DS #4671: Lupin Sansei: Shijou Saidai no Zunousen (Japan)

Discussion in 'GBAtemp & Scene News' started by Chanser, Feb 11, 2010.

  1. Chanser
    OP

    Member Chanser :o

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    1,648
    Country:
    Macau
    ^^ndsrelease-5939^^
     


  2. Chanser
    OP

    Member Chanser :o

    Joined:
    Jun 27, 2006
    Messages:
    1,648
    Country:
    Macau
  3. jjjewel

    Member jjjewel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,004
    Country:
    United States
    Wow! Lupin.
    Looks interesting. I really miss this anime series. [​IMG]

    Edit : Need a fix / patch to play this. Otherwise, the game will loop through the intro. (At least for R4, don't know about other carts.)
     
  4. raulpica

    Supervisor raulpica With your drill, thrust to the sky!

    Joined:
    Oct 23, 2007
    Messages:
    10,668
    Location:
    _____________ PowerLevel: 9001
    Country:
    Italy
    It seems awesome from the trailer [​IMG]

    I'd love to play this game, as I'm a GREAT Lupin Sansei fan [​IMG]
     
  5. Arm73

    Member Arm73 GBAtemp Addict

    Joined:
    Mar 4, 2006
    Messages:
    2,025
    Location:
    Zurich
    Country:
    Italy
    Looks great ! I really loved this series when I was a child, this trailer brings back lots of memories !
    Any chances of this been released in the States/Europe ?
    It's a quite recognizable franchise after all!
     
  6. Titania

    Newcomer Titania Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Italy
    dont work on m3ds real, black screen
     
  7. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Hex edit for anti piracy fix

    http://schiphol.2ch.net/test/read.cgi/game.../1264825442/437

    ????? ???????? [CE0234AD]
    00004300: 08 7B 3A C7 83 EA 66 31 C0 56 00 5C 1D 5A 9F C9 ? 1C 00 9F E5 00 10 90 E5 18 20 9F E5 02 00 51 E1
    00004310: DF 62 E4 0A 56 D7 BE 85 EE 08 45 51 D9 C0 96 25 ? 72 10 A0 03 08 10 C0 05 8E 10 A0 03 C4 10 C0 05
    00004320: 90 DF 5E 3A 27 53 0C B2 22 05 36 57 ? 1E FF 2F E1 C0 79 13 02 34 5D 09 E0
    00004A18: 1E FF 2F E1 ? 38 FE FF EA
     
  8. niu

    Member niu GBAtemp Fan

    Joined:
    Dec 23, 2008
    Messages:
    305
    Country:
    United States
    work fine on CycloDS/EDGE, no need hexedit.
     
  9. Titania

    Newcomer Titania Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Italy
    hot to use? :wtf:
     
  10. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    You can use XVI to edit the nds file directly

    http://www.ds-scene.net/?s=viewtopic&id=2778

    An easier way is to use this program

    http://nagaokastation.com/bin/rrpatch01be.zip

    Copy and paste this into the window to patch

    00004300 087B3AC7 1c009fe5
    00004304 83EA6631 001090e5
    00004308 C056005C 18209fe5
    0000430c 1D5A9FC9 020051e1
    00004310 DF62E40A 7210a003
    00004314 56D7BE85 0810c005
    00004318 EE084551 8e10a003
    0000431c D9C09625 c410c005
    00004320 90DF5E3A 1eff2fe1
    00004324 27530CB2 c0791302
    00004328 22053657 345d09e0
    00004a18 1EFF2FE1 38feffea

    I was also toying with creating a cheat for it too which seems to have worked. You can use this file if your card supports usrcheat.dat files

    http://www.mediafire.com/download.php?yulmmtnd2gg
     
  11. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    Odd in my Acekard the game loads (you have to hold X or it will fail initially) but once you're in it loops to the intro screen after the first cutscene.
     
  12. Titania

    Newcomer Titania Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Italy
    http://nagaokastation.com/bin/rrpatch01be.zip not working link
    Anyway ehen i past the link and click "run" it show error "data format error" why?
    Ok i used an already patched version with rr, that's why it doesnt run the process. Now i tried with the original, why it creates a bak file?
     
  13. jjjewel

    Member jjjewel GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,004
    Country:
    United States
    Thanks, it works on R4 now.

    It's a very nice game indeed. Like you mix Exit DS and Professor Layton together and add the fun from Lupin's characters. (One of the mini games let you blow into the microphone to sneak peek Fujiko's panties, then you have to answer what color she's wearing. [​IMG] )
     
  14. mrfatso

    Member mrfatso That guy!!

    Joined:
    Apr 17, 2008
    Messages:
    4,932
    Location:
    @Your Home,behind the sofa
    Country:
    Singapore
    oo, from the trailer. looks like it's a really fun platformer game.
     
  15. Titania

    Newcomer Titania Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Italy
    i applied the patch as doyama says, and changed bak files into nds file (removing .bak extension) but it still doesnt work for me. It shows black screen and nothing happens. I've m3ds real
     
  16. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    The bak file is the original file.
     
  17. keayshen

    Newcomer keayshen Newbie

    Joined:
    Jan 30, 2008
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    I am not sure about others but I had an issue when I was running the patched game. I am using an AK2i and it is running AKAIO 1.5.1. I was able to reach stage 2 at most and at times when the game is trying to autosave, it often hangs and it will then corrupt the current save file. As a result, I will have to restart from stage one again. Did any AK users encounter the same issue? BTW, the music in the game is definitely a Lupin fan treat. [​IMG]
     
  18. Titania

    Newcomer Titania Member

    Joined:
    Oct 1, 2009
    Messages:
    38
    Country:
    Italy
    i patched it myself as you said, but still black screen and nothing happens...
     
  19. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    With the AKAIO you probably need to press and hold X every time you play the game, or the game doesn't save properly. I'm surprised you didn't run into that issue initially when you boot the game and it hangs on the save game creation.
     
  20. doyama

    Member doyama GBAtemp Maniac

    Joined:
    Nov 30, 2006
    Messages:
    1,288
    Country:
    United States
    The patching only gets you around the AP which loops back to the intro when you start the game. The AKAIO requires you to hold and press X to start the game properly which disables DMA mode (I think...). Perhaps there is some similar feature on your M3DS that would get you past the black screen.
     

Share This Page