server.exe set to fastest speed setting and still it doesn't work.

    I reckon I am getting close to making this work, will keep trying to tinker with it, does anyone have a suggestion for what to do now?
     
  10. rubenpaul

    Newcomer rubenpaul Newbie

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    Netherlands Antilles
    I have the same problem!
    When I loaded my server.exe on the computer and press start it all works, but after I turned on my ds and try to connect it doesnt work!
    I have a router and a good wifi connection. What is the problem then?
    I left the port on the automatic 666 but yeah...I dont really understand all that.
    Can anyone help please?
    thanks!
     
  11. antonkan

    Member antonkan GBAtemp Maniac

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    1,063
    Location:
    Burlington, ON
    Country:
    Canada
    Well, I can't help you. I'm having the problem with DSHobro on my Acekard 2i and freezes while connecting. Try another web browser for Nintendo DS.
     

Share This Page