DS Doom working on r4

Discussion in 'R4 DS' started by xler8, Jan 6, 2007.

Jan 6, 2007

DS Doom working on r4 by xler8 at 8:20 AM (3,387 Views / 0 Likes) 23 replies

  1. xler8
    OP

    Newcomer xler8 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    Get it here:
    http://www.jefklak.com/Guides/Doom-DS

    Working on R4 (fw 1.05) with dldi patch (link to on the site). following files copied to ROOT of the microSD card (ADATA 512mb):

    prboom.wad
    dsdoom.nds (patched for R4)
    doom.wad

    saving works as well. very impressive.

    scorpei's wiki for the R4 updated with this info.
     


  2. Shtroodle

    Newcomer Shtroodle Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    98
    Location:
    Stankonia
    Country:
    Czech Republic
    Great news - thanks!
     
  3. lyte

    Newcomer lyte Member

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    United States
    dsdoom is working once you patch the nds file with the dlditool !
     
  4. neekstan

    Newcomer neekstan Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Messages:
    19
    Country:
    United Kingdom
    Just had a play on Doom! Works perfectly [​IMG]

    I'll upload the patched files in a min for anyone having problems.

    Nick
     
  5. SpaceJump

    Member SpaceJump Where's my new 2D-Metroid?

    Joined:
    Aug 18, 2005
    Messages:
    3,648
    Location:
    Zebes
    Country:
    Germany
    Can someone link me to the dlditool?
     
  6. lyte

    Newcomer lyte Member

    Joined:
    Dec 26, 2006
    Messages:
    32
    Country:
    United States
  7. neekstan

    Newcomer neekstan Member

    Joined:
    Nov 2, 2006
    Messages:
    19
    Country:
    United Kingdom
    I'll host this up for a while.

    The rar file contains everything to get up and running including the Doom Demo WAD file and the patched NDS file so it works on the R4. Basically just put all the files apart from the text files onto the root of your R4 card. If you own Doom already replace the DOOM.WAD file with the full version from your CD.

    Doom DS R4
     
  8. Shtroodle

    Newcomer Shtroodle Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    98
    Location:
    Stankonia
    Country:
    Czech Republic
    Is there a chance of running other homebrew apps on R4 after patching the files with dlditool? Any feedback on this?
     
  9. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Appearantly Chishm's latest FATlib has dldi support and there seems to be a way to do it on stuff which hasn't the latest FATlib as well. Im gonna test some stuff and i'll get back on the results.
     
  10. Shtroodle

    Newcomer Shtroodle Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    98
    Location:
    Stankonia
    Country:
    Czech Republic
    Thanks killer, I'm really curious about the results.
     
  11. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Well I tried and failed lol
    I tried to recompile some homebrew to include the dldi support.. but I wasn't capable to make it work... oh well..
     
  12. screamster101

    Newcomer screamster101 Advanced Member

    Joined:
    Dec 21, 2006
    Messages:
    56
    Country:
    will doom2.wad work?
     
  13. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Yep, just rename it to doom.wad
     
  14. xler8
    OP

    Newcomer xler8 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I have tried to use the dldi tool unsuccessfully with the following homebrew:

    snesds
    ds organize (tried all 3 vers avail)
    nitrotracker (synthesizer homebrew, freezes on its intro/loading screen)
    ti83 emulator (made a nds with ndstool.exe, white screen on start, maybe others can use better ndstool.exe settings...)

    All returned "no dldi section found"
     
  15. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    NitroTracker worked perfectly by patching it with the R4 DLDI (Both read and write). Tried it like 5min ago.

    EDIT:
    NitroTracker
    R4 DLDI patched:
    http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=254183
     
  16. xler8
    OP

    Newcomer xler8 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I was using the old 0.2 version of NT. It works with 0.3. Thanks for finding this out.
     
  17. Shtroodle

    Newcomer Shtroodle Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2005
    Messages:
    98
    Location:
    Stankonia
    Country:
    Czech Republic
    Thanks for updates guys.
     
  18. jelbo

    Member jelbo Ōkami!

    Joined:
    Sep 12, 2003
    Messages:
    807
    Location:
    Netherlands
    Country:
    Netherlands
    That's because that homebrew wasn't made using the latest DevKitPro with DLDI support. DLDI patching only works on homebrew that was compiled with DLDI in mind. Btw, DsDoom works great on my SCLR as well using the SuperCard SD DLDI file [​IMG]

    bob_fossil made a GUI version of the DLDI patcher. Download it here: http://forum.gbadev.org/viewtopic.php?t=12...er=asc&start=45

    [​IMG]
     
  19. Killermech

    Member Killermech Cookie Monster

    Joined:
    Mar 5, 2004
    Messages:
    1,809
    Country:
    Sweden
    Very useful! I'll make sure to use that from now on. (goodbye run.bat [​IMG])
     
  20. xler8
    OP

    Newcomer xler8 Advanced Member

    Joined:
    Nov 25, 2006
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    Here is a good tiny 10km xm song file if you want to have a demo song for nitrotracker, but are saving space on your R4:

    http://www.modarchive.com/cgi-bin/download.../S/sunstreak.xm

    I just found Nitrotracker's feature to record your voice using the DS mic. You can then play it back at different pitches using the virtual keyboard. Awesome.
     

Share This Page