ds and video questions

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by dude1, Jul 6, 2006.

Jul 6, 2006

ds and video questions by dude1 at 12:44 PM (705 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. dude1
    OP

    Member dude1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    114
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Canada
    my main machine is a mac a dual g5 tower and i find there are no dpg converters for osx
    is there any way to convert the dpg's on a mac?
    i have heard there mpeg-1 but would regular mpeg1 work, i took a sample dpg and changed the extension to mpg on my mac and it played fine so i assume its similar or identical
    if they are identical why are they called dpg why not leave it alone?
    also can it play any other format avi,divx,xvid ect. or preferably mpeg4 or h.264
    if not is it possible for someone to make a player or port mplayer,vlc or some other open sourced option and if so is it in the works by anyone?
    if there is no solution i can use the media center pc but its in the living room and its a general annoyance to do that
    thanks any info is appreciated
     
  2. dude1
    OP

    Member dude1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 11, 2006
    Messages:
    114
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Canada
    anyone?
     
  3. kutis

    Newcomer kutis Advanced Member

    Joined:
    Jun 1, 2006
    Messages:
    71
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Austria
    i'd say dpg would have different header with regular mpeg1... but

    just give it a go.. if it doesnt work, it doesnt work... there always parallels, vmware, etc to convert into dpg...
     
  4. TheStick

    Newcomer TheStick Advanced Member

    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    73
    Featured Posts:
    0
    Country:
    Korea, South
    Reading a dpg doesn't work on my PC, with MPC I only get audio and with VLC, nada. Must be something in the header like kutis said.

    I've already tried playing a video converted by mencoder (the same tool dpgenc uses), with the same switches and all, but MoonShell wouldn't read it.

    It's a shame, but I guess there must be an explanation for all this somewhere in the japanese author's website.
     
  5. nintendofreak

    Member nintendofreak Around. Shoot me a PM.

    Joined:
    Mar 27, 2006
    Messages:
    1,333
    Featured Posts:
    0
    Location:
    Cal Poly Pomona / (323)
    Country:
    United States
    heres the site
    http://ls5.cydonianknight.com/

    btw: you have to have some codecs installed (avi synth)
    and when you resize it, choose the max for the width and the Height
     

Share This Page

Loading...